Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2008 21:38 - какво е да си част от света
Автор: merita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2213 Коментари: 5 Гласове:
0



Надявам се , всеки би се съгласил , че живеем в интересен свят.Библията определя времето в което живеем като "времето на края".
Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца. image
16 Защото всичко що е в света, - похотта на плътта, пожеланието на очите, и тщеславието на живота, - не е от Отца, но е от света; image
17 и светът преминава, и неговите похоти; а който върши Божията воля, пребъдва до века.
Какво наистина ни предлага днешния свят?
Похотта на плътта, ами нека само се пооглдаме около нас.Има ли реклама , която да не ни внушава похотливи мисли?Откровени сексуални сцени има в болшинството от филмите.Вулгарния език е присъщ на децата от на ранна възраст вече.Насилието и сексуалните извращения са ежедневие.
Какво да кажем за пожеланията на очите?При това изобилие от стоки , няма как човек да не е завладян от желанието да притежава колкото се може повече неща.Материализма е станал най-големия идол на който се кланят хората.Да имаме още и още .......В този си стремеж не малко хора са принудени да вземат и заеми и така попадат  в клопката на зависимост от банките.Наблюдавам как доста мои познати теглят кредити за неща , които не са им толкова нужни, но водени от стремежа да са "на ниво" си усложняват живота.Скъсват се от работа и работят по 12 часа на ден , зада изкарат колкото се може повече пари .
Тщеславието , за което се говори в горните стихове , също е част от светската нагласа.Как се променят хората , когато в социалният им статус настъпи промяна.Заемането на по- висок пост ги променя до неузнаваемост.Как ми е тъжно за такива хора .Дабре облечени в лъскавите си парцалки, напарфюмирани със снобарските си реплики витаят в техния си измислен и фалшив свят.Фалшив , защото е основан на интереси и на измамни отношения.
Мъдрата книга Библията обаче ни съветва да не сме част от света.Защо?Пак тя дава отговора!

Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят
лежи в лукавия-1 Йоан 5:19
Да сега не Бог а Сатан е владетеля на този свят. Той знае , че му остава малко време и затова , като рикаещ  лъв обикаля около нас и "гледа да ни погълне" -образно казано.
Проблемите , предизвикателствата за всеки човек са различни , но те няма да намалеят.Напротив предстои време , което ще бележи началото на "голямата скръб"
"защото тогава ще има
голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има."-Матей 24:21 Но който устои до край, той ще бъде спасен.
Като християни нас трябва да ни интересува нашето спасение.Да устоим до край наистина ще бъде предизвикателството , което трябва да посрещнем.Силната ни вяра в нашия Бог обаче трявба да е тази , която да ни води по този труден път.Вярата в изкупителната жертва и нейния смисъл , любовта  на Бог към нас са най големия мотив , които да ни подтиква да устояваме до края!
И видях друг ангел че летеше посред небето, който имаше вечното благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята и на всеки народ и племе, език и люде. image
7 И каза със силен глас: Бойте се от Бога, и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори.
С пожелание да останем в света но да не сме част от неговата система!Бог да ни помага да устоим и да сме истински християни!
image



Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eien - Прекрасно сте го написали!
11.04.2008 13:59
Поздравления!
Значим постинг във времето на края!
цитирай
2. merita - Благодаря че ме посети и ти пожел...
11.04.2008 22:02
Благодаря че ме посети и ти пожелавам хубави дни и Бог да те благослови !
цитирай
3. doka - Мери... :)))
11.04.2008 22:27
...Чудесен пост,мила...! :)
И съм напълно...съгласна с теб...! :)
Нека...наистина Бог ни помага...да устоим
докрая...! Амин! :)
Божии благословения за теб и твоя дом: )))**
цитирай
4. merita - Пожелавам и на теб божии благосл...
12.04.2008 18:01
Пожелавам и на теб божии благословии мила!Ти обичаш Бог и нека той те води в тези последни дни!Поздрав!
цитирай
5. primavera - Хубав анализ
19.04.2008 15:17
Бог да благослови и ближни и врагове !
Краят е близо. Не на света а на АМОРАЛНИТЕ ! Бог да ни помага да устоим и да се научим да си подаваме ръка ! Войнството на светлите сили се събира ! Отваряйте очите на невиждащите и ги присъединявайте към себе си ! Новото ще дойде и ще помете болката ! Чудовището обсебило майката земя ще я освободи от смъртоносната си прегръдка ! АМИН ДАЙ БОЖЕ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996856
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930