Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2009 10:42 - възпоменание за смърта Исус
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2128 Коментари: 5 Гласове:
0



Когато седнал със своите апостоли в деня на Пасхата , Исус им дал една заръка.За това можем да прочетем например в евангелието на Лука:

19. И взе хляб и като благодари на Бога, разчупи го, даде им и каза: Това е Моето тяло, което се дава за вас; това правете за Мое възпоменание.
  20. Така взе и чашата след вечерята и каза: Тази чаша е новият завет в Моята кръв, която за вас се пролива

 

В християнския свят празника , който отбелязва жертвата на Исус Христос е Възкресение Христово или Великден.На този ден , хората си боядисват яйца и ядат козунаци.Така те отбелязват това събитие.

Ако се върнем обаче на горните стихове , за мнозина става ясно , каква е била заръката на Хистос.Да честваме Възпоменанието на неговата жертвена смърт , като показваме своята признателност.СИМВОЛИТЕ , КОИТО ТОЙ ИЗПОЛЗУВАЛ - ХЛЯБА И ВИНОТО , СЪЩО НЕ СА СЛУЧАЙНИ.НИКЪДЕ НЕ СА ПОСОЧЕНИ , ШАРЕНИТЕ ЯЙЦА И КОЗУНАЦИТЕ.

Всяка година , Възпоменанието е ден според луния календар. Това е деня на пълнолуние след пролетното равноденствие.Тази година такъв е 9 Април.Ето защо , Ние като истински християни , почитайки жертвата на Исус Христос , празнуваме този ден като отдаваме презнателност към жертвана на Господаря.

В нашата деноминация на този ден ,слушаме доклад , за живота и делото на Исус , когато е бил на Земята.Заръката , която ни е оставил - да правим ученици е важно за всеки един християнин.Благовестието за добрата новина - е от голямо значение , особено в днешните последни дни на тази система.

Празника преминава в поемане на символите и символичното признаване на жертвата на Исус Христос..Завършвайки с песен и молитвва , ние изразяваме и почитта си към Върховния владетел на Вселената - ЙеховаБог- Създателя!



Тагове:   жертва,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bogolubie - merita,
10.04.2009 13:52
благодаря, че си влезнала в моя блог, за да науча за твоя, защото не го знаех, а аз се радвам на всички, които пишат за Бога и най-вече, които са приели Господ Исус Христос за свой Господ. Нека направим верига срещу дяволската сила, която вилнее в България. Нека се обичаме като истински Христови последователи, независимо кой в коя църква се моли. Да зарадваме нашия Господ, защото Той най много заслужава любовта ни. ЕСТИР
цитирай
2. merita - Искрено се радвам да сподилям лю...
10.04.2009 18:46
Искрено се радвам да сподилям любовта си към Бог и да общувам с хора , които споделят същата любов.За мен е важно духовното общуване и близоста между истинските вярващи , защото , вярата прави хората по - добри , в това съм абсолютно убедена.ВАЖНО Е ОБАЧЕ И В КАКВО ВЯРВАМЕ .ПРАВИЛНОТО ПОЗНАНИЕ ОСНОВАНО НА БОЖИЕТО СЛОВО - БИБЛИЯТА Е СПОРЕД МЕН ДОБРА ОСНОВА НА ВЯРАТА.ПОЗДРАВ!
цитирай
3. bogolubie - merita,
10.04.2009 23:42
всеки ще получи според вярата си. Понеже си писала с главни букви последното изречение, да считам ли, че и ти смяташ, че си от най-правилната църква, а другите грешат? Всеки търси кусури на другите, високоумничи и представя себе си като най-правилен пред Бога. Мюсюлманите също. Люби Бога и брата си, това прави и ще живееш /вечен живот/, нали така казва Господ. Това е достатъчно, за да бъдат християните в единство. Другото е на втори план. Всички не са еднакви, дори и близнаците. Ние не сме роботи, а хора с умове и сърца, които се изпитват от Бога. Освен това, за да оспорваш чуждата вяра, трябва да я познаваш, да разбереш защо правят това или онова. Словото е нож с две остриета. То не е еднозначно. Духовното израстване се измерва в любовта, а не в знания, обикновено придобити,чрез някого и приети на доверие. Духът ме разведе из различните християнски църкви и братоомразата, маскирана с лицемерна любов е разяждаща. А 666 е вече наблизо. Поздрав! ЕСТИР
цитирай
4. анонимен - dessy
12.04.2009 18:10
Добър ден.Наистина всеки има право да вярва в каквото си иска - но е хубаво и да прочете Библията.
цитирай
5. merita - до 3.
12.04.2009 18:27
Много често се задава въпроса , коя е истинската религия?Смятам , че както в една истинска банкнота имабелези , по които да бъде отличена от фалшивата , така има и белези , по които да бъде разпозната истинската религия.Освен от проявата на любов , духовното израстване включва и други неща според мен.Тоова е един непрекъснат процес на приемане на познание за Бог и неговото мъдро слово , както и прилагане на тези знания в нашия живот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997223
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930