Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2012 07:11 - нашите две личности
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1603 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.12.2012 07:15


Може да се каже че всеки от нас има две личности.Външна и ватрешна личност.
Външната е нашата репутация , външния ни вид, .Вътрешната ни ли(
чност обаче е доста по важна.Тя касае и нашите взаимоотношения с Бог.
Не случайно когато четем за промяната, която става с човек , когато започва да вярва, става въпрос , за промяна в сърцето.
Библията нарича това фигуративно сърце ,.вътрешния човек.
Ние също така и живеем два живота-външен и вътрешен.Именно в това е и разковничето в намиране на щастието.Оказва се , че намирането на баланса между вътрешния и външния живот , межжду вътрешната и вънншна личност  водят  до този мир от който имаме нУжда , за да се чувстваче доволни и щактливи.
Много външни атрибути на успеха не могат да ни направят щастливи.Все повече хора не са щастливи, въпреки добрата си външност , добрата си работа , социалните връзки.
Защо е така?Те нямат добри взаимоотношения с Бог.Тяхното сърце произвежда емоции , мисли и чувства , които не са положителни и богоугодни.
Егоизъм , гняв , завист , сребролюбие, суета, клеветничество, самолюбие......
1 Петър3:3,4 това са стихове , които ни карат да се замислим за приоритетите ни.Дали отдаваме значение само на нашата външност , на лустрото , за притежанията ни.Дали искаме да произведем впечатление?
Ние обаче сме храм на Бога.Нашата вътрешна личност ни прави ценни пред Бог.
Когато ние искаме да растем в духовно отношение, култивирането на християнски качества и оформянето на едно ново фигуративно сърце , ще ни направи нови личности.
Понякога си мисля , как ще се чувствам ако моята вътрешна личност също е на показ.Как ще се чувствам ако моите мисли имат външен вид и хората виждат какво мисля в даден момент.
Даже съм си фантазирала , как положителните ни мисли могат да ни правят красиви и здррави и да ни лекуват на момента.Обратно лошите да ни разболяват и да ни правят грозни.Дали тогава ще има лоши хора?
Знам , че закона за привличането е с подобни последствия, но те се проявяват с времето и затова той не се приема все  още насериозно.
Лично за мен да работя върху вътрешната си личност е непрекъснат процес.Взоимоотношенията с Бог са важни за мен и знам , че той иска да ме използува "като съд за почтенна упоотреба"
Мъдрата книга Библията помага в това отношение с примерите на хора , които също са правили промени и са "ходили с Бог".
В резултат на това те са имали щастлив живот и са получавали благословии.
Най голямата награда обаче , е надеждата , която имам за привилегията да бъда поданичка на един нов свят.Божието Царство. , за  който Исус Христос проповядваше!Всеки един християнин има тази награда , стига да я приеме и да живее според вярата си!



Тагове:   вяра,   личност,   христос,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989333
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031