Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2008 15:12 - има ли живот след смъртта?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 16656 Коментари: 47 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

През февруари 1987 година един мъж на 85 години решил да прекрати хемодиализата , която подържала живота му.Той починал в дома си две седмици по- късно като до него бил единствено сина му.Последните мигове , които двамата прекарали им дали възможност да размишляват върху една тема , която били обсъждали и преди а именно –има ли живот след смъртта?

Бащата , човек с висше образование бил скептично настроен по този въпрос.Той смятал , че не е възможно да се разбере истината по този въпрос.Повечето хора искат да живеят вечно , да се радват на добро здраве в свят в който цари мир.

Смърта обаче е факт и загубата на близък човек ни причинява много мъка.Ние самите се страхуваме от смърта.

В Библията обаче сме подканени да не се страхуваме от нея.”По- добре да отидеш в дом на жалеене , огколкото в дом на угощение”и се добавя „Който е жив нека вземе това присърце”-Еклесиаст 7:2

Желанието за живот е обяснимо защото пак в Словото намираме следното обяснение:, че:”Бог е положил вечноста в ума на човека..”.-Екл.3:11

Едно изследване през 2007 г. Показва , че 85% от хората вярват в живот след смъртта.

Несъмнено всеки един от нас е добре да си отговори на този въпрос и да изследва , какви доказателства съществуват за това.

Съществуват учения за това , че веднага след смърта , духа на човека” отива някъде горе   при Бог”Други твърдят , че човек се преражда неколкократно.

Възкресение тук на Земята в определено време е също зъстъпено във вярването на друга група християни.

Източниците на тези вярвания са различни.Когато , човек иска да намери истината по този въпрос е добре да изследва основния източник а именно Библията , която дава точен и ясен отговор.

В Библията обаче първо можем да намерим отговор на въпроса -защо остаряваме и  умираме?

В посланието на апостол Павел към Римляните 5:12 четем:”Чрез един човек греха влезе в света и чрез греха – смъртта, и по този начин смъртта се разпростря , върху всички хора , защото всички станаха грешни”Да безпорно ние сме наследили несъвършенство от своите прародители.Следствие на това несъвършенство са болестите и смъртта.

В обръщението си към Коринтяните Павел ни уверява, че смъртта  този враг,ще бъде премахната завинаги-Коринтяни15:26

Но как ще стане това??????Кой е в състояние да го направи?




Тагове:   смъртта,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - Официалната наука обаче казва друго!
28.08.2008 15:29
Че смъртта е най-голямата болка. Има уред, който отчита по скала различни болезнени състояния: убождане с игла, главобол ,болка от травма,зъбобол и...смърт. Уреда отчита заложената най-висока стойност. Лошо. Значи края е ужасна болка.Най-ужасната, която всеки чака, независимо какъв е и как е живял. И всички отиваме на едно място.То се нарича нищото във безвремието. Край!! Няма ни и толкоз. Всичко останало са глупости на търкалета. Прераждане, живот след смъртта , някакви тунели и т.н. Не споменавам АД и РАЙ защото рая е на земята докато човек е жив и се радва на живота, а АДА е това след живот-смъртта..
цитирай
2. valsodar - Има как да няма !
28.08.2008 15:35
И този живот протича на едно добре познато ни място на Балканите :)))
цитирай
3. анонимен - na tazi sa6tata oficialna nauka ...
28.08.2008 15:48
na tazi sa6tata oficialna nauka kolko ne6ta ne sa i iasni...
цитирай
4. elpidas - смърТТа
28.08.2008 15:51
:)
цитирай
5. анонимен - prosvet(l)en
28.08.2008 16:04
въпроса е философски, няма общовалиден отговор, всеки сам преценява за себе си, има много свидетелства, че живота продължава и след смъртта, но под друга форма, само съзнанието остава, тялото разбира се остава, където принадлежи - в земята, пепел при пепелта, прах при прахта
цитирай
6. viovioi - И какво прави съзнанието без материята??
28.08.2008 16:10
Като някакво енергийно поле ли се рее в пространството?? И защо тогава се раждаме? Еднодневки. Като се замисля свят ми се завива колко е безсмислено всичко. Битките за влст, пари,вещи. За какво ни е всичко това тогава?
цитирай
7. darkanion - прочетете
28.08.2008 16:26
"Ключът за Браха", книжка от поредицата Амос Дарагон, написана от Брайън Перо.
цитирай
8. анонимен - :)
28.08.2008 16:27
при пълно членуване на думата смърт, респективно смъртта
цитирай
9. gahan11 - Страхът е в основата на всички пс...
28.08.2008 17:07
Страхът е в основата на всички психически разстройства и проблеми. А основният страх, шефът на всички страхове е страхът от смърта. За да живеят хората в душевен покой трябва да го преодолеят. Единственият начин е да вярват, че след смърта ги чака нещо хубаво. Това е истината. Материята дава сила на енергията. Едно цяло са, не могат да виреят разделени
цитирай
10. анонимен - prosvet(l)en
28.08.2008 17:19
нас като човешки същества не ни касае какво става отвъд, там е друго измерение, всичко е различно, всякакви представи които сме събрали от земното същетсвуване нямат отношение към онова отвъд, остават единствено отношенията помежду ни, колкото по-добри и хармонични отношения сме постигнали докато сме живели, толкова по-добре за еволюцията ни като многоизмерни същества. Животът има смисъл, но е индивидуален за всеки.
цитирай
11. valsodar - Не съм съгласен gahan11 !
28.08.2008 17:19
По твоята логика всички атеисти са нещастни в страха си пред смъртта :)))
Човек може да изживее смислено и щастливо живота си , без да се страхува от смъртта си, ако тя е един естествен финал на пътя му.
Какво е страшното в това да умреш ?
Абсолютно нищо, защото никой не се е върнал да каже прекрасна или страшна е смъртта .
Защо тогава да приемаме по презумпция, че неизвестното е лошо ? Не е ли това същия детски страх от караконджулите в тъмната стая вечер ? Просто заменен със следващия - този на порастналото дете :)))

