Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2013 15:48 - Защо Свидетелите на Йехова проповядват?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 6811 Коментари: 0 Гласове:
4



Днес искам да пиша  за един аспект от поклонението на Бог, който извършваме ние  Свидетелине на Йехова.Това е т.н служба за Бог.
Много хора с които разговарям , ме питат :Защо ходите и проповадвате на хората?Нали си имате ваши зали, в които се събирате и се покланяте на Бог.
Ние сме радостни да се наричаме християни и подражаваме на примера на Исус Христос.Всеки отделя от своето време и помага на другите хора да научат за Библията и Божието Царство.Това , което правел и Исус Христос, ходейки и проповядвайки.Тъй като ходим и говорим за Йехова Бог и неговото Царство, ние се наричаме Свидетели на Йехова.Литературата , която нашата организация издава, има за цел да информира хората за събитията днес , както и да ги запознава с библейската истина.С помоща на безплатно библейско изучаване, помагаме на хората да разбират посланието на Библията.В разговорите които водим те ни задават въпроси.Отваряйки Библията , ние се опитваме да намерим техните отговори.Както и самата Библия казва , че цялото Писание е Боговдъхновено....чрез историите и от Стария и  от Новия Завет, можем да формираме една добра основа на нашата християнска вяра.Само чрез доброто познание на посланието от Бог, ние можем  да научим Кой е Бог и как той иска да му служим.
Ето защо , смятаме , че имаме тази отговорност да свидетелстаме и да помагаме и други хора да достигнат до познание за истината.
В живота , ние сме като всички останали хора.Живеем в общество , което има претенции да е демократично.За съжаление , понятието демокрация няма съвсем ясно съдържание.
Справедливоста , която се очаква от демократичното общество все още е непостижима.Причината за това аз виждам в стандартите за добро и зло.
Тъй като хората пожелаха сами да определят стандартите по които да живеят , нашия Създател ни го позволи.Той даде възможност на хората сами да избират как да живеят.Те отхвърлиха правото Бог да ни ръководи.Ето до какво доведе тази самонадеяност.
Цялата ни човешка история показа неспособноста ни да се управляваме сами.
Сегашните протести  в България за пореден път показват желанието на хората за справедливост.За пореден път се чува вопъл за промяна.Нарушени са елементарни права на хората..Право на труд , право на здравеопазване, право на образование,.....
Някой може да оспори това мое твърдение , но аз имам начин да отговоря аргументирано.За себе си съм наясно  , че решение има и то е имено в стандартите и тяхното прилагане.Когато законите са изковани върху такива праведни стандарти , то няма как да не са добри.Ще се радвам ,ако повече хора научат за тези стандарти от Библията.Ето защо, ще продължавам да споделям посланието на тази мъдра книга.



Гласувай:
4



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989366
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031