Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2013 18:17 - да се изправим срещу стената
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1849 Коментари: 0 Гласове:
1



                       Исая 54:17

“Нито едно оръжие, скроено против тебе не ще успее; и ти ще победиш всеки език, който би се повдигнал против тебе в съд. Това е наследството на Господните служители и правдата им е от Мене – казва Господ.”

Целенасоченият живот (с ясна цел и посока) винаги ще предизвиква различни стени на противодействие, особено когато този живот, е изцяло подчинен на Божиите намерения. Стените винаги спират или атакуват, това което Бог прави чрез вас. Нека обаче да си припомним отново Божието слово, че тези стени или моментни придизвикателства: “не ще успеят!“. Нашата правда ще възстържествува и това е нашето наследство, като слуги на Бога.

Библията е пълна с хора, които са се изправяли пред стени на противодействие на тяхното следване на Бог, но всеки един от тях е избрал да погледне на тях като стени на възможности. Този избор е и наш, когато се изправяме пред стените, които може би стоят на пътя ни – ще погледнем ли на тях като противодействие, изпратено да ни събори или спре, или като на възможности, изпратени да ни преобразят и направят още по-успешни?

Неемия е трябвало да се справи със стените на Йерусалим. Никой друг не поел отговорност за тях, но той го е направил и като е приел присърце възстановяването на тези срутени стени той е променил мнението на тези хората за себе си, в нещо повече от виночерпец на царя. Той се е превърнал за своите хора в национален лидер, а дори и в погледа на неговите врагове. Вие ще приемете ли присърце стена за Бог, която другите игнорират, или се оплакват от състоянието в което тя се намира?

Също така помислете за Исус Навин и Ерихон. Това са били много истински стени, които са стояли пред него и това което Бог е бил планирал за Израел. Той обаче не се е обърнал страхливо, а е тръгнал напред с вяра. Стените които са били там за да го спрат, всъщност са се срутили пред него и са го определили като човек на вяра, човек който е можел да се довери на Бог в невъзможни ситуации.

Всичко е въпрос на перспектива -как избирате да гледате на стените, които са във вашия живот днес. Да, може да има стени на противодействие, но в същото време това може да са стени на възможности, които когато намерите пътя си през тях, ще ви преобразят. Всъщност е въпрос на гледна точка

Ако Бог е с мен (и Той е), кой може да е против мен?
Поздрав!




Тагове:   път,   вяра,   живот,   лидер,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997160
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930