Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2013 21:37 - важна заповед важаща и днес
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2154 Коментари: 2 Гласове:
0



В Лука 10:27 четем:

 А той отговори: Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила и всичкия си ум и ближния си както себе си

Ключът за постигане на всичко, което Бог има за вас, е да живеете целенасочено в пълна отдаденост на Него. В този стих четем, как Исус отговори на въпроса на няколко религиозни лидери, които го питаха “Какво е най-важното нещо, което трябва да правим”. Исус не трябваше да мисли дълго, но отговори директно: “Обичайте Бога с всичко, всичко, всичко”.

Забележете, че отговорът не беше “с част” или “малко”, но “всичко”.

Трябва да осъзнаем, че Бог не иска част или дори половината от сърцето ни, но Той иска много. Той не иска да бъде частичен или разпределен с другите неща в живота ни, но желае ние да бъдем напълно отдадени на Него и Неговото царство. Това прекомерно ли ви се струва? Аз не мисля така, защото Той всъщност ни е сътворил, а след това и изкупил. Той е който даде всичко и стана жертва за нас и заради това, Той има право да очаква от нас също да Му дадем всичко.

Напълно отдадените в стремежа си винаги ще Го намерят

Когато настроим сърцата си да търсят Бога ние трябва винаги да го правим с пълна отдаденост. Защо? Защото обещанието че Той винаги ще бъде намерен не е направено за половинчати, но за тези които Го търсят с цялото си сърце.

Йеремия 29:13

И ще Ме потърсите и ще Ме намерите, като Ме потърсите с цялото си съ

Софония 3:14

Пей, сионова дъще, възкликнете, Израилю, весели се и се радвай от все сърце, йерусалимска дъще!

Всеки би могъл да си даде сметка доколко близко е до Бог , доколко позволява Бог да ръководи живота му.
Знаейки тази заповед е добре като християни да можем да изпълняваме заръката на нашия учител-Исус Христос.





Гласувай:
0



1. vandela007 - Цитирам те:
16.04.2013 06:17
"Знаейки тази заповед е добре като християни да можем да изпълняваме заръката на нашия учител-Исус Христос."
Отначало казваш, че Господ иска от нас ВСИЧКО, ЦЯЛОТО НИ СЪРЦЕ И УМ, а накрая завършваш: като християни - добре е да спазваме.....
Като християни е не добре, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА спазваме заръките на нашия Господ. Но това не става като се напъваме да ги спазваме, а като Го обичаме. Когато обичаме нашия Господ Исус Христос, ние Му се доверяваме и Той ни дава сила да можем да вършим нещата, които и Той е вършил. Тогава без усилие, естествено ще вършим добри неща: няма да имаме други богове, няма да се покланяме на идоли, няма да изговаряме напразно името Му, ще Му се покланяме в деня, който Той е благословил и осветил още в Едемската градина, когато не е имало евреи; няма да изневеряваме на половинките си, няма да крадем, няма да лъжем, няма да убиваме, да завиждаме....
И ако нещо в характера ни не е добре, това е сигнал, че връзката ни в Исус Христос е нарушена и ние не сме верни християни.
цитирай
2. merita - Позволи ми да кажа, че думата зад...
20.04.2013 19:22
Позволи ми да кажа , че думата задължително не ми харесва, точно защото ми звучи като задължение.Истинската любов, както ти кказваш ,предполага да изпъълним заръката от любов към Бог.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 998206
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930