Хората се срахуват от далеч по-прозаични от смъртта неща - страхуват се от болка, от раздяла, да не оставят нещо недовършено , да не се минат дори :)

Реално от смъртта почти никой не се страхува, по простата причина, че никой не я познава достатъчно добре, че да знае от какво точно да го е страх :)))
цитирай
12. merita - Смърта е прекратяване на жизнения ...
28.08.2008 17:28
Смърта е прекратяване на жизнения процес- спиране на дишането.Това слага край на жизнените процеси в нашия организъм.Т.е диханието етова , което оживотворява нашето тяло.Страха ни идва от това , че ние не знаем какво ни очаква след това.Неизвестноста ни плаши.Отговор обаче има .Поздрав!
цитирай
13. gahan11 - Много повърхностно погледна на ...
28.08.2008 17:32
Много повърхностно погледна на думите ми. Не искам да навлизам в подробности за религията, затова не говори за атеисти. Дори не осъзнаваш колко се страхуваш от смърта
цитирай
14. valsodar - Ама направо съм се разтреперал :)))
28.08.2008 17:39
Смъртта е винаги до лявото ми рамо , вечната спътница на живота. Всеки един миг се раждаш и умираш, без да го осъзнаваш. Този който си сега в този миг, не е този който е бил миг преди това :)))
Живота е движение, промяна и смърт в едно цяло.
И защо трябва да разглеждаме смъртта като нещо отделно и плашещо.
Отдавна съм се научил да живеея така , сякаш всеки миг е последен и няма повече да има утре.
И определено това умение, направи живота ми по-пъстроцветен и далеч по-смислен :)))
цитирай
15. анонимен - Хубаво и забавно
28.08.2008 18:06
Много пъти съм си задавала въпроса защо другите същества преминават през различни етапи на развитие, а човек не.Не приемам ,че съм маймуна. Например пеперудата- какавида, гъсеница, пеперуда.Защо човек да не минава през същите етапи на развитие? Имах такъв случай: Бях в реанимация заедно с помачка- туркиня. За нея нямаше надежда.Искаше малко водица от сестрата, но на турски.Сестрата не пожела да й даде ако не си поиска на български.Тази сестра имала ли е страх от нещо.Според мен нито от смъртта ,нито от висша сила- Бог. Кое е правилното?!?Да имаме страх от бъдещо наказание пред Бог или да безчинстваме?
цитирай
16. moi - смъртта и религиите
28.08.2008 20:22
Някаква форма на живот след смъртта е предмет на почти всички световни религии, естеството на подобно съществуване се оценява раазлично от Изтока и Запада. Въпреки различията - двете култури са съгласни, че смъртта не е краят.
цитирай
17. silencemurmur - ... има ли живот след смъртта?
28.08.2008 20:47
Кой казва, че Животът е разделен от смърт?
Silence
цитирай
18. mitternacht - ...
29.08.2008 00:21
Мм... мислете по друг начин, ако смъртта е края, то тогава няма ли да е прекалено скучно?
И защо всъщност еволюцията се е занимавала да ни прави такива (или пък дедо Господ), щом всичко ще свърши с такъв тъп финал?
Не мой да е тъй!
Трябва приключенията едва тогава да започнат.
цитирай
19. ochbre - !!!
29.08.2008 05:46
Ако смъртта е краят, няма как да си обясня различията помежду ни. Един вярва друг не, трети е склонен да повярва четвърти яростно отрича. Дори само този факт може би ще ни накара да помислим. А що литература е изписана по въпроса бедна ми е фантазията. Верно, че повечето е леш, но има и истински тайни, към които някои учители от Изтока се опитват да ни обърнат вниманието, като крайно необходими.
Ама кой го интересува.
Ако някой напише нещо по въпроса в медиите нищо чудно да го обявят за "ненаясно със себе си"
цитирай
20. анонимен - има ли живот след смъртта?
29.08.2008 07:00
*Извинявам се за предният пост, моля merita, ако има възможност да го изтрие:)

