Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2012 13:26 - насладата от живота -възможна
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1165 Коментари: 0 Гласове:
3



Насладата от живота не зависи от обстоятелствата. Това е отношение на сърцето,  решение да се насладим на живота,  защото всички неща,  дори малките,  видимо незначителните,  са част от "голямата картина" на живота.

Липсата на такава наслада изисква да  се открие баланса в работните  навици.

 Разбира се,  че Бог желае,  дори ни заповядва да принасяме плод. Не бива да хабим време и да сме безделници,  но небалансираното отношение в тази област кара много хора буквално да "прегарят" от начина си на живот,  състоящ се само от работа и никакво удоволствие. Винаги имам усещането,  че трябва да работя. Чувствам се сигурна единствено и само когато върша нещо "конструктивно".

 

"Крадецът идва,  за да открадне,  да убие и да унищожи. Аз идвам,  за да имат живот и да му се наслаждават и той да бъде изобилен (твърде много,  преливащ)." Йоан 10:10

 Няма нищо по-трагично от това да си жив и да не се наслаждаваш на животаЖивотът е пътешествие. Всичко в него е процес.  Всички аспекти от живота постоянно се променят. Животът е движение. Без движение,  напредък и прогрес,  няма живот. Ако дадено нещо спре да се развива,  то умира.

С други думи,  докато вие и аз сме живи,  винаги ще се движим на някъде. Създадени сме от Бога да бъдем целеустремени и да мечтаем. Без цели и мечти  ще атрофираме,  ще ни бъде скучно и ще се отчаем. Трябва да имаме нещо,  към което да се стремим,  но докато постигаме това,  което е в бъдещето,  не бива да губим връзка с настоящето. Да речем,  че един невярващ човек,  който няма никакви взаимоотношения с Бога,  осъзнае,  че нещо липсва в живота му. Тогава започва да търси. Светият Дух го довежда до състояние,  в което трябва да вземе решение да повярва в Бог. Той се примирява с Бога и тогава се придвижва от мястото на търсене на неизвестното към място,  на което открива кой или какво е това неизвестно. В този момент човекът навлиза във временно състояние на удовлетворение и задоволство.  Казвам временно,  защото скоро след това Светият Дух ще започне да го предизвиква да навлезе във все по-дълбоки взаимоотношения с Бога. Процесът на осъзнаване на греха ще започне да става ежедневен. Светият Дух е този,  който открива истината (Йоан 14:16,  17) и Той постоянно работи във вярващия,  за да го доведе до нови нива на осъзнаване. Да навлезеш в ново ниво винаги означава да оставиш старото зад себе си.

С други думи,  в духовно отношение винаги се придвижваме напред и трябва да се наслаждаваме на пътешествието. Да търсим Божията воля за живота си,  да Му позволим да се справи с проблемите и отношенията в нас,  да копнеем да разпознаем призива Му в живота си и да желаем да го следваме - всичко това са важни части от пътешествието в християнството.

 В един от разширените обяснителни преводи (Ben Campbell Johnson),  Матей 11:29 ни дава разбиране какво трябва да бъде отношението ни към личния духовен растеж. "Вземете бремето на отговорността,  което Аз ви давам,  и чрез него открийте живота си и съдбата си. Аз съм благ и смирен; готов съм да се свържа с вас и да ви позволя да учите със своето собствено темпо; и така,  поради взаимоотношението ви с Мен ще откриете смисъла на живота си."

Отбележете Исусовите думи в този параграф: "Вземете бремето на отговорността,  която Аз ви давам..." Много от нас носят отговорност,  която обаче Бог никога не им е давал. Ние всъщност се опитваме да се правим на "Свети Дух Младши". Вместо да позволим на Светия Дух да приложи Словото у нас и да ни променя (1 Кор. 3:18),  ние сами се мъчим да го направим. Толкова много се борим,  докато се опитваме да стигнем до следващото ниво,  на което смятаме,  че трябва да бъдем,  че пропускаме да се насладим на настоящето.

Трябва много сериозно да разберем важността на всеки етап. Той е жизненоважен за следващия. Например едно дете не може да стане на две години,  докато първо не изживее дните между първата и втората година. Накъдето и да сме тръгнали,  няма да стигнем по-бързо,  отколкото Бог ни води. Трябва да се научим да вършим нашата част и да се доверим на Бога,  че ще ни помогне да се насладим на пътешествието. Трябва да Имаме цели във всяка област на живота си. Да Искаме да бъдем  по-добри във всяко нещо.  Дали Догодина по това време ще сме по - различни от сега. Различни неща в живота ,  в семейството и в службата  ще са се подобрили. Но добрата вест ще е ,  че сме  открили задоволяващата тайна да се наслаждим  там,  където сме ,  докато отиваме към мястото,  което трябва да достигнем

. Исус е казал,  че е дошъл,  за да имаме живот и да му се наслаждаваме. Ако не сте се наслаждавали на живота си досега,  време е да започнете. Ако сте го правили,  благодарете на Бога за това и търсете още начини да му се наслаждавате още повече.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 995237
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930