Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2010 00:51 - да изливаме сърцата си
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове:
5



В нашето ежедневие всеки от нас общува с  близки хора около себе си.В тези си контакти ние търсим хора ,на които да излеем сърцето си образно казано.Тези хора са наши слушатели , но не венаги имат нужното внимание и съпричастност, с които да ни отговорят.
Къде можем да намерим истински надежден слушател , който ни гарантира цялото си внимание и който ще отговори на нашите сърдечни помисли.
В книгата Псалми 62:8 се казва:
"Уповавайте на него люде на всяко време,изливайте пред него сърцата си, Бог е нам прибежище"
Котаго си чета тези думи ми прави впечатление 3 неща.
Първото у , че съм призована да уповавам на Бог по всяко време.Няма условие и работно време -24 часа той е на мое разположение.Думата уповавам е синоним на разчитам , да възлагам , да предам на някого товара си, да му гласувам доверие.

Става ми ясно , че в този несигурен свят в който да се довериш на някого е все по- трудно , има един на когото можем да имаме абсолютно доверие и това е нашия Създател-Йехова Бог.Самият  негов син -Исус Христос, винаги показва ,че има абсолютно доверие в своя небесен баща.
Второто нещо е това, че мога да излея сърцето си.Това ще рече ,че изливането предполага нещо продължително и изобилно.
Това не е само повърхностно споделяне.Това е едно по- дълбоко разкриване на чувствата и мислите , които ме вълнуват.В Библията много често се говори за помислите на сърцето ни.Това наистина са нашите мисли и те не са тайна за Бога.
Правейки ги обаче обект на споделяне с него , ние показваме че му се доверяваме и общуваме интимно с нашия Отец.
Така ние го правим и наше прибежище.Той е  като един заслон в тези бурни дни ,в които живеем.
Колкото по- често общувам с Бог, толкова повече усещам неговата действена сила .Осъзнавам неговото желание за нас хората а именно ,да търсим винаги неговото ръководство в живота си.Да признаваме неговото право да определя доброто и злото за нас.Защото в книгата Еремия се казва:
"Господи признавам че пътя на човека не зависи от него, не е дадено на човека , който ходи да оправя стъпките си"Да .Не е дадено.Бог не е искал да се управляваме независимо от него.
Ето защо и днес сме приканени да го търсим и тогава ще имаме благословии в живота си.Той винаги ще намира начини да ни показва правилния изход от всяка ситуация.
Поздлрав!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997065
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930