Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 10:34 - пророчеството на Даниил
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1096 Коментари: 3 Гласове:
2



Даниил 2:44
  44. И в дните на онези царе небесният Бог ще издигне царство, което довека няма да се разруши и владичеството над което няма да премине към друг народ; но то ще строши и довърши всички тези царства, а самото то ще пребъде довека
Винаги , когато съм размишлявала над този стих, съм вярвала че тези думи ще се изпълнятк някога.
Днес ние наистина се намираме "в дните на онези царе".Всички виждаме , как тези царе управляват.
Няма как да не призная , че има и такива управници , които наистина имат добрите намерения да управляват по един добър и законен начин съгласно човешките закони.
От пророчеството на Даниил разбираме обаче че Божието Царство ще унищожи всякаква човешка форма на управление.Защо е необходимо това?Защто се оказа , че наистина човешките форми на управление не успяха да докажат че са добри .
Дори и демократичните правителства , каквито са днешните в Европа , не успяват да се справят с много от проблемите на гражданите.
Безработицата , престъпленията , епидемиите , екорогичните катастрофи....няма държава , която да ги е решила.
Знаем , че не такава е била Божията воля за Земята и хората .Бог е имал желание , живота ни да бъде изпърнен с рядост и удоволствие от работата и отношенията между хората да са удовлетворяващи.Дали това е така днес?Не разбира се и всеки от нас го вижда.
Даниил ни казва и нещо много важно-новото Царство ще пребъде завинаги.Това означава , че ще е вечно.Никой няма да може да свали от власт новия Цар и той ще е вечен управник.
Всички ние , като християни знаем , че Исус е говорел много за Божието царство и е давал надежда за вечен живот в това Царство тук на земята.
В Деяния на апостолите четем:
  3. на които и представи Себе Си жив след страданието Си с много верни доказателства, като им се явяваше в продължение на четиридесет дни и им говореше за Божието царство.
Не случайно Бог даде своя син като откуп , за да могат хората , които имат вяра в този откуп да получат дара и да бъдат поданици на Божието Царство.
От поданиците обаче на едно  царство се иска да спазват законите.Това ще рече , че това тябва да са хора , които познават тези закони и са смирени и кротки , за да ги спазват.
Като продължавам да мисля не веднъж съм се питала , защо вече Бог не се намеси и не прекрати тази човешка система .Защо позволява хората да продължават да страдат?
Сега имам отговор и на този въпрос.Библията , тази мъдра книга ми отговори , че Бог има основателни причини да позволява хората временно да страдат.Те са свързани с греха , свободната воля и един спорен въпрос между него и Сатана.
Дали хората ще останат верни на Бога , дори и ако са подложени на страдания и изпитания?
Правейки ежедневни избори и вземайки свободни решения , ние отговаряме на този спорен въпрос.Така доказваме , своята лоялност към Бог.Така ние показваме , можем ли да бъдем достойни поданици на един нов свят под управлението на Бог.
Знаем , че Исус Христос ни е оставил съвършен пример на лоялност и послушание, смирение и проява на любов.Това е чудесен пример от който да продължаваме да се учим още сега .Когато трябва да правим избор да се питаме:А как би постъпил Исус ако беше на мое място?
За да издържиме обаче до това време , когато пророчеството ще се изпълни е добре да следваме препоръката на апостол Павел към жителите на Ефес.
Ефесяни 6:11-17
  11. Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.
  12. Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.
  13. Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден и като надвиете на всичко, да устоите.
  14. И така, стойте препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник;
  15. и с краката си обути с готовност чрез благовестието на мира.
  16. А освен всичко това вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всички огнени стрели на нечестивия;
  17. вземете също за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;

Много бих искала , днешните управници да използуват този меч на духа и с негова помощ да размишляват в моментите , когато трябва да вземат мъдри и важни за хората решения.Само тогава , ще можем да ме сигурни в тяхната правота и справедливост.
Поздрав!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Здравей!
24.11.2009 17:23
Тежко е за казване но днешното Християнство е в дълбока криза!Особено българското Православие!Обществото ни е псевдо-християнско.Затова и резултатите от общото ни живеене не са добри!В известен смисъл в днешно време няма царе.Или ако има,те са гротескни!Примери мога да дам много...Бъдете здрава!
цитирай
2. merita - до 1.
24.11.2009 22:55
Има само едно истинско християнско учение и истинските християни живеят живот според него.Аз винаги съм смятала че е въпрос на познание и вяра , да станеш истински християнин.Що се отнася до плавославното християнство , ще се въздържа от коментар-това не е моята деноминация.
цитирай
3. nkf - Човек, след грехопадението е не...
26.11.2009 12:58
Човек,след грехопадението е несъвършен и затова няма как човешкото управление да бъде съвършено.
Още повече,че сегашните управници ,са напълно безбожни и атеистични-срещу Исус те водят вече открита война.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997590
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930