Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2010 08:41 - за умствената ни настойка и качеството на живот
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2292 Коментари: 2 Гласове:
3



Понякога забързани в делничните си задължения , дните ни минават като на лента и някак си не забелязваме , колко силен е стреса на който сме изложени.

Приели сме за нормална динамиката на деня.Едва ли не се състезаваме с времето. А то препуска с висока скорост.Това е моето усещане за времето.Оказа се , че това е наистина субективно усещане.Разбрах , че ако реша , мога да го променя , като си сменя настройката.
Думата настройка се оказа , наистина ключова.Представих си например , една машина за детайли.За да ги произведе , прецизно и качествено , тя трябва да е фино настроена с правилни параметри на детайлите.
Същото се отнася и за нашия ум.Неговата настройка е важна , защото той произвежда нашите мисли а следователно и ни води във всичко , което правим.
От начина ни на мислене , зависят емоциите , чувствата ни.
Разбрах , че настройката не е лесна работа.Това е един процес , който изисква едно познание за нас самите.
Да опознаем себе си , не е лесна задача.Да познаваме собствените си возможности и потенциал е важен момент.
Кой съм аз?
Отговора на този въпрос е ключов.Друг важен въпрос , който е определящ за настройката ни е :
Какво искам да направя живеейки на тази земя-Каква е моята мисия?
Какъв е смисъла и  кои са приоритетите в моя живот?
Когато имаме отговори на  тези основни въпроси , смятам че настройката, която правим ще е добра и образно казано детайлите , които произвеждаме ще са с добро качество.Живота ни ще е качествен и пълноценен.
Всичко това , обаче е трудно , ако нямаме и качествено ръководство.Ние имаме производител-Създател , който ни е оставил една инструкция-Библията.В нея са записани доста ясни инструкции.
Ако не познаваме все още себе си бихме могли да отворим мъдрата книга на Бога и да прочетем например Притчите на Соломон.Няма как да не ни въздействат и да не усетим дълбоката мъдрост и опит , които лъхат от тях.Соломоновите мисли за смисъла на живота са много отрезвяващи.Днес можем наистина да кажем , че всичко е суета, защото виждаме , как материализма унищожава духовно хората и те страдат.
Ще завърша с една вчерашна случка на която станах свидетел.
В откровен разговор със свой пациент , страдащ от сърдечно заболяване -43 годищен , лекаря в прав текст му каза , че ако не се щади и не успокои топката , ще умре.Нищо не е по важно за него от това да намери баланса- работа- почивка - храна.Да промени мисленето си и от там начина си на живот - това поиска от него лекаря.
Той му каза , че не Бог ще е виновен ако той умре , а той самия с безотговорния си начин на живот.
Ще ми се да вярвам , че наистина успявам да намеря баланса и да се настроя така че да живея разумен и достоен живот.
Поздрав




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. psytherapy - будя, буда, бъда ...
27.11.2010 21:34
... мисля merita ще ме разбереш :) Това, което на мен помага е покоя - в отпускането е яснотата, там човек може да намери отговорите на въпросите си, без напрягане, без трескаво търсене, сякаш сами се откриват.
цитирай
2. merita - За да имаме покой, това също зависи ...
28.11.2010 08:49
За да имаме покой ,това също зависи от настройката на нашия ум.Способноста да управляваме процеса на мислене.Покоя предполага една спокойна мисъл.Даже по скоро лиипса на мисъл.Молитвата много помага в това отношение.Това е времето в което наистина минаваме на една друга вълна.Общуването с Бог предполага спокойствие , отпускане и пълно доверие , че сме на правилното място с правилния обект на общувате-Създателя-Йехова Бог!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997089
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930