Тъй като поста в блога е залегнал на Библията, нека го допълним.

Тялото е смъртно, душата вечна. Направени сме от пръст(тялото) и Божие дихание(душата).
Когато починем тялото умира, но душата, която е вечна, остава жива и чака да дойде Съдният ден, когато Господ Исус Христос, ще дойде да съди хората, всекиму според делата - който е обичал Бога и е вървял по пътищата, в които Той го е насочвал ще живее вечен живот в Рая, другите за съжаление, ще се мъчат в Ада("там ще бъде плач и скърцане със зъби").

Всички починали хора, чакат да дойде Съдният ден. Те са живи като нас, но са приели друга форма. В Библията, в Евангелието, Господ Исус Христос казва, че на небето нито се мъжат, нито се женят, но пребъдват като ангели на небесата.

Кога ще дойде СЪдният ден? В Библията пише, че единствен само Бог знае това, никой от ангелите му незнае. Но за сметка на това в книгата Апокалипсис от Библията, са описани доста неща, които трябва да се изпълнят относно света, различни знамения, войни, царства т.н., които ни помагат да разберем къде се намираме сега, и по изпълнението им можем да познаем, че часът на Страшният съд наближава.

Тоест има 2 вида смърт:
Първата е, когато си отидем от този живот, т.е. душата се отдели от тялото(за съжаление, след като умрем, не можем да се разкаем за делата си).
Втората е, в часът на Съдният ден, когато според делата, всяка душа(всеки един от нас) ще отиде да живее или вечен живот в Рая, където ще е неописуема радост и щастие, или в Ада, предадени на вечни мъки.
Извода е, че докато сме живи, можем да се променим, и има надежда за нас.

За съжаление, така поднесени нещата, изглеждат сякаш Бог иска да ни сложи някакви рамки, да ни ограничи, и да ни мъчи в Ада.
Нашето неразбиране се дължи на следните неща:
1. защото ние не вярваме в тези глупости.
2. защото няма кой да ни обясни нещата, така че ние да се замислим, и да проверим сами достоверността им, изследвайки нещата на практика.

Дявола е бил дясната ръка на Бога, великолепен ангел, най-силният след Бога, но за съжаление един ден се възгордял и пожелал да стане по-голям от Бога. Затова и Бог го осъдил на смърт(смърната му присъда ще бъде изпълнена някъде там, когато ще бъдем съдени и ние хората - в кн.Апокалипсис пише повече). заедно със себе си дявола повлякъл и доста ангели, които се разбунтували против Бога, и които се наричат паднали ангели(демони). Така небесното царство се разделя на Бога и неговите ангели от едната страна, и Дявола с неговите ангели(демоните) от другата.
Чрез змията, дявола привлича вниманието на първата жена Ева и я примамва да наруши заповедта на Бога, като я кара да изяде ябълката от дървото на живота - ето как се ражда и първият грях(първото нарушаване на Божия заповед).
Така Дявола повлича и нас, в престъпването и неуважанието Божиите заповеди. А наказанието за греха е смърт.

