Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2013 18:08 - божията благост и доброта
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1784 Коментари: 0 Гласове:
0



В   една от книгите на Новия Завет-послание към Римляни 2:4, четем:

Или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние?

Ето една малка златна истина с която да започнем деня – Божията доброта е това, което води човек до покаяние. Помислете си за това! Добротата на Бог ли е това, което предизвиква искрено покаяние в нашите животи или страха, срама или вината.

Какво е покаяние?

Думата на Новия Завет използвана тук за покаяние, е също е най-често срещаната дума в Новия Завет. Това е гръцката дума metonoia, което значи “да се промени начина на мислене на някой“! Това е много различно от думата на еврейския Стар Завет, която се използва за покаяние: nacham което значи “печална скръб”.

Видът на покаяние който Бог изисква от нас сега, е този от Новия Завет. Да, може да се чувстваме скърбящи, когато сме направили нещо грешно, но не трябва да приключва там. Трябва да продължим и да направим нещо по въпроса, което да ни предизвика и да промени начина ни на мислене. Защо?

Защото, когато променим начина си на мислене, ще променим начина си на живот .
Ние винаги сме подвластни на грешното си естество и водим постоянна борба с желанията на плътта.Любовта ни към Бога и смирението ще ни помогнат да се разкайваме искрено и да правим промени.

Скърбящият отговор трябва да е портал или вход към нещо по-голямо – основна промяна на начина на мислене, относно дадена част от живота ни в светлината на Бог в този момент.

Какво трябва да е това което ни вдъхновява “да се покаем“ или “да променим начина си на мислене“? Според Римяни 2:4 това е добротата и милостта на Бог. Уоу, представете си! Бог остава толкова добър и мил с нас,че в отговор ние желаем да променим начина си на мислене, да го приведем до сходство с Неговата истина и Неговата воля за нашия живот.Обърнете внимание , става въпрос за неговата а не нашата воля.
Това изисква и познание.Това познание можем да придобием като четем и изследваме Библията.

Днес нямайте очакване за страх, срам и вина от вашият Небесен Цар, а имайте очакване за Неговият безкраен водопад от доброта и милост. Когато настъпи очакваното, Го оставете да предизвика покаяние, което да промени съзнанието ви. Отговорете на Неговата доброта с metanoia, промяна на начина ви на мислене, защото тогава ще промените начина си на живот!

Насладете се на поредният ден с добротата на Бог над вас.
Поздрав!





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997602
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930