Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2010 23:04 - за едно ново правителство
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2767 Коментари: 9 Гласове:
1



Хората които четат Библията , знаят , че живеем в т.н последни дни.В нея са описани и белезите на тези последни дни .Не върху това обаче искам на пиша днес.

Времето на демокрация даде възможност на различни правителства да упражнят правото си да управляват държавата ни.Както се видя за тези 20 години промяна има но…..Очакванията на по- голяма част от хората  за промяна не бяха оправдани.Защо става така , че уж народа си избира кой да го управлява и същевременно, не е доволен от резултата на управление .Нещо явно се обърква.

Питам се , какво иска един обикнове човек- т.н човек от народа?Нормален дом ,семейство , работа.Да може да задоволява нормалните си физически и духовни потребности.Да живее в сигурна и мирна среда, където няма насилие.Всичко това е задача на една държава , да осигури условия тези неща да са осигурени на найните граждани.

Във всичките си предизборни кампании , всяка една партия кандидат , дава обещания .Те са свързани с нуждите на болшинството от гражданите.Популизма обаче който се употребява , проличава в резултатите от управлението.Оказа се , че до сега управлявалите партии се провалиха в опита да направят държавата България , добро място за живеене.Казвам го с чиста съвест.Да, в България няма условия за добър живот.

Какво става обаче и на световната сцена.Привидно спокойното  време май и то не е вече толкова спокойно.Честотата на конфликтите по света нараства.Тероризма е вече световна заплаха.Няма сигурност никъде.Това е една бомба със закъснител.

Видяхме обаче , че има нещо много по – силно от нас и това е природата.Земетресенията , тайфуните , вулканите- през тях няма преграда.Безсилни сме да ги спрем.Видяхме , колко бедност и мъка има по света.В епохата на високи технологии и научен напредък , се шири абсолютна бедност и нищета.Що за парадокс е това ?До къде сме я докарали?

Това ли е целта на Бог за хората?

Да нещо се обърква , нещо не е по Божия план за нас.

Тук стигам до мъдрата книга на Бог- Библията.Когато я чета винаги стигам до места и в Стария и в Новия Завет , където се говори за Царството .  Исус учел и проповядвал  за Божието Царство, ходейки от град на град и от село на село.Безпорно става въпрос за форма на управление, начело с Цар.Щом като е Божие Царство , то ще е установено от Бога.Освен обаче с думи , Исус и на дело могъл да покаже , какво ще направи това Царство за хората в бъдеще.

Царят на това Божие царство не е избран от хората.Той е назначен от Бог.Чрез своите учения Исус ни разкрива , че именно той е този Цар.Той открито говори , че е обещания Месия.На няколко пъти не случайно той използува израза , „моето Царство”

Разбирам , че това царство ще управлява , както на небето така и над  земята.Заедно с Царя – Исус Христос , ще управляват и други-Библията ги нарича – малкото стадо.В Откровението на Йоан тяхната бройка е казана- 144000.Това небесно правителство ще управлява над Земята.Имаме уверения , че ще извърши значителни промени.Те ще са наистина добри и съгласно волята , която първоначално Бог е имал за хората и за планетата ни.

Когато чета за живота на Исус на земята ми правят впечатление  няколко основни неща.На първо място , проявата на ЛЮБОВ.На второ място , СПРАВЕДЛИВОСТА.На Трето място МИРОЛЮБИЕТО.и не на последно място-СМИРЕНИЕТО.

Ето тези качества , бих искала да виждам в днешните управляваши.Уви фактите са други.Алчноста и жаждата за власт , съчетани с гордоста , са причина за това , което виждаме като резултат от човешкото управление.

Това , какво ще бъде Божието царство за всеки един от нас , зависи от това , как ние откликваме на посланието на Исус Христос.”Тогава търсете първо Божието царство и праведноста и всичко останало ще ви се прибави”-Матей 6:33

Остава да видим съвсем скоро какво ще се случи .Поздрав!

