Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 16:28 - как се храним духовно?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2126 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 24.02.2012 21:57



За да може , четенето на Библията да стане част от ежедневното духовно хранене , се изисква самодисциплина.Стремежът към него не ни е заложен по рождение.Необходимо е да формираме в себе си силно желание за Божието Слово.
В 1 Пет 2:2 сме насърчени: "и като новородени бебета, развивайте силно желание за неразводненото мляко, принадлежащо на словото, за да пораснете чрез него за спасение"
Като развиваме този навик , духовния ни апетит ще расте.Тогава ние не само ще четем , но и ще изучаваме тази книга.Ще можем да размишляваме върху значението на онова , което четем- какво ни казва то за Йехова Бог, как можем да следваме примера на неговия син - Исус Христос в нашия живот.Как можем да помагаме и на другите с това което сме научили.
Знаем , че Исус Христос е бил много добър както в начина си на общуване , така и в начина на проповядване.Дори и религиозните водачи по онова време , които са имали добро образование са се чудели на тези негови способности.
Знаем обаче , че той е имал добро познание върху старозаветните писания.Винаги е отговарял с "писано е....."
Когато ни каза "Аз съм пътя , истината и живота "той ни показа смисъла на своето учение.Да ни примири отново с Бога.
Да признаем Божието ръдоводство , като житейската карта на нашие път.Да приемем п ринципите от Библията, като единствените истински валидни , които гарантират един щастлив живот.
Да разберем , че смисъла на живота е: Във всичко което правим да даваме слава на нашия Създател и така да осветим неговото име, както в сегашния , така и в бъдещия свят , който той ни е обещал.
Никое светско образование не ни гарантира успех.
Теократичното образование обаче може да го направи.Знанията , които то дава са непреходни и общовалидни.
Знанието което дава изучаването на Библията може да ограмоти всякакви хора.
Исус Христос избра неуки хора за свои ученици.Той искаше те да покажат смирение и да са готови да бъдат учени.
Високомерните фарисеи бяха с високо самочувствие и се отнасяха с презрение към тях.
Днес също има много хора , които имат високо светско образование.Четат философска литература .Опитват се да намерят отговор на много въпроси .Смятат , че ги намират , четейки много  и различни автори.
Аз също съм прочела голямо количество литература, до момента в който прочетох и Библията.
Разбрах , че в нея е квинтесенцията на цялата човешка мъдрост.Разбрах , че тя може да даде отговор на абсолютно всякакви въпроси , които могат да възникнат в живота ми.Разбрах също , че докато някой автори могат да подведат хората с невяярна информация , Библията е винаги актуална и вярна в информацията си.
В книгата Исус Навиев 1:8 четем:"Тая книга на закона да се не отдалечава от устата ти; но да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно, според всичко каквото е написано в нея, защото тогава ще напредваш в пътя си, и тогава ще имаш добър успех {Или, постъпваш благоразумно.}."
Тези думи не са празни прикаазки.Ще ми се повече хора да се убедят в тяхната истинност , защото са казани от Създателя ни и важат с пълна сила и за нас  , въпреки разтоянието на времето.
Като заключение в книгата Еклесиаст има също много хубави стихове , които могат да ни подскажат гледната точка на Създателя.
Еклесиаст 12:12-14

12 А колкото за нещо повече от това, сине мой, приеми увещание, Че правене много книги няма край, И много четене е труд на плътта.
13 Нека чуем краят на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека {Или: Това е длъжността на.};
14 Защото, относно всяко скрито нещо, Бог ще докара на съд всяко дело, Било то добро или зло.
Днес , училището е мястото където получаваме своето образование.Там се формират основните ни представи за света , за законите на природата и т.н..Подготвяме се за живота .Цялото това знание обаче се оказва безполезно, ако не ни носи удовлетворение от този живот .Загубва се смисъла на образованието, ако не знаем как да го използуваме.
Тогава следва да се запитаме:Кое е това знание , което  ни дава възможност да живеем пълноценен живот.Кой е источника на това познание?

С поздрав!





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996707
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930