Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2013 18:00 - да бъдем будни
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1527 Коментари: 0 Гласове:
1



2 Тимотей 3:1-3

“Помни това, че в последните дни ще настъпят трудни времена. Хората ще станат егоисти, алчни, самохвалци, горделиви, оскърбители, непокорни на родителите си, неблагодарни, безбожни, без обич и милост в сърцата си, клеветници, невъздържани, жестоки, против доброто”

Матей 24:6-8

И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания.”

Звучи малко като днес, нали? Тези стихове са идеални, за да ни напомнят, къде в историята и всъщност в плановете на Бог всички ние се намираме. Когато четете списъка на знаците на последното време, ще трябва да го направите със затворени очи, за да не виждате времето в което сме. Също така, когато погледнете добре какво се случва в и около Израел, въздигането на мюсюлманските и ислямските права, а и всички коренни промени в климата, всички тези неща изпращат много реалистично предизвикателство към християните: “СЪБУДЕТЕ СЕ!“

Тези много реалистични пророчески знаци, изказани преди много години, не трябва да създават страх в сърцето на вярващия, а по скоро мотивация. Те трябва да ни мотивират, да правим израстването в Бог най-големия приоритет в нашия живот, да ни мотивират да разнасяме Неговото благовестие на всички хора преди Неговото завръщане, да ни мотивират да живеем като царски свещенници, каквито Той ни е направил, за да сме новото поколение.

Забележете, че Матей пише,“Когато видите тези неща, не се стряскайте; те са началните това са знаците, че идва нещо велико“, или да кажем Някой велик. Той не казва, “Стреснете се, изплашете се и си докарайте сърдечен удар със страх и притеснение“, но казва че трябва да осъзнаем с трезвеност, часът в който живеем. Не знам за вас, но тези стихове събуждат мен за съдбата, която трябва да изживея и истинската цел за която съм жив в момента.

Не оставяйте сегашния живот с всички негови грижи и теготи да ви пречи, да разбирата времето в който живеете. Не оставяйте комфорта на настоящия живот да ви вкарва в апатичния начин на живот. По-скоро събудете сърцето си и бъдете нащрек, знаейки това, че както при раждаща жена, когато контракцийте започнат, няма връщане назад, има само предстоящо раждане. Живейте готови, шампиони, за завръщането на Господ!

Не се страхувайте, живейте готови!

 

Posted in Слово за всеки ден on 4 March 2013



Тагове:   вяра,   страх,   будни,   последни дни,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989393
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031