Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2008 12:17 - олигофрени ли са младите?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2070 Коментари: 5 Гласове:
0



Повод да пиша този постинг е изказване на небезизвестния проф. Юлиян Вучков , който води предаване в една кабелна телевизия.Няма да коментирам въпросния професор.В свое изказване , той нарече 70% от младите хора –олигофрени.Забелязала съм , че той си позволява с лека ръка да слага подобни епитети , но това негово изказване ме обиди много.Да кажеш такова нещо ,за цвета на една нация , това е нелепо. Позамислих се , че наистина сегашното поколение е много различно ,но нима не е такова, всяко ново поколение.Като се има предвид , калко интензивни са промените , коио стават в света около нас , съвсем логично е и хората , които растат в този свят да са различни Променя се определено ценостната система.Критериите , за добро и зло са различни.Това няма как да не окаже отражение на нормите във възпитанието на младите хора. Още в семейството ,възпитанието на децата е насъвсем друга плоскост.Училището , което трябва да надгражда това възпитание също много абдикира от тази си роля. Като цяло , резултата наистина е едно ново поколение , но не от олигофрени , а по скоро от духовно осакатени хора.На сегашните младежи определено им липсва духовно ръководство..Кой да моделира естетическите и морални стандарти в техния живот?От къде да черпят съвети и напътствия? За съжаление все по- малко хора четат.Интернет е пълен с информация но тя е субективна и понякога подвеждаща.Телевизията да не коментирам.Пошлост и пак пошлост.Тук- там нещо качествено извън реалити шоутата.За тях ще седна да напиша нещо в най- скоро време , те са друга тема. Искрено съжалявам сегашните младежи.Те нямат досег до наистина стойностни неща от областа на изкуството , музиката .Вярата и религията , за тях също са нещо глупаво . Ето защо те са осакатени духовно и имат проблеми , когато се изправят пред ежедневните предизвикателства на този свят. Но вместо да ги заклеймяваме , ние техните родители имаме отговорноста да ги възпитаваме и да ги потготвим за тези предизвикателства. В мъдрото слово на Бога се казва:”Възпитавай детето отрано в подходящия за него пъти не ще се отклони от него,дори когато октарее.”-Пр.22:6 и още: „Тоягата и изобличението дават мъдрост а пренебрегнатото дете засрамва майка си.”-Пр.29:17 Добре би било да се позамислим над тези думи на мъдреца!


Тагове:   младите,   олигофрени,


Гласувай:
0



1. merita - Под духовно осакатяване, имам п...
03.06.2008 22:52
Под духовно осакатяване , имам предвид липсата на духовно ръководство и духовна храна, която да формира вътрешния свят на младите хора.Техния духовен кръгозор , е много стеснен в момента.Не искам да обобщавам н за болшинството от младите хора е факт.Поздрав!
цитирай
2. merita - В тълковния речник, всеки може за ...
04.06.2008 20:35
В тълковния речник , всеки може за провери значението на думата олигофрен- кратичко казано , това е слабоумие.Вид увреждане на главния мозък придобито по време на вътреутробния живот та итдивида.Що се отнася до характеристиките на такива хора то те са оправдани поради спецификата на това заболяване.Останалите , нормални хора обаче , които проявяват подобни черти са си за съжаление.Те умишлено не са положили усилия да променят това състояние на ума си и съответно страдат от това.
Знаем , че всеки човек има достъп до информация.За съжаление избора , който правим ползувайки се или не от тази информация определя и нивото на нашата духовност.Важно е първо да осъзнаем необходимоста от такава.
Спомнете си , че Исус е казал:Блажени са тези , които осъзнават че са в духовна нужда - низшите духом.Е цяло щастие си е наистина да разбереш ползата от това да се храниш духовно и то с подходяща храна нали?
Поздрав!
цитирай
3. svetlan - Всяка вечер - 2 часа с музиката на Лос ...
05.06.2008 10:54
Всяка вечер - 2 часа с музиката на Лос Хамелос!!! Гаранция за духовно обогатяване и израстване!
цитирай
4. merita - Защо не!Ще си ги намеря в нета и ще ги ...
05.06.2008 11:59
Защо не!Ще си ги намеря в нета и ще ги чуя.Благодаря!
цитирай
5. strianakiev - Не желая да създавам проблем, но ако ми разрешите..
06.06.2008 12:33
Бихте ли описа ли какво разбирате под духовно и след това, как разпознавате духовния човек? Що се отнася до Г-н Вучков и неговата ежеседмична изява смятам, че той е в унисон с общото ниво на медиите ни. Казва понякога фрагментарни факти и ги коментира изцяло потопен в омразата си към всичко около него. Той е типичен пример за псевдо образован човек, един продукт на миналото.
Но плепса ми се радва, както на Азис и Слави...хляб няма, но зрелища дал Господ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989353
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031