Както нашите родители, ни мислят винаги доброто, и ни дават добри съвети и заръки, така и Господ, който е вдъхнал живота в тялото ни(душата), знае от какво имаме нужда, и неслучайно ни е дал заповеди, които трябва да следваме за да ни е добре на земята, а и за да наследим вечен живот в Рая.

Проблема произтича, от разцеплението на Сатаната от Бога, при което той, повличайки ангели на своя страна(падналите ангели), свлича и нас като ни кара да престъпваме законите на Бога и да живеем по сатанинските изкривени закони, с което ние ще си заслужим равна участ с тази на дявола в Ада, защото Бог не обича греха, който е в нас(нарушението на божиите заповеди).

--------------------------------

Има ли дявол, демони? Ако няма, защо хората непрекъснато говорят за тях? Защо в песни на известни певци попадат и такива, в които те възхваляват дявола, или демоните.

Какво означава изразът "Аз продадох душата си на дявола"?
Дявола е князът на този свят, Бог му е дал власт, да се разпорежда със света. Дяволът може да ни предостави всички греховни сладости на тоя живот, но за съжаление ако им се отдадем, след като умрем, душата ни ще бъде осъдена. Срещу сладострастия, ние даваме душата си на дявола, ставаме като него - противници на Бога, възгордяваме се, мислим се, че сме над Бога, като живеем по изкривените закони на дявола, а след смъртта, за съжаление отиваме в Ада.
Има и още нещо, което дава кураж на лошите ни постъпки - това е, че Бог не наказва веднага човека, а му дава шанс да се обърне от лошият си път. Така ние вършейки грях след грях мислейки се за непобедими, изведнъж рухваме, когато Божието наказание дойде върху главте ни.

Човек ако се поразрови може да открие доста факти, които да разчовъркат любопитството му и да го подтикнат да провери нещата, а не да ги отрича истинктивно, без да провери и сам да си изгради мнение.
За тези, които решат да проверят дали има Бог:
в Библията пише, че разговора с Бога е молитвата. Така, че нека го помолим, Господи покажи ми, че съществуваш, защото аз досега не съм те познавал.
цитирай
21. merita - Благодаря за коментарите и в сле...
29.08.2008 09:13
Благодаря за коментарите и в следващия си пост ще дам отговор на този въпрос , който аз приемам за истина.С поздрав!
цитирай
22. анонимен - А всъщност
29.08.2008 10:31
няма голямо значение има ли живот след смъртта или не (лично аз на този въпрос отдавна съм си отговорил). Но и за вярващите и за невярващите, най-важно е как преминаваме през "живия" живот. За едните защото това е единствената реалност, а за другите, защото е място за друг вид себеизява на духа и за самоусъвършенстване.
цитирай
23. haralanov - Здравей
29.08.2008 21:37
Благодаря ти за коментара в моят блог,обаче...Темата на твоят постинг не е в контекста на християнското схващане за,,след смъртта,,.Нито на юдейското.Нито на това в исляма.Твоята гледна точка е тази на атеиста,а тя ми е чужда.Поздрави...
цитирай
24. moi - интересно ми стана...
29.08.2008 21:50
Интересен дебат се завърза тук. Много ме е любопитно, защо всички говорят като странични наблюдатели? Живот, после някога смърт... Ами ако ни е стигнало? Адът и раят са душевни състояния, а не материални. Не е ли по-важно сегашното ни състояние?

Два цитата за размисъл:

"И тъй, ако светлината, що е в тебе, е тъмнина, то колко ли голяма ще е тъмнината?" (Мат.6:23)

