Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2012 23:40 - да споделим трапезата на Бог
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1902 Коментари: 1 Гласове:
0



НА ЦАРЕВАТА ТРАПЕЗА

11.А Мемфивостей, рече царят, ще яде на моята трапеза, като един от царевите синове. 12 И Мемфивостей имаше малък син на име Миха. А всички, които живееха в къщата на Сива, бяха слуги на Мемфивостея. 13 Така Мемфивостей живееше в Ерусалим; защото винаги ядеше на царевата трапеза. И той куцаше и с двата крака.

От първото до последното споменаване на Мемфивостей за него се казва, че той е куцал и с двата си крака. Това, разбира се, не е символ на божествено изцеление. По скоро тази особеност подчертава факта, че Мемфивостей не стигна до двореца благодарение на собствените си крака или със собствени сили. Той беше “взет” и доведен от къщата на Махир Амииловия син в Лодавар поради сключения завет между Давид и Йонатан.

Както Мемфивостей се спъна и падна, и ние всички се спънахме и паднахме в греха. И въпреки това, независимо от нашето падение за нас има запазено място на Божията трапеза. Забелязали ли сте, че когато човек седи около масата, той не може да види краката си. Така и Божията трапеза скрива всичките ни недостатъци, грешки и провали. Кръвта на Исус Христос, Божия Син непрестанно ни очиства от всеки грях (1 Йоан 1:7).

Понякога ние може би прекъсваме общението си с  Бога за седмица, месец . И понеже тогава ние отпадаме, започваме да слушаме дявола, който ни пробутва лъжите си, като ни казва: “Ти никога повече няма да имаш това общение с Бога, което имаше преди. Ти повече не можеш да се ползваш от завета, който си сключил с Бога.” Така дяволът ни изпраща отново в духовно изгнание.
Но аз искам да ви кажа, че Божията трапеза продължава да бъде сложена и нашето място на нея продължава да се пази. Единственото нещо, което трябва да направим, за да седнем на нея е да влезем през вратата на 1 Йоан 1:9:

9 Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда.

След това ние можем да седнем на трапезата точно до Исус, понеже не поради нашите дела ние имаме достъп до нея. Ние влизаме в Божието присъствие само поради Завета между Господ Исус Христос и Бог Отец-Йехова. Новия Завет е сключен именно между Тях и затова е вечен и нерушим.

Заветите са толкова силни, колкото е силата на най-слабата страна в тях. Тъй като поради греха ние имаме “повредени нозе”, Бог не можеше да сключи завет с нас. Трябваше да намери някой, който е съвършен и без недостатък. Затова Той влезе в завет с  Исус Христос. Те и двамата са непроменими и неизменими. Затова и Новия Завет е непоклатим. Както Мемфивостей влезе в завет, който беше вече сключен между Давид и Йонатан, така и ние влизаме в завет, който е вече сключен между Отец и Сина. И можем да бъдем насърчени, защото този завет е неотменим. Затова, нека бъдем благодарни и винаги да идваме на трапезата, която Йехова Бог  е сложил пред нас. Няма нищо по-сладко от общението с нашия Небесен Баща.



Тагове:   Бог,   трапеза,   христос,   Завет,   йехова,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - благодаря боже че си снощи сготвих ...
30.10.2012 14:07
благодаря боже че си снощи сготвих спагетки болонезе, купих си бутилка френско винце, но с мой пари. за което благодаря боже ама айде нема нуйда!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996698
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930