Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2013 21:25 - не на страха
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 3044 Коментари: 0 Гласове:
2



Битие 26:1-3

“ И настана глад по земята, освен първия глад, който беше в Авраамовите дни, та Исаак отиде в Герар, при филистимския цар Авимелех, защото Господ беше му се явил и рекъл: Не слизай в Египет; живей в земята, за която ще ти кажа; остани в тая земя и Аз ще бъда с тебе и ще те благословя, защото на тебе и на потомството ти ще дам всички тия земи, в утвърждение на клетвата, с която се заклех на баща ти Авраама”

 Живеем във време когато изглежда, че никога не е имало по-лошо изливане извън всеки медиен изход. Всекидневно чуваме неща като спадове, кредитна криза, глобални епидемии и тероризъм. Трябва да бъдем сигурни, че възприемаме и се справяме коректно с това, което медиите ни предоставят свободно.

Няма нищо грешно в това да получавате информация, но често това е повече от това да получаване на информацията, която медията представя. Често без дори да знаем, те освобождават страх и създават паника с техните продължителни, сензационни новини. Ако не познавате Бог и не поставяте вярата си в Него тогава да, може би трябва да се притеснит, но ако вярвате на Бог, не се притеснявайте! Винаги е имало трудни времена. Дори в Библията четем  за глад и лишения, които са се случвали в миналото.

Исак е бил на място в голям глад и Бог му е казал да не си стяга багажа и да се мести другаде, а да вземе обещанието си и да го посее на мястото на глада, във време когато другите не биха го напралили. Той е имал избор дали да абсорбира страха на Филистимските четци на новини и да живее в страх, или да повярва на обещанието на Създателя и да живее с различен дух в тези неспокойни времена?

Обещанието към Исак за глада:

Битие 26:12-13
 И Исаак пося в оная земя и събра през същото лято стократно; и Господ го благослови. Човекът се възвеличаваше и продължаваше да става велик, догдето стана твърде велик.
Божийте обещания още работят в трудните времена! Слушайте медиите, за да събирате информация, но направете избор да не абсобирате страха, който те изливат всекидневно. Вместо това изберете да освобождавате вяра, за да виждате как Бог работи за ваше добро. Благодарете на Бог за добрите новинарски програми и за това, че те често са грешни особено относно онези, които са поставили вярата си в Бог. Аз вярвам както Исак, за да може моя живот и църквата да просперират във време на глад. Ами вие?

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО: Започнете да отговаряте на телевизора когато чувате изказване на изявление, което може да създава страх. Защо да не отговорите на четеца на новини и да кажете нещо като, “Това няма да доближава живота или семейството ми в името на Исус .“

Освобождавайте вярата! Не абсорбирайте страха!





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989247
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031