Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2013 08:40 - защо протестираме и какъв е изхода?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 5285 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Много от протестите са започвали поради следните причини:

Недоволство от социални условия.
Когато смятат че управляващите и икономическата система служат на интересите им , хората не протестира а търсят правата си по установения ред.От друга страна , когато изглежда , че тези структури са корумпирани и облагодетелстват само определени групи в обществото се поражда напрежение.Често поради дадено събитие , хората отказват да се примиряват и предприемат действия.
Както било записано отдавна в Библията, живеем в свят в който”човек  властва над човека за негова вреда”-Еклесиаст8:9

Днес корупцията и несправедливостта са много повече разпространени.Хората все по – ясно виждат, че политическата и икономическа система предават доверието им.Посредством смартфоните ,интернет и новинарските емисии , информацията за събитията стига до всички места по света.

Не винаги обаче протестиращите постигат исканията си.Много видни личности са заставали начело на протести, смятойки за свой морален дълг ,да се борят за своите искания.Оказва се обаче че въпреки добрите си намерения, хората не са успели да постигнат търсената справедливост и равенство.
Смятам , че да протестираш срещу несправедливост е като да ремонтираш палубата на един потъващ кораб.Цялата човешка история е показала неспособността на хората да се управляват сами без ръководството на своя Създател.Каквато и форма на човешко управление да е имало , тя не е била справедлива за всиички.

Библията учи , че Йехова Бог обича справедливост.В книгата Псалми 37:28 четем:

„Защото Йехова обича справедливостта и няма да изостави онези, които са лоялни спрямо него.”

Ето защо можем да сме сигурни , че скоро той ще възстанови справедливостта.Как?Като установи ново управление.

В книгата Даниил 2:44 има записано следното пророчество.

„В дните на тези царе небесният Бог ще издигне царство, което никога няма да бъде разрушено. И това царство няма да премине към друг народ. То ще строши всички тези царства и ще ги унищожи, а самото то ще остане до безпределни времена,”

Знаейки това , разбирам колко е близо времето в което ще бъде установено новото управление на Бог.Назначения за цар в небесното царство, Исус Христос , ще управлява и над Земята.Негови съцаре или т.н министри ще са също хора , които са възкресени и ще са с него в небесната област.Тези духовни създания ще управляват земната организация и така ще се осъществи един нов модел на управление, според законите и стандартите на Бог. В книгата Откровение 20:4, четем.

„И видях престоли, и на онези, които седяха на тях, им беше дадена власт да съдят. Видях душите на онези, които бяха обезглавени с брадва, заради това че свидетелстваха за Исус и говореха за Бога, онези, които не се поклониха нито на дивия звяр, нито на изображението му и които не получиха белега върху челото и ръката си. И те оживяха и царуваха с Христос хиляда години. 5 (Останалите мъртви не оживяха, докато не свършиха хилядата години.) Това е първото възкресение. 6 Щастлив и свят е всеки, който участва в първото възкресение. Над тях втората смърт няма власт, но те ще бъдат свещеници на Бога и на Христос и ще царуват с Христос през хилядата години.”
Добре е всеки вярващ християнин да познава Библейските пророчества.Знаем , че много от тях са се изпълнили.Това ни дава пълно основание да имаме доверие и в тези , които предстои да се изпълнят.
Сегашните политици , които твърдят , че са вярващи християни ,трябва да знаят , че този модел на управление е обречен.
Хората , които протестират и то с основание,трябва да знаят че несправедливоста ще има край.Надеждата за това е добрата новина за Божието Царство.Посланието , което Исус Христос донесе на хората и което завеща на неговите ученици.
Какво ни остава да правим през времето което остава.
Да живеем достойно като прилагаме християнските принципи в живота си.Да правим нещата добри дотолкова доколкото зависи от нас.Да се молим за помоща на Св. Дух , който да ни ръководи да вземаме мъдри решения за да отговорим на ежедневните предизвикателства.Поздрав!





Гласувай:
4



1. feq - Моята гледна точка...
30.06.2013 11:36
Сегашните протести са много различни от масовите, зимни протести.
Зимните протести изпълниха предназначението си, защото бяха с реални искания.
Сегашните... много точно се описват с "Крадецът вика: Дръжте крадеца!"
Много рязко разграничаване на участниците по идеи и искания. Противоборство срещу НЕВИДИМОТО! Тези хора едва ли ще се подчинят на християнски принципи и норми... Мисля, че точно промяната на ценностната система при хората е причина за объркването и недоверието към управляващите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996930
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930