Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 07:25 - Възпитаване на деца в един позволяващ всичко свят
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1080 Коментари: 2 Гласове:
2



Много родители си мислят че да обичаш детето си означава да му позволяваш всичко , което то пожелае.Наскоро проведено проучване , показало , че 60% от децата попитани какво правят , когато родителите им отказват да изпълнят техни желания , отговарят че продължават да настояват и в 50 % от тези случаи те постигат желанието си.
В мъдрата книга -Библията в Притчи 21:29 , има следния стих:
"Ако разглезваш слугата си през младоста му по нататък в живота си той ще стане неблагодарник"Това може да важи и за децата . Ако са прекалено разглезвани , ще станат неблагодарни и своенравни хора.Съвета , който дава тази книга на Бога можем да намерим в Притчи22:6 , където се казва следното:
"Възпитавай детето отрано в подходящия за него път "Това означава , да поставим ясни , последователни и разумни правила , които детето да спазва.
Възпитанието на децата е труден процес."Като стрели в ръката на силен мъж , са децата на младоста.Щастлив е човека , който е напълнил клчана си стях"
Това са думи от Псалм 127:4-5
Децата са като едни стрели в нашите ръце.Така както стрелеца не иска стрелата да е оставена на случайноста а иска да уцели точно целта , така и родителите подготвят стрелите за да уцелят точно набелязаната цел.
Възпитанието включва тази подготовка.
Ние като родители можем да определим стандарти по които да възпитаваме децата си.Добре е тези стандарти да са християнските.
В този свят на морална деградация , децата ни са подложени на тотално размиване на цености и добродетели.
Представата им да добро и зло е объркана.Следователно , голяма е нашата отговорност да можем да отделим достатъчно време в което да запознаем децата с християнските цености инорми.Това става , като отворим Библията и прочетем за живота и службата на Исус христос , чийто пример може на ни даде едно добро ръководство в това отношение.
Практичната полза от следването на неговите думи е голяма.Ако успяваме с подходящи примери да осъвременим делата му , ще помогнем на нашите деца да се справят с предизвикателствата на съвремения живот.
Опитния стрелец слага стрелите в колчана си за да ги защити. Така и родителите внасят някой забрани , за да защитят децата си.Децата не винаги са признателни за подобен род защита и не винаги разбират мотивите ни.Едно е сигурно обаче , че те имат нужда от предсказуемост  и сигурност в живота сиНие можем да им осигурим това като бъдем авторитетни родители , които поставят правила относно поведението .Ако ги възпитаваме , според съветите на Библията , ще създадем благоприятни условия за постигане на една чудесна цел - да ги видим , как израстват като щастливи и отговорни хора.



Гласувай:
2



1. bogolubie - merita,
19.09.2009 12:10
поздравявам те за тази чудесна публикация. Сега му е времето да се замислят родителите. Дано повече хора прочетат истината и да вземат мерки. За жалост много време е изтървано за някои поколения!
цитирай
2. hope17 - здравей и ти,
20.09.2009 17:31
благодаря ти за коментара на моя постинг от 20.09,но май нищо не успях да ти върна в отговор,че още не съм му свикнала на блога!Имаш интересна тема,за децата,а аз съм свързана с нея,ще ми е интересно да ти пиша...Откровенноста печели и недоброжелатели,но печели повече приятели...До скоро
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997354
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930