Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2012 23:31 - предупреждение
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1480 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.08.2012 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В Библията има стихове , които сочат каква ще бъде обстановката в света когато ще дойде великия ден на Армагедон.Това ще е период в който ще има относителен мир и хората ще се успокоят и ще помислят че най накрая има сигурност.Но това ще е измамливо усещане.Ето някой от стиховете , които показват защо не бива да се подаваме на измамливи чувства когато знаем каква е крайната цел на Бог.
"Сине човешки, каква е тази поговорка, която имате в Израелевата земя, която казва: Дните минават, а никое видение не се сбъдва? … Така казва Господ Йехова: Ще направя тази поговорка да престане и няма вече да се употребява за поговорка в Израел. … Дните наближават, също - и изпълнението на всяко видение. Аз ще говоря и словото, което ще говоря, ще се изпълни; няма да се отлага вече; защото във вашите дни, бунтовни доме, като изговоря слово, ще го изпълня, казва Господ Йехова.”

“Сине човешки, ето, онези, които са от Израелевия дом, казват: Видението, което той вижда, ще се изпълни след много дни и той пророкува за далечни времена. … Така казва Господ Йехова: Нито една от думите Ми няма да се отлага вече; а словото, което ще говоря, ще се изпълни, казва Господ Йехова.” (Йез. 12:22-28)

“Израелевите пророци ... пророкуват за Йерусалим и ... виждат видения на мир за него, когато няма мир, казва Господ Йехова.” “Ето, пророците им казват: Няма да видите меч, нито ще има глад у вас, а ще ви дам сигурен мир на това място.” “Така казва Господ за пророците, които заблуждават народа Ми, които, докато хапят със зъбите си, викат: Мир!” “Ще ви бъде нощ, за да нямате видение, и ще ви бъде тъмно, за да не прокобвате, слънцето ще залезе за пророците и денят ще се помрачи над тях.” “Няма да има вече никакво лъжливо видение, нито ласкателно предсказване сред Израелевия дом.” (Йез. 13:36; Ерем. 14:13; Мих. 3:5,6; Йез. 12:24)

”... Ръката Ми ще бъде против пророците, които гледат суети и предсказват лъжи; … Понеже измамиха народа Ми, като казваха: Мир! А пък няма мир;” “На онези, които Ме презират, винаги казват: Господ каза: Ще имате мир; а на всеки, който постъпва според своето упорито сърце, казват: Няма да ви постигне зло.” “Повърхностно са лекували те раната на народа Ми, като са казали: Мир, мир! А пък няма мир. Засрамиха ли се, когато извършиха мерзости? Не, никак не ги досрамя, нито са знаели да почервенеят; затова ще паднат между падащите, ще бъдат поваляни, когато ги накажа, казва Господ.” (Езек. 13:9,10; Ерем. 23:17, Ерем. 6:14,15)

“Ето, ида скоро; и у Мен е наградата, която давам, да отплатя на всеки според каквито са делата му.” “...доме Израелев, Аз ще ви съдя - всеки според постъпките му, казва Господ Йехова. Покайте се и се отвърнете от всичките си престъпления, за да не ви погуби беззаконието. (Откр. 22:12; Езек. 18:30)

“А за годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише, защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем. Когато казват: Мир и безопасност!, тогава ще ги постигне внезапна погибел като родилните болки на бременна жена, и никак няма да я избегнат. Но вие, братя, не сте в тъмнина, за да ви постигне онзи ден като крадец. Защото вие всички сте синове на светлината, синове на деня; не сме от нощта, нито от тъмнината. И така, да не спим, както другите, а да бъдем будни и трезвени. (1 Сол. 5:1-6)
Смятам , че както е казал и самия Исус , който има уши нека слуша
Достатъчно доказателства от ставащите в световен мащаб събития показват , че края на тази система на човешко управление наближава.Добрата новина е , че ще има чудесни промени.Разбира се преди това , ще стават сериозни събития , които ще предичвикат страх у мнозина.Това обаче не притеснява тези които четат мъдрата Библия и знаят каква е целта на Бог за хората и за Земята-добър живот на райска земя под праведното управление на един Цар-Исус Христос и неговите 144000 помазани съцаре .
Осъществяването на това обещание е само въпрос на време .
Поздрав!





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989369
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031