Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 09:18 - едно ново управлеиние
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1200 Коментари: 0 Гласове:
2



Когато става  въпрос за управление , човешката история изобилства от примери за управления-.монархии , демократични управления, , парламентарни републики и т.н.
Всички тези управления обаче , се оказват несъвършени.Винаги има хора за които те са добри но за други -не.Никое човешко управление не е постигнало този мир и справедливост , които хората са искали.
Дори и ,сегашната демократична систева не носи това , което хората искат-СИГУРНОСТ и МИР.
Хората винаги имат почти едно и също г(желание , да са задоволени техните физически нужди , да имат работа и да са относително спокойни за своето бъдеще.Да чувстват , че живота им е планируем .На следващо място стои и желанието им да имат сигурност за живота си-мир.Погледнати , ттези желания не са трудни да се реалицират , но се оказва , че винаги е било проблем за доста хора да ги осъществят .
Всяко едно ново правителство идва на влас със заявка да реши проблеми и да направи живота по- добър.Оказва се че много от обещанията са популистки и не се реализират.Остават наивните очаквания.Дневния ред на управряващите не съвпада с дневния ред на обикновения човек.Проблемите продължават да са налице и понякога даже се увеличават.Било поради световни тенденции , като икономичеката криза например.Така живота на един човек може да се окаче един несдобър отрязък от време в който не може да осъществи желанията си поради лоши условия на управление и ли по.скоро лоша система на управление и лоши управници.
Стигам до момента в който се питам , кое ще е това управление , което най накрая би осъществило тези желания?
Кой ще е този справедлив управник , който ще управлява прилагайки едни различни закони ?Защото нека не си мислим , че живота може без закони.Правила винаги трябва да има.
Бог създавайки всичко , е творил създавайки закони .Всичко сътворено се подчинява на тези закони, които са съвършени.Природата и всичко около нас го доказват.Идеята му еб ила и хората да се управляват от неговите закони .Да ама не
.Бунтовния дух на неподчинение , създава стремежа да се управляваме сами и това води до несъвършени форми на управления.
В книгата на пророк Даниил четем в 2 гл и 44 стих, за едно Царство.Там се казва , че небесния Бог ще издигне това царство и то ще бъде установено завинаги.Интересно е това пророчество и то предстои да се изпълни , както са се изпълнили всички останали пророчества записани в книгата на Бога.
Това е част от добрата новина.Кога ще се изпълни това пророчество само Бог знае.Той е определил време и ние можем само търпеливо да очакваме и да издържим до тогава.
Поздра!





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997093
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930