Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2007 22:00 - наша е отговорноста
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1069 Коментари: 0 Гласове:
0



Днес си дадох сметка какво може да накара българина да излезе на протест.Оказа се ,че наложения акциз на ракията  го направи.Защо стана така, че есента когато увеличиха хляба от 50 на 70 ст. никой и "гък "не каза въпреки че се касае за продукт ,който се купува ежедневно.Подминахме и последното увеличение на ел . енергията , въпреки че не ми стана ясна икономическато абасновка на това увеличене.Обаче, когато се отнася за алкохола , нещата доведоха до протест-не че акта не е лишен от смисъл.
Мисълта ми е друга.Ежедневно ставаме свидетели на политически решения , които са абсурдни и безмислени .Те показват или политическо късогледство или явна некомпетентност от страна на тези ,които ги налагат.
Възмущавам се от това, че адски много некомпетентни хора заемат местата в администрацията на държавата и ние дме принудени да " сърбаме попарата" . Примери мисля колкото си щете. Образование, здравеопазване, енергетика- да изброявам ли още?Критериите по които се назначават такива хора все още са на принципа на шуробаджанащината.Това важи особено за провинцията.
Навързани като " свински черва"-извинете за израза, са всички по стълбицата на администрациите .Абсурд е човек от" тъч линията" да успее да влезе там.
В образованието например ,познавам директор на у-ще който извинете за израза " два лафа на кръст не може да върже", и е на 60 години вече, ама не го дменят.
Познавам директор на болница на 65 години назначен по политическа линия и си стои несменяем - докога ли, въпреки доказана корумпираност.
Познавам и бивш директор  на добра фирма,който замени поста си за партиен такъв ,съвсем скоро-защо ли?
Според мен протеста е добра форма да се покаже несъгласието ни с даден акт.Добре е обаче да помислим и за източниците на тези актове .
Новите условия в които ще работи държавата и нейните институции , предполагат и нови отношения между гражданите и тези институции.
Промяна трябва да има и тя трябва да започне от самите нас и начина ни на мислене.
Добре ще бъде да преосмислим както собственото си ниво и потготовка за промени така и изискванията си към хорака които са назначени за ни служат.




Тагове:   Наша,   отговорноста,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989318
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031