"Има хора, които живеят така, сякаш никога няма да умрат; и после умират, сякаш никога не са живяли."
цитирай
25. cucu - Аз пък
29.08.2008 22:40
бих искал да ви кажа, че Библията не е най-първото Свещено писание на този свят и че тя се основава на по-стари близкоизточни митове, но ние като християни сме научени на нея...
Според мен трябва да се погледне във времената (и мисленето) преди нея. Според мен (тъй като хората са вярвали в задгробния живот и преди Библията, а и тези, които не я познават или не са я познавали) коренът на представата за задгробния живот се крие в съня. Или в нещо, което ние не знаем...
цитирай
26. анонимен - Тук няма нищо за незнаене. 5 минути ...
30.08.2008 11:44
Тук няма нищо за незнаене.5 минути след смъртта мозъкът на човека се уврежда непоправимо. Всички спомени на индивида се изтриват автоматично.Вие сте вече 40-60-80 кг органично вещество, което се разпада на отделни атоми и молекули.Вие ще "живеете" вечно като материя,въглероден двуокис, кислород,азот и т.н.Като едни безпаметни вещества от природата, а не като Иван,Драган,Петкан. Смъртта изтрива целия ви живот.То е като да хвърлите в огъня една касета или диск.От пепелта им музика няма да чуете. Информацията е унищожена. Човекът и неговата памет.Това е записът на информация за изминалия му досега живот.Хора които са били в по-дълго в клинична смърт имат тежка амнезия.Не помнят дори кои са.Същото става с органичните болести на мозъка-Алцхаймер, инсулти и други при които заболелите губят паметта си.Да си спомним за тежката болест на Рейгън.На 80-90 годишна възраст не знаеше,че е бил някога президент.Разпознаваше само дъщеря си и най-близките си хора. Животът на индивида това е неговият мозък.Увреди ли се той, все едно че човекът е умрял. Все едно дали все още е жив физически.
цитирай
27. sad - измерения
30.08.2008 11:58
Очите, които се затварят в този свят, се отварят в друг.
Науката винаги ще доказва нещата, които съществуват в настоящите измерения, затова и винаги ще звучи достоверно. За нейно огромно нещастие обаче винаги ще има неща, които са "и тук и там" и не могат да бъдат обяснение с разпада на молекули ;) - сънища, хора с необикновени умствени способности, хора с необикновени физически способности..
Открий Бога в себе си и ще разбереш, че смърта е само начало на нов живот. А болката винаги ще я има..
цитирай
28. анонимен - kosmos
30.08.2008 14:40
vsichki ste pravi i vsichki ste vechni .
цитирай
29. silencemurmur - смърт, живот?
30.08.2008 20:19
Умирането е усещане както раждането. Нито раждането нито умирането делят това, което е живота. Животът не познава смърт несмърт.
Silence
цитирай
30. aseng - А аз все питам, но отговор няма...
30.08.2008 21:50
А има ли живот преди смъртта?
А.
цитирай
31. анонимен - Ако няма живот след смъртта ни тук, ...
30.08.2008 22:11
Ако няма живот след смъртта ни тук ,какъв е смисъла!Най-разумното обяснение за мен самата,колкото и неразумно да звучи за много хора е ,че ДА има живот след смъртта!Продължение.Тук просто е един от етапите,които не сме в състояние да си обясним все още защо са ни.Защо ни е израстване духовно и докъде.Може и всичко наистина да приключва с последното ни дихание.Всичко да е проста биология.Следва едно нищо...Край не само на жизнените ни функции.Край на всички емоции,всички идеи,сълзи ,страх,щастие,обич ,любов...Всеки от нас трупа толкова много информация през земния си живот,че би било много жалко с лека ръка да се изтрие без да се съхрани някъде...Нищо не казах,защото и аз като вас нищо незнам !Предполагам само...
цитирай
32. анонимен - "Живот ли бе да го опишеш"
30.08.2008 22:17
Дали живот преди живота или смърт преди смъртта...
Това означава нов вид учение, нямащо нищо общо с християнството.Има много загадки в Библията и по-конкретно в Стария завет.Защо сега продължителността на живот средно за нашата страна е 72 години, а в стари времена е била 300-500години. Няма ли това връзка с изменението на положението на земята.Може ли по този начин да се обосноват и Соломоновите градини?Човек ако се замисли може да стигне и до извода за създанието на света и измененията в цялата им същност.
цитирай
33. baletlnetpepas - Скъпа merita,
31.08.2008 00:12
вие какво целите да ни направите християни или да по разсъждавате по въпроса имали живот след смъртта?
