Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2011 07:49 - Рождество Христово
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 931 Коментари: 0 Гласове:
4



Чета в Евангелието историята за раждането на Месията.В нея се разказва как Мария и Йосиф пристигат във Витлеем и не намират място в препълнената гостилница.Когато са попитали, дали могат да останат , гостилничаря им казва-"Няма място"Въпреки молбите и виждайки че Мария е в напреднала бременост ,той им отказва място и ги изпраща в помещението за животни.Там се ражда Исус ,Можем да разберем , че времето не е било много студено и това съвсем не е било през Декември.Освен това овчарите са били на нощна стража в полето.Така, че въпроса за месеца през който е роден нашия спасител остава спорен.За разлика от точната дата на неговата смърт датата и месеца на раждане не са споменати.Аз мисля , че това не е случайно.
Когато празнува Пасхата за последно със своите ученици- Исус им заръчва ,какво да правят за негово възпоменание.Никъде обаче не срещаме заръка да празнуваме неговото раждане.За отбелязване е и факта , че в библията има описани празнуване на рожденни дни и в тези случаи винаги има случаи на смърт.За пример рожденния ден на Ирод и смърта на Йоан Кръстител.
В годините на първите християни също не четем за подобни тържества , които да отбелязват рождееството на Месията.Днес празнуването на т.н Коледа е типично светски начин на празнуване.Не мога да разбера смисъла на думата Коледа.
Премесването на толкова езически ритуали прави празника всичко друго но не и това , което ще го изпълни със смисъл.
Става въпрос за едно вътрешно състояние на нашето сърце.Там са нашите помисли.Това не е само едно моментно състояние.Само защото трябва да се празнува да направим така и така.Да мислим по определен начин да станем по- добри.
Отказвам категорично този начин на мислене.
Да носим в сърцата си вярата в Исус Христос и да следваме ежедневно неговия пример , ето това е смисъла на
християнската ни вяра.Да сме подражатели на  Йехова Бог ни съветва Словото .
Няма как да не сме такива , ако не следваме примера на неговия син -Исус Христос.
Така всеки един ден нека бъде като празник за нас.Нека това състояние на духа да е постоянно и тогава мира от Бога , който превъзхожда всеки ум , ще пази сърцата ни .Да даваме слава на Бога , чрез всичко което вършим в нашето ежедневие.
Фокуса на нашия живот да бъде постоянна връзка с нашия небесен баща и неговия син.
Йоан 17:3
Мнозина няма да ме разберат .Ще кажат че не съм права като не празнувам т.н Коледа.
Обичам Бог и Исус Христос .Отказвам да се подчиня на светския възглед и да следвам комерсиалния начин на мислене.Поздрав!



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989246
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031