Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2013 16:30 - истината за Армагедон
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2208 Коментари: 0 Гласове:
0



Кога ще настъпи войната Армагедон?

„Погледнах, и ето, голямо множество, което никой човек не можеше да изброи, от всички народи, племена, родове и езици ... Това са хората, които идват от голямото бедствие.“ (ОТКРОВЕНИЕ 7:9, 14)

СВЕТОВНАТА сцена вече е подготвена за войната Армагедон. В какъв смисъл?

По целия свят има  християни ,поклонници на Йехова Бог , които му служат обединено и живеят според високите морални стандарти на Библията. С Божията подкрепа милиони хора от всички народи, племена и езици се събират заедно, образувайки единно и любещо братство. Това единство съществува сред Свидетелите на Йехова. (Йоан 13:35)

Скоро Сатана ще събере войските си и ще предприеме най–голямата атака срещу този миролюбив и привидно беззащитен народ. (Езекиил 38:8–12; Откровение 16:13, 14, 16) Защо можеш да бъдеш уверен в това? Библията описва конкретни събития, които ще ни помогнат да разберем кога ще настъпи войната Армагедон. Много от тези събития вече се случват.

Събития, на които си свидетел

Учениците на Исус го попитали как хората ще разберат, че „завършекът на тази система“ наближава. (Матей 24:3) Исус отговорил, като посочил, че в определен период „народ ще се вдигне срещу народ и царство срещу царство, ще има недостиг на храна и земетресения на много места“. После казал: „Всичко това е началото на бедите.“ (Матей 24:7, 8) Апостол Павел описал същия период като „последните дни“ и посочил, че тогава „ще настъпят особено тежки времена“. (2 Тимотей 3:1) Според тебе дали тези пророчества описват днешните събития?

Защо този период ще бъде толкова тежък? Апостол Йоан предсказал, че ще има „малко време“, през което Сатана и демоните му ще бъдат ограничени до областта на земята. За Сатана се казва, че тогава ще бъде „обхванат от голяма ярост“. (Откровение 12:7–12) Усещаш ли гнева и агресията сред хората днес и то не само на определено място, а по целия свят?

Исус казал също, че в тези особено трудни времена ще бъде извършена забележителна дейност. Той предсказал: „Тази добра новина за царството [на Бога] ще бъде проповядвана по целия свят за свидетелство на всички народи, и тогава ще дойде краят.“ (Матей 24:14) Днес в повече от 235 страни Свидетелите на Йехова проповядват добрата новина за Божието Царство на над 500 езика. Двете основани на Библията списания, които издават — „Стражева кула“ и „Пробудете се!“, — са най–разпространените списания в света. Свидетелите също са превели Библията на около 100 езика. Дейността им бива извършвана от доброволци и се поддържа изцяло от доброволни дарения. Възможно ли е тази забележителна проповедна дейност да изпълнява пророчеството на Исус?

Библията посочва също събитията, които ще доведат директно до войната между Йехова Бог и противниците му. Обърни внимание на три пророчества, чието изпълнение ще видиш.

Събития, които скоро ще видиш

Първо пророчество. Библията казва, че народите ще направят забележително изявление за „мир и сигурност“. Те може да смятат, че са на път да разрешат големите проблеми на човечеството. Но онова, което ще последва, няма да има нищо общо с мира. (1 Солунци 5:1–3)

Второ пророчество. След това различни правителства ще решат да предприемат действия срещу религиозните организации в света. В Библията тези правителства са представени като див звяр, а фалшивите религии — като жена, която седи върху звяра. (Откровение 17:3, 15–18) Символичният звяр несъзнателно ще извърши Божията воля, като унищожи религиите, които лъжливо твърдят, че представят Бога.

Апостол Йоан описал този драматичен сблъсък по следния символичен начин: „Десетте рога, които видя, и дивият звяр ще намразят блудницата и ще я съсипят и съблекат гола, и ще изядат тялото ѝ, и ще я изгорят с огън. Защото Бог вложи в сърцата им да осъществят неговия замисъл.“ (Откровение 17:16, 17)

Трето пророчество. След успешното нападение над фалшивата религия Сатана ще поведе народите в атака срещу служителите на Йехова Бог. (Откровение 7:14; Матей 24:21)

Как те засяга това?

Ако все още не си имал възможността да изследваш подробно Библията, може да ти е трудно да повярваш, че описаното по–горе наистина ще се случи. Но има основателни причини да вярваш, че всяка подробност от пророчествата ще се сбъдне и то в близко бъдеще. Множеството библейски пророчества, които вече са се изпълнили, вдъхват подобна увереност.*

Дали не би могъл да отделиш време да разбереш защо Свидетелите на Йехова са убедени, че „войната във великия ден на Всемогъщия Бог“ наближава, и защо не бива да се боиш от нея? Помоли ги да обсъдят с тебе какво според Библията трябва да правиш, за да бъдеш сред хората, които Йехова Бог защитава. (Откровение 16:14)
Много хора имат желание да разбират посланията на Библията.
Свидетелите на Йехова отделят време, да помагат на такива хора и с радост правят това от любов към Йехова Бог и хората.
Целта е всякакви хора да стигнат до точното познание за Бог , неговите намерения за хората и за Земята.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996694
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930