цитирай
34. анонимен - Има живот за този
31.08.2008 00:55
Който е кръстен в името на Исус Христос и е станал християнин.
цитирай
35. baletlnetpepas - А какво става с мюсюлманите
31.08.2008 01:13
за тях няма ли вечен живот!
цитирай
36. анонимен - За Интернет-троловете - има.
31.08.2008 01:19
Мене 100 пъти ме триха и ето пак съм си жив и здрав.
цитирай
37. анонимен - Християнството
31.08.2008 08:08
Единствената религия с обещание за вечен живот е християнството, а който се интересува повече за мюсюлманите може да прочете стария завет от Библията.
цитирай
38. baletlnetpepas - Трудно схващам
31.08.2008 11:17
защо трябва да чета стария завет, ако се интересувам от мюсюлманите! По - скоро си мисля, че трябва да прочета Корана! Да се отрича възможността на мюсюлманите да имат вечен живот е глупаво и доста ограничено!
цитирай
39. анонимен - Тя глупостта
31.08.2008 12:53
Тя глупостта върви по хората.Който не е прочел стария завет не може да стигне до същността на корана, защото много от действащите лица са от стария завет.Той не е самоцелно написан , а е начало на живота на земята.В него са посочени основоположниците на родовете,а всяко дърво без корен е нищо.
цитирай
40. baletlnetpepas - А може ли да се разбера стария завет
31.08.2008 14:04
баз да е прочетен Корана?
цитирай
41. merita - Ne poznavam Korana no Bibliata e ...
01.09.2008 14:12
Ne poznavam Korana no Bibliata e pisana v prodalgevie na 1500 godini.Neini avtori sa hora pisali pod bojie bduhnovenie.Mnogo ot neinite prorochestva sa se izpalnili taka che moge da i se ima doverie.Staria zavet e chast ot tazi kniga i ne biva da se prenebregva .
цитирай
42. moi - В отговор на baletlnetpepas
01.09.2008 18:09
Да можеш да разбереш Стария Завет, ако не четеш Корана. Всъщност въпроса ти не е правилен, защото Стария Завет и Новия Завет (Библията) са писани много преди Корана. Невиждам защо да четеш Корана за да разбереш Библията. Корана е 80% нехронологично преразказване на събитията описани в Библията. Чети, стига да не те мързи. Ще разбереш интерени неща, например като това, че еврейте и арабите са "първи братовчеди" и произлизат от Авраам. За това в Израел искат да докажеш че си еврейн по майчина линия, а не по бащина. Дори и да не те интересува сега религията, има какво да научи човек от Библията. А най-хубавото е, че когато решиш да препрочетеш вече четеното, ще откриеш куп нови неща, които не са ти се открили при първото или второто четене на Библията.
цитирай
43. анонимен - Когато загубиш завинаги любимия си човек,
03.09.2008 22:14
ти се ика да вярваш, че има живот след смъртта, че когато настъпи и твоят час, той ще те чака някъде там. Ще ти се да вярваш, че все някога Бог ще събере душите ви отново заедно. Страшно е да повярваш, че до вчера сте били заедно в радости и неволи, и изведнъж-край-него вече го няма!? Страшно е и много боли! Тази болка изгаря душата ти и раздира сърцето ти! Не искаш и не можеш да повярваш, че е истина. Може би желанието отново да се съберете заедно някога, в някое друго измерение, те кара да повярваш безрезервно, че животът не свърша със смъртта. А може би тази вяра ти помага да понасяш по-лесно бремето на своята съдба?
цитирай
44. анонимен - Вярвам,че има живот след смъртта...
08.10.2008 15:30
защото, като всеки човек и аз обичам и аз съм загубила любими хора.....и вярвам ,че когато един ден и аз си отида те ще са там някъде ,като ангели,защото са добри....ще сме заедно.А и те завинаги ще са живи,защото в моето сърце има огромна обич към тях и в мислите и спомените ми те са живи завинаги!
цитирай
45. анонимен - ima razbira se
08.10.2008 18:47
jivot ima za6toto...........taka mislq
цитирай
46. анонимен - какво става с душата на починал човек ако той не е крьстен
17.10.2008 17:13
какво става с душата на починал човек ако той не е крьстен
цитирай
47. анонимен - аз мисля 4е има живот след смъртта
30.03.2009 00:30
според мен има живот след смартта,защото е много всеки ден да се раждад разли4ни души,а ако 4овек се прероди само външността се променя у ума. Сигурна сам 4е и ние сме се прераждали,но факта е това 4е нищто не помним. Това е което аз мисля :):):)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989241
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031