Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2006 18:59 - общуваме ли пълноценно?
Автор: merita Категория: Тя и той   
Прочетен: 905 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2006 08:07


 

Напоследък все повече мои познати ми се оплакват от това че се чувстват отчуждени с партньора си и отдават това на годините съвместен живот като казват че това е нормално за един 20 годишен брак примерно.

Замислих се над това четейки следните стихове от Библията: 1 Петър 3:7

7. Също и вие мъже, живейте благоразумно с жените си, като с по-слаб съсъд, и отдавайте почит на тях като на сънаследници на дадения чрез благодат живот, за да не става препятствие на молитвите ви.

Ефесяни 5:33

  33. Но и вие, всеки до един, да люби своята жена, както себе си; а жената да се бои от мъжа си.

Предполага се че мъжа е глава на семейството и като такъв е отговорен за физическото и духоввно благополучие на своята жена и на децата си.

Старомодно ще каже някой.В кой век живеем?Само че точно в тези семейства в които съпругата се оплаква от отчуждение се оказва че съпруга е абдикирал от ролята на глава или поскоро си се представя в тази роля но не п.изпълнява реално функциите на такъв.

В повечето случаи жената работи наравно с мъжа и не рядко носи по високи доходи.

Отглеждането и възпитанието на децата е в по голяма степен нейна грижа.Воденето на семейния бюджет също.В една такава ситуация на плащите и лягат твърде много отговорности.Като капак се оказва че общуването между двамата е намаляло до минимум.

В случая според мен нещата тръгват именно от липсата на общуване .Ние сме социо индивиди т.е имаме нужда да споделяме да говорим.В своето натоварено ежедневие се оказва че намираме твърде малко време за това и се оправдаваме с липсата му.Но позволете ми да не се съглася с това.Замислям се например колко време отделяме за други излишни неща. 11. Дума казана на място е
Като златни ябълки в сребърни съдове.

След края на натоварения ден всеки има нужда от една мила дума , ласка и мил поглед.Знам че много хора ще ми възразят:”Я па тая глезла”

Като полагат  усилия за едно добро общуване двамата няма да се притесняват да изкажат своите нужди и ще бъдат източник на утеха и подкрепа в моментите на стрес , които съвсем не са малко в нашето ежедневие.

Правилното разпределяне на ролите , доброто общуване и взаимното уважение са лично за мен нещата които дават стабилноста на брака.Да трябват усилия и то много но лично в нашите ръце са оръжията за справяне и разбира се да се ръководим от принципите които никога не остаряват а са вечни-

Притчи 3:5-6

  5. Уповавай на Господа от все сърце,
И не се облягай на своя разум.

  6. Във всичките си пътища признавай Него,
И Той ще оправя пътеките ти.

 В повечето случаи избягвам да вземам страна и да казвам кой е причина за отчуждението между двама но съвета който давам е :Хора говорете, говорете и пак говорете!!!!



Тагове:   общуваме,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997128
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930