Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2008 16:22 - за възкресението
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1064 Коментари: 1 Гласове:
0



В този си постинг искам да споделя още нещо във връзка с темата за възкресението.В Библията за първи път имаме описан пример на възкресение в 3 Царе 17 глава.В нея пророк Илия отива при вдовицата от Серепта сидонска.Там го изпраща Йехова Бог и Илия отива в дома на тази бедна жена.Става свидетел обаче на това , че сина и умира от болест от която "не може да си поеме дъх".
Мъката на жената вероятно е била неописуема.И ето какво четем , че се случва:
17. А след това синът на жената се разболя, а болестта му беше така тежка, че не можеше да си поеме дъх.
  18. Тогава тя каза на Илия: Какво има между мен и тебе, Божий човече? Дошъл си при мене, за да ми припомниш греховете и да умориш сина ми?
  19. А той й отговори: Дай ми сина си. И като го взе от скута й и го изнесе в горната стая, където живееше, го положи на леглото си.
  20. И извика към Господа: Господи, Боже мой! Нанесъл ли си зло и на вдовицата, при която живея, като си уморил сина й?
  21. Тогава той се простря три пъти върху детето и извика към Господа: Господи, Боже мой, моля Ти се, нека душата на това дете се върне в него!
  22. И Господ послуша Илиевия глас и душата на детето се върна в него, и то оживя.
  23. Тогава Илия взе детето и го свали от горната стая в къщата, и го даде на майка му. И Илия каза: Виж, синът ти е жив.
  24. А жената отвърна на Илия: Сега познавам, че си Божий човек и че Господнето слово, което говориш, е истина.
Тук  научаваме е , че дишането , което подържа живота в човека , при смърта се прекратява и жизнената енергия се връща към нейния источник-Бог.Същия този Бог може да я върне , т. е да възстанови дишането в тялото и да възстанови живота в него.Това и става в описаната случка.Не Илия ,а Бог възкресява сина на вдовицата.В новия Завет , случая с Лазар е също потвърждение на това, че след смърта душата не отива на небето , както учат някой.Просто дишането се прекратява а с него и живота на тялото .Но описаните случаи показват , че надеждата , която можем да имаме е , в праведния нов свят , който предстои , връщането към живот на Земята отново е възможен и е в способнота на Бог да го направи за всеки един от нас.Нима това не е добра новина!Нима това не носи успокоение ?За мен лично страха от смъртта определено намаля в резултат на това , което научавам.По- лесно ми е да приема смъртта на близки за мен хора , знаейки , че един ден отново ще ги видя възкресени тук на Земята.
Как обаче надеждата за възкресение може да повлияе на живота ни?Нека да си припомним например  , какво казал Сатана на Йов един наистина верен на Бог човек:-Йов 2:4
4. А Сатана отговори на Господа: Кожа за кожа, да! Всичко, което има, човек ще го даде за живота си
С тези думи , той твърди , че в името на живота си човек ще прави много неща , които не са праведни и угодни на Бог.Лоялноста на хората към Бог си съперничи с  желанието им да задоволят много свои житейски потребности.
Ето защо това е и спорния въпрос.На чия страна ще сме?На страната на Бог или на страната на Сатана , който управлява живота ни , чрез предизвикателствата и примамките си.Представяйки сегашния живот , като истинския и единствен период през , който пребиваваме тук на Земята , той цели да ни накара да вземем каквото можем от него "тук и сега"Налага ни фолисофиата:"Яж , пий и си носи новите дрехи ", защото може и да няма утре.За съжаление , много хора се подават на това мислене , което дава отражение и на живота им.
Ще ми се наистина да се изпълнят по- скоро думите записани в откровението на Йоан:21:3-5
3. И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негов народ; и сам Бог ще бъде с тях - техен Бог.
  4. Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка; защото предишното премина.
  5. И Седящият на престола каза: Ето, подновявам всичко. Каза: Напиши, защото тези думи са верни и истинни.
 
 
 
3. И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негов народ; и сам Бог ще бъде с тях - техен Бог.
  4. Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка; защото предишното премина.
  5. И Седящият на престола каза: Ето, подновявам всичко. Каза: Напиши, защото тези думи са верни и истинни.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. merita - ?????
08.09.2008 15:31
Дай линк!Не съм го видяла в блога ти.Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997647
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930