.



Тагове:   ново,


Гласувай:
1



1. icebarbi - Числото 144 000 е символочно. Става ...
21.04.2010 23:15
Числото 144 000 е символочно. Става дума за спасените, които са приели жертвата на Исус Христос. Но, дано все повече хора се замислят в какъв свят живеем или по скоро на къде е тръгнал света ;(((

Йоан 3:14-20
14. И както Моисей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син
15. и всеки, който вярва в Него, да не погине, но да има вечен живот.
16. Коментари за този стих във форумаЗащото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.
17. Понеже Бог не е пратил Сина Си на света, за да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.
18. Който вярва в Него, не е осъден; който не вярва, е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син.
19. Коментари за този стих във форумаИ ето какво е осъждението: Светлината дойде на света и човеците обикнаха тъмнината повече от Светлината, защото делата им бяха зли.
20. Понеже всеки, който върши зло, мрази Светлината и не отива към Светлината, да не би да се открият делата му;
цитирай
2. eien - Вие пишете:
24.04.2010 20:07
"Когато чета за живота на Исус на земята ми правят впечатление няколко основни неща.На първо място , проявата на ЛЮБОВ.На второ място , СПРАВЕДЛИВОСТА.На Трето място МИРОЛЮБИЕТО.и не на последно място-СМИРЕНИЕТО.
Ето тези качества , бих искала да виждам в днешните управляваши".
Аз добавям: И у нас, в народа също!
цитирай
3. merita - до 2
24.04.2010 22:35
Да мила аз също бих желала да виждам тези качества у всеки един от нас.Тъй като говорех в контекста на правителството и сегашното управление,споменах преди всичко управниците ни.В Псалмите чета , че праведните ще наслудят земята и ще живеят на нея до века.Това предполага , че в новата система поданиците ще бъдат хора проявяващи тези качества.Поздрав!
цитирай
4. eien - Коя "нова система"
25.04.2010 19:42
Коя? НЕ сътворена от нас човеците, предполагам.
цитирай
5. icebarbi - В новият свят който Бог ще сътвори за ...
25.04.2010 21:51
В новият свят който Бог ще сътвори за праведните, ще влязат само хора с чисти сърца.

Псалми 118:20
Това са Господните порти, В които ще влязат праведните.

Езекиил 13:9
И ръката Ми ще бъде против пророците, Които гледат суети и предсказват лъжи; Те не ще бъдат в съвета на людете Ми, Нито ще бъдат записани в списъка на Израилевия дом, Нито ще влязат в Израилевата земя; И ще познаете, че Аз съм Господ Иеова.

Исая 66:22
Защото, както новото небе И новата земя, които Аз ще направя, Ще пребъдат пред Мене, казва Господ, Така ще пребъде родът ви и името ви.
цитирай
6. merita - В новата система, която ще бъде у...
25.04.2010 23:31
В новата система , която ще бъде установена от Бог , наистина ще живеят праведни хора.Айсбарби правилно е цитирала подходящи примери , които асно показват това.
Именно това ново небе е новата система на управление а новата земя са тези поданици на земята.Знаете ли днес се замислих над стиховете в Софония 1:14
"Великия ден на Йехова е близо , близо е и много бърза..."Наистина този ден наближава усещам го!Поздрав
цитирай
7. icebarbi - Така е, аз също смятам че трябва с...
26.04.2010 08:27
Така е, аз също смятам че трябва сериозно да се замислим. Бог винаги е предупреждавал хората когато ще направи нещо. Всички тези земетресения урагани наводнения самолетни катастрофи би трябвало да ни говорят, че нещо се случва.
Знам много хора казват, "ама то винаги ги е имало", не е така не бива така да се успокояваме.

