Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2008 08:40 - приоритети и цели , преди жътвата
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0



В своето писмо до Галатяните апостол Павел казва:"Не се лъжете , Бог не е за подиграване.Каквото посее човек , това и ще пожъне."
Всеки може да потвърди от опит правотата на тези думи.Аз също знам , какво съм жънала през годините и как тези плодове са зависели от мен самата .
Наближава края на една година и началото на нова.Това е време , когато се правят равносметки за свършена работа , правят се и планове за бъдещето.
Това , да се планират нещата във времето е полезно.Поставянето на цели , според мен е важно , за нас.Това , дава насока на живота ни .Знаем какво засяваме , защо го засяваме и евентуално , какви резултати очакваме.
В този ред на мисли , за себе си искам да направя равносметка за тази една година и да си направя един образен план за насоките през следващата.Това , разбира се не е толкова лесно , защото всичко трябва да се съобрази и с нещата , които стават около нас.Дето се казва да вържат индивидуалните с глобалните аспекти .
Когато престъпвам , към такова едно планиране , се питам като начало , какви са моите приоритети.Кое поставям на първо място в живота си.
Това е безпорно вярата ми в Бог.Това е начин на живот , така че този начин на живот е времето , което ще отделям за служба на Бог .На първо място е времето за лично изучаване , посещаване на християнския сбор и служба .Не искам да забравям думите на Исус Христос "да търсим първо Царството и всичко останало ще ни се прибави."Бог наистина знае , как да се погрижи за нашите нужди.
Доста хора , при това вярващи приятели ми споделят , че не им остава време от много работа.Да , така е , когато това не се планира предварително.Вярвам в казаното , защото и сега правя планиране на тези мои дейности и виждам резултата от това.Опитвам се да  прекарвам повече време например в лични разговори с децата ми и изучавам с тях Библията и обосновани на нея статии.ООбсъждаме ги и коментираме приложението на примерите в нашето ежедневие.Така разбирам много неща , които вълнуват младите и техните възгледи .Опитвам се да коригирам неправилните от тях и да ги мотивирам да мислят от гледна точка на нашия Създател и неговите стандарти.Смея да кажа , че това са едни добри семенца, които се надявам да дадат добър плод.
З другите ми приоритети , ще продължа в следващия пост.Трябва ми време !
To be continued!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997225
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930