Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2012 20:46 - не се осланяй на своя разум
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1385 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не се осланяй  на своя разум

„Уповавай се на Йехова с цялото си сърце и не се осланяй на своя разум „-Притчи 3:5

На кого разчитаме , когато трябва да вземем важно решение , когато изпаднем  в трудна ситуация или се борим с  някакво изкушение?Дали разчитаме единствено на себе си или „прехвърляме бремето си на Йехова Бог”Пс 55:22

В мъдрата книга Библията , намираме следното уверение:

„Очите на Йехова са насочени към праведните и ушите му, към техния вик ”-Пс 34:15

Когато чета тези стихове разбирам , че Бог е на мое разположение 24 часа в денонощието.

В негово лице аз имам един источник на помощ във всяко едно отношение.Знаейки това от мен се иска само да прехвърля грижата си на него.Колко просто и лесно.Бог иска да срподеляме всички свои грижи и тревоги.Това става чрез нашето общуване или с молитвата ни.

Проблема е обаче , че много често хората се опитват да се справят сами и търсят всякакви източници на съвет и съдействие.

Библейската история отново ни помага със случаи  в които виждаме каква полза са имали верни на Бога хора , които в трудни ситуации за търсили помоща на Бога или пък са търсили неговото ръководство при вземане на важни решения.

Един такъв пример е Анна , съпругата на един левит – Елкана , която не можела да забременее дълго време.Йехова чул нуйните молитви и накрая я дарил с дългоочаквания син.

Днес чух и становището на православната църква по отношение на оплождането инвитро и сурогатното майчинство.Дали Анна би се съгласила да ги използува и да си реши проблема или би чакала търпеливо?

Ако трябва да вярвам на стиховете с които започнах , то отговора е ясен.Анна би доверила проблема си и би чакала отговора на Бог.Всичко останало не би било според неговата воля мисля аз.

Понякога ни се струва че нашето желание трябва да намери решение бързо.Дали това е според волята на Бог за нас?

Смятам , че вярата ни трябва да е силна и да сме уверени , че Бог знае кое е най добро за нас.Той намира най доброто решение на нашите проблеми и знае обстоятелствата и мотивите за това.

Един християнин се отличава от останалите точно по това , че не допуска грижите да го отдалечат от Бог . Напротив, вярата в помоща, която може да получи от своя Създател ,прави вярващия човек способен да се пребори с всякакви предизвикателстнва и да намери решение на всякакви проблеми.

 




Тагове:   вяра бог,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997480
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930