Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2008 10:50 - 200 -те топ принципа на успеха
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 3169 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Скоро прочетох книгата на Робин Шарма "200-те  топ принципа на успеха"Знам , че за всеки един понятието за успех е субективно.Факт е обаче , че всеки би желал да се чувства успешен в това , което прави .За целта автора на тази книга ни помата , като извежда своите топ принципа водещи към успех..Ето и някой от тях 
 

1.     Спи по-малко. Това е най-добрата инвестиция, която може да направи живота ти по-продуктивен. На повечето хора са достатъчни 6 часа, за да поддържат отлично здраве. В продължение на 21 дни опитвай да ставаш с 1 час по-рано и така ще си изработиш мощен навик. ПОМНИ качеството, а не количеството на съня е важно. И само си представи да имаш 30 часа повече месечно, за да се отдадеш на важни за теб неща.

 

2.     Всяка сутрин отделяй по един час за занимания за личностно развитие. Медитирай, визуализирай деня си, чети вдъхновяващи текстове, за да се настроиш, слушай мотивиращи записи или чети стойностна литература. Използвай това време, за да настроиш и енергизираш деня си за един наистина ползотворен ден. Гледай изгрева поне веднъж седмично или излизай сред природата. Доброто започване на деня е чудесен начин за себеобновяване и лична ефективност.

 

3.       Не позволявай нещата, които са най-важни за теб да остават последни в списъка. Всеки ден си задавай въпроса: “Това ли е най-добрият начин, по който мога да използвам времето и енергията си”. Управлението на времето е управление на живота, така че пази времето си внимателно.

 

4.       Използвай метода на ластика, за да изчистиш ума си, така че да можеш да се фокусираш само върху добрата страна на нещата. Сложи ластика на китката си. Всеки път, когато негативна източваща енергията мисъл се появи в главата ти, изтрий я с дръпване на ластика. Със силата на навика, мозъкът ще асоциира болката с негативното мислене и скоро ще имаш силно позитивни мисли.

 

5.       Винаги отговаряй на телефонните обаждания с ентусиазъм в гласа и покажи на обаждащия се, че цениш обаждането. Добрите маниери при говорене по телефона са съществени. За да придадеш важност се изправи прав. Това ще внуши увереност на гласа ти.

 

6.       В течение на деня всички сме обладани от вдъхновение и нови идеи. Дръж в портмонето си листчета за бележки заедно с химикалка или молив, за да си записваш тези просветления. Когато се прибереш, препиши ги начисто например върху бележник със спирала и ги преглеждай от време на време. Както е отбелязал Оливър Уензъл Хоумс: “Човешката мисъл, веднъж подминала една идея, никога не възвръща първоначалните й измерения “.
Аз лично ще пробвам някой от тях днес.Ще се радвам на хубавия слънчев ден и ще благодаря на Бог , че е сътворил такава природа!Ще се наслаждавам на цъфналите липи в града ни.Миришат страхотно !
Ще се опитам да бъда добронамерена и приветлива с хората , които срещам днесЩе кажа на любимите ми хора , колко ги обичам!
Ще работя с ентусиазъм и дори и в най малкото нещо , което Правя ще влагам максимума от способностите и възможностите , които имам.Ще сготвя нещо евтино но вкусно!Ще се усмихмвам на намръщените си клиенти, няма да им се ядосвам.
Ще отделя време за моя Бог.В молитва ще му споделя мислите , които ме вълнуват.Ще почета от мъдрата му книга - Библията и ще черпя от нея "жива вода"Е , ако успея да направя това днес , ще бъда щастлива!Поздрав и дано повече хора да се чувстват като мен!

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. doka - Привет, миличка... :)))
05.06.2008 16:55
И...казвам - Амин ! - на това,което си решила да
направиш днес...! :))) Браво...! :)))
Благословена вечер ти желая.....
с твоите любими... :)))***
цитирай
2. strianakiev - Радвам се за Вас...
06.06.2008 12:22
Дано плановете, които градите върху тези принципи Ви донесат радост при изпълнението им..Благодаря за ухаещите липи...завиждам Ви...Успех.
цитирай
3. galinabg - чудесно е,
07.06.2008 15:46
че ни припомняш колко важна е силата на мисълта.аз вярвам безрезервно,че ЕНЕРГИЯТА СЛЕДВА МИСЪЛТА.Всичко,което ни се случва, е това, което искаме.
цитирай
4. merita - Дани благодаря за пожеланието!...
08.06.2008 11:49
Дани благодаря за пожеланието!Благословен ден и за теб!
Ню Ейдж е друго нещо !Просто споделям кое ме зарежда и мен в началото на всеки един ден!
Вдъхновявам се от това , което мога да прочета , както и от природата около мен.Споделяйки го с вас желая да дам подобно усещане.Поздрав!
цитирай
5. anastasiia - Ведро и хубаво е тук!:)
08.06.2008 17:02
Добронамерено, приветливо, обичливо изпращам усмихнати поздрави!:)
цитирай
6. merita - Честно казано не разбирам комен...
09.06.2008 08:06
Честно казано не разбирам коментара ви!
Книгата на Шарма я свалих в електронен вид.Хареса ми позитивизма и.Решението да го споделя провокира и написването на постинга ми.
Често посещавам вашия блог от който научавам също интирисни неща.Поздрав!
цитирай
7. merita - Нямам претенции да правя образо...
10.06.2008 20:25
Нямам претенции да правя образователен блог.
По скоро споделям размисли.Имам усещане , че по- скоро вашия стремеж е да образовате хората откъм информация свързана с преводите и тълкуването на Библията.Твърде сериозна задача .Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997550
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930