Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2009 13:23 - за мъдроста идваща отгоре
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 936 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 29.11.2009 13:25


Днес , когато четях от мъдрата книга на Бога, прочетох посланието на апостол Яков .Там в 3 та глава се говори за мъдростта.
Напоследък , често в молитвите си съм молила Бог да ми дава мъдрост , за да мога да вземам правилни рещения.Знам , че гледната точка на Бог не е като нашата . Той винаги има друг поглед за нещата и затова винаги съм искала да постъпвам според неговата мъдрост.Разбира се, че да придобия съвършената мъдрост на Бог не е възможно.Святия дух обаче , тази сила на Бог може да е помощника , който  ще ме свърже с Божията мъдрост.
Как обаче да се науча да различавам Божията от светската мъдрост?Ето този въпрос също ме тормози.Да си прозная , понякога съм била склонна да премам съвети от много източници , претендиращи за мъдрост и знания.Ето че при този пореден прочит на Яков аз се постарах по дълбоко да вникна в неговото послание.

19

17 Но мудрость свыше, прежде всего, чиста, потом мирна, благоразумна, готова повиноваться, полна милосердия и добрых плодов, беспристрастна, нелицемерна. 18

 


 Семя же плода праведности сеется в мирных условиях для тех, кто творит мир.-съжалявам че цитата е на руски!

От този стих разбрах че преди всичко мъдрото послание е плод на мир и води до мир.Ако предположим че това е съвет , той трябва да е даден в името на мир и по миролюбив начин.

Милоста , според стиха , също е пълна с милост и добри плодове.Когато трябва да вземем решение , то трябва да е в хармония с разбирането ни за милост.Да отраазява нашата загриженост и съпричастноси  към проблемите на хората и най- вече верноста ни към Бог и към неговите стандарти.Може би звуча алтруистично, но аз така разбирам написаното.
Що се отнася до последните характеристики- безпристрастна и нелицемерна, тук също има за какво да се помисли.
Какво ще ни помогне да сме безпристрастни , когато правим избор на постъпките си.Иска се много смирение да избягаме от клопките на нашето его.
Разбирам сега , колко е важно да мога да търся Божията мъдрост и да придобивам правилен възглед за нещата , като търся Божието ръководство и се опитвам да избягам от " светския " възглед.

Мъдроста на света е суетна.Самата Библия ни е уверила в това.Много мъдри хора за живели и се оказва , че истинските мъдреци са черпели знания от опита на живелите преди тях Не е необходимо за нас да откриваме топлата вода.Имаме богатството на мъдрата книга Библията , която да ни учи , как да придобиваме мъдроста , която идва отгоре!Ще ми се да мога да имам тази мъдрост!

 

 Мои братья, если кто-нибудь из вас будет введён в заблуждение и отведён от истины, а другой вернёт его, 20 знайте, что вернувший грешника с неправильного пути спасёт его душу от смерти и покроет множество грехов. 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bogolubie - ДВЕ НЕЩА ПОМАГАТ ДА СЕ ПОСТЪПИ МЪДРО:
29.11.2009 14:58
Едното е да се мисли за Божиите интереси, а не за човешките и другото е да постъпваш така, както искаш с теб да постъпят. Тъй като Божиите интереси са за опазване на човеците, не трябва да се страхуваме, когато ги поставяме на първо място. Втората поука от Господ е съвсем ясна и не бихме сбъркали, ако постъпим с другите така, както искаме с нас да постъпят. Ето, така бихме живяли като в Рая, спокойни и уверени в Бога и своето съществувание. Ако си забелязала, не пише, че Исус расна в ум, а в мъдрост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996735
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930