Откровение 16:1-21
1. Изливане на седемте чаши с Божия гняв
И чух от храма силен глас, който казваше на седемте ангела: Идете и излейте на земята седемте чаши на Божия гняв.
2. И първият отиде и изля чашата си на земята; и се отвори лоша и люта рана по онези човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ.
3. Вторият ангел изля чашата си в морето; и то стана кръв като на мъртвец и всяка жива твар в морето умря.
4. Третият ангел изля чашата си в реките и във водните извори; и водата им стана кръв.
5. И чух ангела на водите да казва: Праведен си Ти, Пресвяти, Който си и Който си бил, за това, че си отсъдил така;
6. понеже те проляха кръвта на светии и на пророци, то и Ти си им дал да пият кръв. Те заслужават това.
7. И чух друг от олтара да казва: Да, Господи Боже всемогъщи, истинни и праведни са Твоите присъди.
8. Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което бе позволено да изгаря човеците с огън.
9. И голяма жега изнури човеците; и те похулиха името на Бога, Който има власт над тези язви, и не се покаяха да Му отдадат слава.
10. Петият ангел изля чашата си върху престола на звяра; и царството му потъмня и човеците хапеха езиците си от болки,
11. и похулиха небесния Бог поради болките и раните си, и не се покаяха за делата си.
12. Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътят на царете, които идват от изток.
13. И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра, и от устата на лъжепророка три нечисти духа, подобни на жаби;
цитирай
8. icebarbi - 14. защото те са духове на бесове, ...
26.04.2010 08:28
14. защото те са духове на бесове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата земя, за да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.
15. (Ето, ида като крадец. Блажен онзи, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол и да не гледат срамотите му.)
16. И ги събраха на мястото, което на еврейски се нарича Армагедон.
17. Тогава седмият ангел изля чашата си във въздуха; и от храма излезе силен глас от престола и каза: Сбъдна се.
18. И произлязоха светкавици и гласове, и гръмове, и стана силен трус, небивал откакто съществуват човеци на земята, такъв трус, толкова силен.
19. А великият град се раздели на три части и градовете на народите паднаха; и Бог си спомни за великия Вавилон, да му даде чашата с виното от яростния Си гняв.
20. И всеки остров побегна и планините не се намериха.
21. И едър град, тежък около един талант, падаше от небето върху човеците и човеците похулиха Бога поради напастта на града, защото тази напаст беше твърде голяма.
цитирай
9. icebarbi - Белези на последното време В ...
26.04.2010 08:29
Белези на последното време

В Лука 21:11,25,26 Исус предсказа природни аномалии - трусове, глад, мор, затъмнения на слънцето и луната, които ще настъпят преди края на света. Нека видим статистиката на земетресенията: В I век по-тежките са били 15, през XII век -115, през XV век - 174, през XVI век - 253, през XVII век - 378, през XIX век - 2119, а само в първите 30 години на XX век - 2000! Според статистики от ООН от хронически глад днес страдат 1,5 милиарда души. Всяка секунда от глад умира един човек. През 1980 г. от глад са умрели 55 милиона.
Сред белезите на последното време Свещеното Писание ни посочва безгрижието и порочната житейска философия на съвременния човек В Лука 17:26-30 Христос предсказа, че светът преди Неговото пришествие ще бъде подобен на жителите преди потопа и на жителите на Содом и Гомор.
Въпреки всичко, Евангелието днес се проповядва по целия свят, което също е белег, че Христос скоро ще дойде (Мат. 24:14). Библията се чете навсякъде, и които я приемат, се спасяват, а за други тя ще бъде съдия и обвинител.
За мнозина думите, изговорени от ап. Павел ще се изпълнят - за тях Исус ще дойде неочаквано, като крадец (1Сол.5:2,3).
А за тебе, драги читателю?

http://icebarbi.blog.bg/novini/2010/02/27/zemetresenie-sys-sila-mejdu-8-3-i-8-5-po-rihter-razliulia-ch.501103
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 995808
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930