Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2010 20:21 - как възниква живота?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1567 Коментари: 0 Гласове:
3




Въпроса за възникването на живота на Земята , продължава да разделя хората и днес.
Една част вярват в теорията за еволюцията а другите в сътворението.
Когато започнем да четем първата книга на Библията научаваме как Бог е създал природата и организмите.
Четейки книгата Битие ,тя е като един научен документ.Тя представя основните категории растения и животни , които в своето разнообразие се размножават по родове .Показаное че всеки род възниква внезапно , в отсъствие на преходни форми, които да го свързват с предишни родове, както следва да бъде според Теорията на еволюцията.
Всички египетски мъдреци не биха били в състояние да предадат на Моисей , писателя на Битие ключа към процеса на сътворение.Митовете за сътворението по негово време нямат нищо общо с написаното от Моисей.Откъде тогава този мъж е знаел това което е записал?
Очевидно от някой , който е присъствал на това,  от самия Създател.
В написаното ние четем за 10 етапа които следват определен порядък , който е в пълно съгласие с теорията за еволюцията.
1.начало, 2.първоначална земя, намираща се в тъмнота и обвита с тежки газове и вода.
4.пространство и атмосфера.,5.материци,6.наземни растения, 7.слънце , луна , звезди, различаеми в пространството , начало на времето и летоброенето.
8.морски животни и летящи, 9.млекопитаещи ,10.човек
Тези етапи са строго последователни и учените ги потвърждават.Въпреки това те отхвърлят идеята за Съсдател.Според тях заражданетоо на живота е станало самопроизволно и е резултат на случайност.Благодарение на неуправлявани химични реакции според тях се появяват белтъците и така се появяват и сложната молекула на ДНК, която стои в основата на генетичния код.Той от своя страна е условие за размножаване на клетките.
Но дори и устройството на едноклетъчните организми буди възхищение и е достатъчно сложно за да разкрие механизма на зараждане на простото начало.
Имаме обаче следния факт:Наличие на белтъци изградени от аминокиселини и нуклеотиди, които са неорганични съединения.Как те образуват по сложни структури , които да се самопроизвеждат?
Има и още един много интересен факт , на който и до сега учените нямат обяснение.
Синтеза на биологически значимите съединения става в редукционна среда , т.е без свободен кислород в атмосферата.Но по теорията на еволюционистите , кислорода е бил наличен в атмосферата.
От друга страна ако кослорода беше в атмосферата, нито една аминокиселина не би могла да се образува, а без кислорода тя би била унищожена от космическите лъчения.
Има и още една подробност , че водната среда не благопиятства необходимите химически процеси.Тя не съдейства за полемеризацията на простите молекули в сложни.
Знае се също , че в сруктурата на аминокиселините съществува два вида симетрия - лява и дясна .Факт е, че в живите организми  са налице аминокиселини само с лява симетрия на молекулите.Факт , който не е намерил обаснение от учените.
Как са възникнали белтъците?
Знаем че има около 100 вида аминокиселини , но само 20 от тях влизат в състава на белтъчните молекули.
Възникването на генетичния код също буди въпроси.Знаем , че той е необходимото условие за размножаване на клетката.Във връзка с белтъците и ДНК , възниква въпроса , кое е първото, както при яйцето и кокошката.Обазуването на белтъците зависи от ДНК но без б
елтъци няма ДНК.Отговора е, че те са се развивали паралелно!Това говори за Създател, който създава едновремено и двете структури.Няма все още лабораторен модел , който да ги е създал.

На основание на доказателства , може да се каже , че теорията за самозараждане на живота е по скоро в сферата на фантастиката.Еволюционата теория на Дарвин отдавна търпи критика от видни учени.
Библията като книга описваща сътворението , е в хармония с науката и записаното по прост начин дава обяснение за това ,как един интелигентен разумен Творец е създал всичко и е осъществил своя замисъл за един добър свят, в който да има хармония и живот.
Създавайки този свят Бог е имал желание ,човек да е съвършен и затова нашето тяло и жизнените процеси в него са така сложни .Планетата ни е била създадена с добри условия за живот.Кръговрата за водата и процеса на фотосинтеза, са само две от доказателствата за замисъл и мъдрост а не на случайност.
Това е още едно доказателство за мъдър Създател, който има чудесна цел за Земята и за хората.


Тагове:   как,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997147
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930