Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2013 18:02 - как да направим живота си инвестиция
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1420 Коментари: 0 Гласове:
0



        В мъдрата книга на Бог -Библията четем:   Деяния 13:36-37

Обаче, Давид, след като в своето си поколение послужи на Божието намерение, заспа и биде положен при бащите си, и видя изтление. А Тоя, Когото Бог възкреси, не видя изтление.”

Не може да има по велико свидетелство на добре изживян живот от това свидетелство от “Деяния на апостолите”. Нашите дни са като валута, скъпоценни монети държани в чантичката на нашето съществуване. Нашите дни, както при естественото благосъстояние, могат да бъдат номерирани по брой, но никой не знае броя, който ни остава освен Бог. Когато монетите (дните) на нашия живот свършат, няма как да ги върнем. Тази отрезвяваща мисъл трябва да ни мотивира да живеем с причина и страст. Важното е да не се страхуваме да ги похарчим, а да направим така , че да инвестираме всяка една монетка мъдро. Когато ги изхарчим, това което определя тяхната цена и успех е това, което сме постигнали с тях. Възниква въпроса  как разумно да  харчим определените ни дни ?
Когато определяме приоритетите си , дали те са в хармония с целите на Бог ?
Как например една жена да определи своите приоритети?
От Библията знаем , че жената е създадена като помощник на мъжа.Тя е тази , която отгледжа и възпитава потомството.На нея Бог е отредил да бъде и спътница даряваща любов.
В съвременното общество жената християнка е натоварена с много отговорности.Библията обаче е едно чудесно ръководство за нея.
Когато имаме връзка с Бог и неговите напътствия , съчетани с помоща от неговия Св. Дух , можем да сме спокойни.
Преминавайки през ежедневните предизвикателства съм убедена , че можем мъдро да инвестираме като живеем пълноценно преди всичко отдадени на Бог като вършим неговата воля-във всичко което вършим да даваме слава на неговото име!В посланието на апостол Йоан четем:Йоан 2:15-17
15 Не обичайте света, нито нещата в света!+ Ако някой обича света, в него няма любов към Бащата, 16 защото всичко, което е в света+ — желанията на плътта,+ желанията на очите+ и самонадеяното хвалене с притежаваните неща,+ — не произхожда от Бащата, а от света.+ 17 Нещо повече, светът преминава, а също и неговите желания,+ но който върши волята+ на Бога, остава завинаги.+

Вярващите не трябва да се страхуват от смъртта, защото Христос я е победил. По-скоро смъртта трябва да ни вдъхновява и мотивира да живеем добре живота си. Много хора прекарват живота си, живеейки за цели, които нямат облага за никой освен тях и те не носят вечно значение и награда. В този живот те може да изглежда, че имат много, но в идния живот те може да банкрутират.

Марк 8:36

“ Понеже какво се ползува човек като спечели целия свят, а изгуби живота си?”

Като последователи на Исус ние сме избрали нещо далеч по-добро от това да живеем заради богатства. Ние сме избрали да харчим валутата на нашите дни, както Давид е направил, за целите на Бог
Като християни  свидетели на Йехова ние живеем следвайки напътствията на Библията и споделяме добрата новина за Божието Царство, като христови ученици. . Като правим това всекидневно ние изграждаме Царството на Бог, променяйки живота на хората към по-добро, а в същото време живеем живот, който си струва да бъде живян.

 






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997394
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930