Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2012 06:35 - основата на живота
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1362 Коментари: 0 Гласове:
0



На каква основа строим ?

Всяка къща се строи ,като първо се поставят основите.Много е приятно да се обзавежда къщата да се радваме на цветовете и материалите когато я подреждаме.

Така е и с нашия живот като християни.Каква трябва да бъде основата върху която градим нашия живот.Безпорно това е нашата вяра.

В Библията , е посочено че тази основа е „канарата Исус Христос”Цялото Писание говори за тази канара.За да строим върху стабилно  това трябва да е твърда основа.

В 1Кор.3:11 се казва , че” никой не може да положи друга основа освен положената от Исус Христос.”т.е той  е основата на нашия християнски живот .

В Матей 7:24-27 –се описва какво става с две къщи които са построени на различна основа и това , какво се случва когато завалява силен дъжд.Разбираме , че и двете къщи са построени.И двете вероятно са красиви.Идват обаче бедствие .В нашия християнски живот образно казано също идват бедствия-изпитания.Житейските трудности са ежедневни.

Как ще се отразят те на нашия живот зависи от това как ние сме готови даа ги посрещнев , т.е дали нашата основа ще издържи.

Никой не ни предлага

В Деян 14:22 казва ,че през много скърби ще влезем в Божието царство.Бог ни прекарва през пустинята на проблеемите , за да ни пречисти.Трудностите ни подлагат на проверка.

Трябва да сме внимателни и да не строим на основата на човешки мнения и чувства , защото те са измамливи и преходни.

За разлика от тях Божиите учения са истинни и непреходни.В Йоан 1:1 се казва , че в началото беше Словото .Исус Христос е наречен Словото и чрез него се е изграждало всичко.Чрез него Бог прави да стават нещата и дава основата на всичко.

Исус казва , че всеки който чуе неговите думи и ги изпълнява , ще се оприличи на къща построена на канара.

Неговото слово е неговото учение.Всичко което е записано в евангелията за живота и проповедната дейност на Исус Христос , дава основата на едно учение- християнството.На неговата основа се изгражда една нова вяра- християнската.

Ние , като ученици  на Исус Христос трябва да изучаваме живота и примера му.Той по съвършен начин отразява качествата на Бог Отец.

Ето защо Библията е главния източник от който да градим нашата вяра.Чрез нея Бог ни говори и ни учи.Тя е боговдъхновена и е този източник , който да гради нашата вяра.

Основата на християнския живот е Исус Христос и Библията е средството , чрез което Бог ръководи народа си.Тя е онова житейско ръководство , коетоо ни помага при вземане на решенията.Тя не винаги показва пряко готови решения.Тя обаче ни дава онази мъдрост , идваща отгоре , която ни дава прозрение и ни помага в  трудните моменти.

Ако отново се върнем на основата , в днешния живот тя може да се окаже и хлъзгава.Има хора чиито живот е непрестанна криза- постояно имат усещане, че стоят върху подвижни пясъци.Постоянно имат усещане, че ще се срутят .Това е защото нямат стабилна вяра.Тяхната основа не е стабилна.Принципите на живот на тези хора не са християнски и за тях християнството не е фундамента.

В Исая 8:20 се казва да се чете Закона .Още в стария завет се дава наставление хората да четат Закона и да го прилагат в живота си.Хората са имали нужда от житейско ръководство.Исус също казва , че не само с хляб ще живее човек.Той е знаел , че хората имат нужда от подкрепа и наставление.Проблемите и житейските грижи са присъщи и всеки един има нужда от утеха.Бог се е погрижил да даде този източник на хората , като е вдъхновявал хора да записват неговото слово.

Така , ние можем да се радваме , че имаме писаното Божие Слово.

Много са човешките книги , които дава раазлични съвети.Библията обаче е боговдъхновена книга.

Тя цялата е полезна за поучение , за наставление , така че да ни дава тази основа , въргу която да изграждаме нашата вяра и да градим един християнски модел на живот.

Тя е толкова актуална и днес , що се отнася до различните аспекти на живота ни.В нея можем да намерим актуални съвети са семейните отношения.Ако прилагаме тези съвети много от проблемите в днешните семейства ще бъдат избягвани.Възпинатието на децата е трудно и в Библията намираме напътствия и в това отношение.Моралната разруха , която е обзела съвременото общество няма как да не ни притеснява.Това обаче си има своите обяснения и едно от тях е че хората не прилагат християнските цености в живота си.

Никога не е късно да се положи добра основаа .или да се укрепи вече положената.

Ще ми се къщата която всеки един от нас строи да издържи на бурите които предстоят.За това имаме призива на нашия учител и нека той е нашата канара , върху която строим житейската си къща.

 







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989275
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031