Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2010 12:31 - библията и избора на партньор
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 894 Коментари: 0 Гласове:
4



Как библията ни помага в избора на партнъор?

Днес ходенето с другия пол започва от сравнително ранна възраст.Да нямаш гадже на 11 години вече звучи старомодно.Смяната на гаджета също е нещо нормално.Какво лошо има да се опитва с различни партнъори.Какво е ходенето въобще?Как ние като родители подготвяме децата си за този период от живота им.Кога трябва да започнем разговори на тази тема?

Ние като истински християни трябва да живеем начин на живот , който предполага прилагането на Божиите стандарти.Това включва и нашия възглед за отношенията преди и след брака.

Когато подготвямее нашите деца и ги обучаваме , е добре да изследваме , каква е библейската гледна точка.

7. Законът Господен е съвършен, възвръща душата;
изявлението Господне е вярно, дава мъдрост на простия;

  8. повеленията Господни са прави, веселят сърцето;
заповедта Господня е светла, просвещава очите

 

 

Днес в нашето общество се толерира свободомислието по отношение на секса преди брака.Моралните задръжки определено са занижени.Това в очите на Бог е неприемливо.Знаем , че неговите стандарти са неизменни и той ги е създал за наше добро, независимо в кое време живеем.

Исая 48:17-18

  17. Така казва Господ, Изкупителят ти, Святият Израелев:
Аз съм Господ, твоят Бог,
Който те учи за ползата ти,
Който те води в пътя, по който трябва да ходиш.

  18. Дано би послушал ти заповедите Ми!
Тогава мирът ти щеше да бъде като река
и правдата ти - като морските вълни;

 

Много хора , реагират точно с мотива , че времената са се променили.Не, времената не са се променили , що се касае до човешките взаимоотношения.

В жовота си хората винаги са имали нужда от половинка.Те винаги са имали нужда да обичат и да бъдат обичани.В съюза между двама души обаче ,свързващото винаги е бил Бог .Без него всяка връзка  е много по уязвима и нетрайна.

 

Еклесиаст 4:12

  12. И ако някой надвие срещу един, който е сам,
двама ще устоят насреща му;
и тройното въже не се къса бързо.

Брака е като тройното въже , в което Бог е връзката.Когато ние подготвяме децата си за тази отговорна роля в живота , трябва да мидим какви отношения идка Бог да има межзу двама души.

Всеки човек има представа за това , какви качества трябва да притежава другия.

Често съм си мислила за един пример.

Когато отиваме да избираме автомобил , ние се интересуваме най подробно за неговите характеристики и екстри.Приемаме ги за даденост и го купуваме.

Когато обаче правим избор на партньор като че ли тръгваме отзад напред.Харесал ни е човека при определени обстоятелства и под емоционално въздействие.Решаваме че ни е добре с него и нещата стават сериозни.В това време обаче става ясно, че има и неща , които не ни харесват и започваме да се мъчим да ги променим.Предварително обаче не сме се договорили за това.Вече сме прескрачили и установените граници.Следва раздяла и наранени чувства.Следва друг опит и т.н докато решим да живеем с компромиси и страдания в един кръковрат от наранени чувства, наранено самоуважениенаранена съвест  и т.н.

Ето защо съм убедена , че ако спазваме препоръката от Притчи 22:3 ще бъдем предпазени от разочарования.

 

Притчи 22:3

  3. Благоразумният предвижда злото и се укрива,
а неразумните вървят напред - и страдат.

 

 

Яков 1:17

  17. Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение или сянка от промяна.

Истинския успех в живота, включително. и в тношенията ни с противоположния пол зависи от това, доколко прилагаме мъдрите съвети на Създателя ни записани в Библията за наша полза.

Като християнски родители , носим голямата отговорност да възпитаваме децата си според тези съвети .Времето в което живеем е с променена ценностна система;

Ние обаче имаме житейския наръчник , който да ни ръководи, така че да следваме напътствието на Апостол Павел към Филипяните.

 

Филипяни 2:15

  15. за да бъдете безукорни и незлобливи, непорочни Божии чеда всред опако и извратено поколение, между които блестите като светила на света,




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997536
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930