Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2013 18:24 - да даваме щедро
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1432 Коментари: 0 Гласове:
1



В книгата  1Летописи 29 гл. е описана следната картина на поклонение. , съпроводена от една прекрасна молитва на цар Давид.

И князете+ на родовете,+ князете+ на племената на Израил, предводителите на хиляда души+ и на сто души,+ както и надзорниците на царските дела,+ представиха доброволно дарове.
7 И те дадоха за службата в дома на истинския Бог пет хиляди таланта злато, десет хиляди дарика
*, десет хиляди таланта сребро, осемнайсет хиляди таланта мед и сто хиляди таланта желязо.+
8 И всеки, който имаше скъпоценни камъни, ги даваше в съкровищницата на дома на Йехова, която беше под надзора на Ехиил,
+ от гирсоновците.+
9 И народът се радваше, като донасяше доброволни приноси, защото хората донасяха тези приноси за Йехова с цяло сърце.
+ И цар Давид също се радваше много.+
10
После Давид благослови+ Йехова пред целия сбор+ и каза: „Благословен да си,+ Йехова, Боже на нашия баща Израил,+ от безпределни времена до безпределни времена!
11 Твои, о, Йехова, са величието,
+ силата,+ красотата,+ превъзходството+ и достойнството,+ защото всичко в небесата и на земята е твое.+ Твое е царството,+ Йехова, и ти се издигаш като глава над всички.+
12
От тебе са богатството
+ и славата+ и ти владееш+ над всичко. В твоята ръка са силата+ и могъществото+ и в твоята ръка е властта да възвеличаваш+ и да укрепваш всички.+
13 И сега, Боже наш, ние ти благодарим
+ и възхваляваме+ твоето великолепно+ име.

Когато я чета , няма как да не се възхитя на красноречието на царя.Събрани за поклонение всички са обърнати към Бог и го възхваляват.Приносите, които нсят имат голяма стойност.Там са и водачите , елита на нацията.Те дават пример , те водят народа.

Днес ние като вярващи ,също даваме своите приноси.Те имат не само материално изражение.Това е също и нашето време , което отделяме за поклонението си и службата си на Бог.Това е доказателство за нашата любов и искрена признателност.

Любовта която Бог показа към нас е жертвата на неговия син –Исус Христос.Това е най великия акт на милост и любов.Тази жертва ни позволи отново да възстановим взаимоотношенията си с нашия Създател и да признаем неговото върховенство.
Тъй като живеем в трудни времена , колко важно е за всеки християнин да има вярата за могъщата любов с която Бог ни превежда през предизвикателствата на деня.
Твърдата увереност , че имаме помоща му , трябва да ни подтикне да даваме щедро от нашите приноси.
Поздрав!





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996945
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930