Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2011 09:50 - Кого избираме да ни управлява?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1042 Коментари: 1 Гласове:
3



Наближават поредните избори.Предстои  за пореден път хората да гласуват доверие на кандидати за президент и кмет.Това са висши държавнически постове в управлението на държавата.От позицията на тези постове управленците ще обещават добър и справедлив живот на своите поданици.

През годините , в хода на историята , е имало различни форми на управление.Те са съществували с цел да осигурят съществуване  на обществото по свои стандарти  и закони.

На по голяма част от християните обаче е познато и една друга форма на управление , за която се говори в Библията-Божието Царство.За него започва да говори Исус Христос , когато извършва своята служба на земята.

Каква е тази форма на управление?

Царството на Бога , това е върховното управление на Йехова Бог над всички негови създания или устройството ,което Бог използува, за да осъществи своята власт.Назначен Цар в това царство е Исус Христос.

Дальше я видел в ночных видениях, как с небесными облаками шёл кто-то, подобный сыну человеческому. Ему было позволено подойти к Древнему Днями, и он был подведён к Нему. 14 И ему было дано правление, достоинство и царство, чтобы все народы, племена и языки служили ему. Его правление — правление на века, которое не прекратится, и его царство не будет разрушено-Даниил 7:13,14

От тези стихове в книгата на пророк Даниил разбираме кой ще е цар .

Какво отличава цар като Исус Христос , от днешните управници?Всеки който е чел евангелията и е наясно с живота и личноста на този велик човек , може да отговори на този въпрос.

Исус Христос е личност , съвършена .Мотива му е да служи на хората, воден от любов.Честноста и милоста съчетани с всеотдайност и добронамереност го правят привлекателен за хората с които общува.Той има харизма и излъчване , които привличат .Факта , че е достъпен и не дели хората, показва висша форма на човеколюбие, която отразява Божествената любов.Всичко , което прави го прави за слава на Отец.Йехова Бог.

Наблюдавала съм кандидатите и първото нещо , което се вижда , като разлика е егото.Всеки кандидат казва: Аз казвам така , аз ще направя онова.Всички изтъкват собствените си качества и заслуги.Отдават слава на себеси и партиите си.Величаят се в собствените си очи.

Това , което се наблюдава още преди да е започнала предизборната кампания за сетен път ме убеждава в правотата на думите записани в Притчи 29:2

„Когато праведните се умножават , народа се радва а когато управлява неправедния , народа въздиша”

Днес образно казано народа в голямата си част продължава да въздиша.Това е породено от нерешените проблеми на обществото.Ето защо единственото възможно решение си остава приемането на божите закони, като основа ,върху която да се осъществи управлението и то да е осъществено от праведни личности, ръководени от Царя – Исус Христос.

Днес в предаване на Петър Волгин по програма Хоризонт се коментираше въпроса за социалистическия строй, като форма на управление и слушателка поиска да говори за Божието Царство.Беше прекъсната от водещия и и бе казано , че това не е в темата.Въпросния водещ е християнин предполагам И като такъв сигурно е чел Библията и има някакво познание.Ето защо ме учудва факта , защо тебата за Божието царство не е актуална.Та нали става въпрос за власт.

Разбирам , че това наистинаа плаши много хора днес , да приемат истината , че няма човешка форма на управление ,която да е  достатъчно справедлива и да носи мир . .Само божията уредба , има всички необходими качества да направи живота на хората добър и удовлетворяващ.
С това мога да аргументирам и факта че няма да учавствам в гласуването.
Вярвам , че скоро сцената на този свят ще премине и промените които ще настъпят ще са прекрасни.
2 Пет.3:13
Поздрав!





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vandela007 - Най-важният избор, който трябва да ...
25.09.2011 15:59
Най-важният избор, който трябва да направим, е да изберем Исус Христос за наш Спасител, защото пророчествата показват .... много неща.
Който чете Библията, изследва пророчествата и ги изучава, знае за какво става въпрос. За останалите е глупост и сплашване...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997576
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930