Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2013 07:51 - какво казва Библията за Великден
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 4444 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отговорът на Библията

.  Ако  се изследва произхода им, ще  се разбере какво в действителност представлява Великден, а именно традиция, основана на древни ритуали за плодородие.

  1. Произход: В „Енциклопедия България“ относно Великден се казва следното: „Като езически празник, [Великден] е свързан със събуждането на природата през пролетта. Съдържа елементи на древни източни религии. ... С възникването и разпространението на християнството и в борбата му със старите религии празникът се преосмисля и се свързва с легендата за смъртта и възкръсването на Исус Христос.“

  2. Зайците: Те са символ на плодовитостта и „водят началото си от древните церемонии и символиката на езическите пролетни празници в Европа и Близкия изток“. („Британска енциклопедия“)

  3. Яйцата: Според „Енциклопедия България“ „още в древността яйцето е символ на живота и плодородието. Червено боядисаните яйца са познати през езическата епоха“. Също така „имат връзка с култа към предците“. Според друга енциклопедия някои народи смятали, че боядисаните яйца „могат по чудодеен начин да донесат щастие, благоденствие, здраве и защита“. (Traditional Festivals)

В една книга се дава следното точно описание на произхода на Великден: „Без съмнение в ранните си години Църквата възприела древните езически обичаи и им придала християнско значение.“ (The American Book of Days)

Библията осъжда поклонението, свързано с традиции и обичаи, които Бог не одобрява. (Марко 7:6–8) Във 2 Коринтяни 6:17 се казва: „Отделете се — казва Йехова — и повече не докосвайте онова, което е нечисто.“
Великден е езически празник и онези, които искат да са угодни на Бога, не го честват.
Самият Исус Христос показа на своите ученици , какво да правят за негово възпоменание а именно да честват Вечерята на Господаря с хляб и вино. а не неговото Възкресение.
Ние като християни е добре да имаме библейска основа на нашите вярвания ,а не човешки традиции и езически ритуали.
Чистотата на поклонението ни към Бог е важна
.Във  2Тим4:3,4  четем предупреждението на апостол Павел:
".....Защото ще настъпи време, когато хората няма да търпят здравото учение, но ще си насъберат учители според своите собствени желания, за да им гъделичкат слуха,4и така ще отвърнат ушите си от истината и ще се обърнат към лъжливите приказки."
Придобиването на точното познание за истината от Божието Слово-Библията ,  ни помага да следваме истинския християнски начин на живот, включително и празнуването.







Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alchemist - Ние в България
14.04.2013 09:43
зайците ги колим и отстрелваме, а не им се кланяме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997260
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930