Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2011 06:41 - размисъл за един нов свят
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1138 Коментари: 1 Гласове:
3



Напоследък ставам рано . Това не ми харесваше преди , защото виждайки тъмнотата навън изпитвах някаква унилост и скука.Постепено започна да ми харесва.Виждах щак настъпва новия ден.Разбрах , че мога да използувам пълноценно това време само за себе си.Мога да чета , да пиша , да размишлявам спокойно.Мога да си направя плана за деня и задачите които имам да изпълня.
Като казах , че имам време за размисъл , това се отнася до размисъла върху прочетеното от моята мъдра книга - Библията.
Много хора днес я считат за вече остаряла и не актуална.
Като чета обаче много от нещата ми напомнят в какви дни живеем.
Ето сега като се замисля над стиховете в които Исус говори за нашето време и какъв ще е белега за края на тази система на управление.
Той сравнява нашите дни с тези от времето на Ной.В книгата на Матей 24:38,39.Ной е бил обикновен човек.Живял е обаче в едно общество , което е било затънало в неморалност.Общество , което е забравило за Бог и неговите стандарти.Хората са водили независим от Бога живот и така са показали незачитането на върховенството на Йехова .Какво е можел да направи Бог освен да осъди това порочно общество .Преди това обаче той ги предупреждава , като дава възможност на послушните да се спасят.Ковчега , който Ной е строил е бил мястото в което те са имали възможност да намерят защита.
Бог е бил наясно , че малцина ще се спасят и ще послушат предупреждението му.
Подобно нещо става и днес.Светът е станал едно несигурно място , в което цари страх и несигурност.Стандартите - морални и материални са различни .Обществото е разслоено и различните хора живеят при различни условия и според различни правила и закони.
Тези закони са спраедливи за едни и несправедливи за други.Моралните стандарти също не са еднакви.Критериите  за добро и зло са размити.
Това води определено до неудовлетвореност и нещастие при много хора.Живота не е добър за голяма част от тях.Живеят без цел и съзнание за смисъла му..
Ако запитам каква е целта на живота , много хора ще се затруднят да дадат смислен отговор .Причината за това е , че те не знаят каква е била целта на Бога за хората. и какво място има всеки един от нас в този план.Да знаем каква е нашата мисия , да имаме цели и посока на живота е основно изискване за постигане на щастие и чувство за пълноценост.Когато живеем с ясното съзнание , какво искаме , както и с визията , как да го постигнем , това ни дава смисъл и посока по нашия житейски път.
Ако осъзнаваме ясно в какви дни живеем , ще можем правилно да определим и нашите приоритети.
Изключително важно е да знаем , че живеем в т.н последни дни.
Промените , които наблюдаваме напоследък показват недвусмислено , че се изпълняват белезите, по които ще знаем ,че това е така.
За тези които четат Библията и я изследват те са записани в Матей 24:3-14ст
Икономическите промени и т.н криза която обхваща целия свят е един белег.Природните бедствия и катаклизми с голям мащаб и сила.Глада и бедноста.Широкото разпространение на болести като СПИН, въпреки напредъка на медицината и науката смъртноста расте.Моралната деградация и "любовта между хората ще охладнее"-води до престъптост и тероризъм.
Да за съжаление това е реалноста.Твърде минорно звучи това и няма как човек да не се натъжава като вижда накъде върви света.
Доброто обаче е това , че имаме добра новина.Знаейки какво се случи спри потопа и след него , можем да имаме вяра , че плана на Бог ще се изпълни .
Този сегашен свят и по- скоро тази човешка система са обречени на унижожение.Т.е ПРЕДСТОИ ОГРОМНА ПРОМЯНА.
Имаме надежда , че в резуултат на тази промяна ще бъде установен един нов световен ред с нови правила и стандарти-тези на върховния Създател.Поданици на тази нова система , ще са хората , които признават това върховенство и искат да живеят според тези праведни стандарти.
Наградата за това послушание ще е ВЕЧЕН ЖИВОТ НА ЕДНА НОВА РАЙСКА ЗЕМЯ!
Поздрав!




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. vandela007 - Поздравления за постинга и спод...
17.11.2011 06:54
Поздравления за постинга и споделените мисли!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997130
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930