Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2013 18:59 - библейски мироглед
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2894 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Неутрална философия няма. Следователно, небиблейското познание е сатанинско познание. То е противно на Божиите цели.

“Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. . .” (Мат. 28:18)

Християните са изкупени с кръвта на Исус Христос, която Той проля на кръста за всеки, който повярва в Него. Това изкупление не е частично, нито е ограничено само до някои области от живота. Не само душите, но и умовете на християните са изкупени и трябва да бъдат прогресивно изкупвани, докато израстваме в зрялост пред Господа. Бог има Свой върховен мироглед за Своето създание, който трябва да бъде и наш мироглед.

Грешните хора, в бунта си срещу своя Създател, са развили мирогледи, които в самата си основа са противоположни на библейските истини. Те тръгват от презумпцията, че няма Създател в началото на историята и няма съд в края на историята. Те се бунтуват срещу Бога не само в делата си; бунтът им се изразява и в цялостното им мислене и мироглед, които управляват цялостната им практика.

Ние не можем да бъдем покорни на Бога в нашите дела, без да бъдем покорни в своето мислене, което управлява делата ни. Идеите имат последствия. Нашите идеи трябва да бъдат основани конкретно на Библията и ние трябва съзнателно, като част от нашата задача за обучение , да заявяваме Божиите истини във всяка област от живота, не само в личното спасение, семейството или църквата. Ние не трябва да възприемаме езическите презумпции за света, дори когато те се преподават в университети от реномирани и акредитирани преподаватели. Ние, слугите на живия Бог, трябва да налагаме в обществото истинския мироглед на този Бог и да изискваме цялото общество да Му се покори. Истинският християнин не трябва да се задоволява с нещо по-малко от това.

Библейският мироглед не е някакъв лукс за интелектуални гиганти, които търсят някаква изява или се събират в някакъв вид клуб по интереси. Той не е интересна умствена конструкция, предназначена за четене в ограничена аудитория, но лишена от практически смисъл извън рамките на една малка интелектуална гилдия. Не е и нещо отделно от вярата, може би позволено в Библията, но неприложимо в посланието за спасение. Не е нещо, което може да се научи в езическите университети. Не е нещо, което толкова универсално, че може да се приеме от вярващи и невярващи по един и същи начин. Не е нещо, което човек получава веднага, когато повярва, без да направи някакви усилия за това.

Библейският мироглед е цялостен възглед за света, такъв какъвто Бог го вижда. Той е необходим за всеки християнин, който е приел на сериозно претенциите на Исус Христос за пълна власт над небето и земята в Мат. 28:18 – включително и пълна власт над умовете на хората. Библейският мироглед е основата, върху която истинският християнин изгражда своите конкретни инструкции за праведно действие във всяка област от обществото, не само в личния живот, семейството и църквата. Библейският мироглед е необходимото оръжие във войната на Бога срещу Неговите врагове – война, която се води за контрола върху планетата земя и нейните ресурси. Библейският мироглед е познанието за спасение, без което църквата ще загине, затънала в тресавището на езическото мислене,

 





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997356
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930