Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2008 17:28 - за езическите обичаи
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 3724 Коментари: 3 Гласове:
0



"Да не си правите идоли или кумири, нито да си издигате стълбове, нито да поставяте в земята си камък с изображения, за да му се кланяте; защото Аз съм Господ, вашият Бог."
Това четем в книгата  Левит 26:1
Спомних си тези тези стихове от Библията защото днес е ден в който много хора си подаряват мартенизи и си пожелават здраве и късмет.Това предизвиква в мен размисъл за това доколко тези хора осъзнават смисъла на това.
Тази традиция води началото си от стари езически вярвания.Когато обаче имаме християнската вяра и казваме , че сме християни , следва да основаваме своите вярвания на християнските принципи от Библията а не на езически вярвания и традиции.
Не случайно когато четем историите , които са записани в Старозаветните книги трявба да можем да извличаме поука от тях .Те са ни оставени точно с тази цел.
Виждаме , какви са били последствията от отклонението на хората от чистото поклонение на Бог.
Винаги , когато са следвали чужди богове или са се покланяли на идоли , те са разгневявали Йехова Бог и той им е говорил чрез пророците , като ги е призовавал да престанат с това."Защото Го разгневяваха с високите си места
и с изваяните си идоли Го подбуждаха към ревност."

"земята им се напълни и с идоли;
поклониха се на делата на своите си ръце
и на онова, което самите им пръсти направиха;"-Исая2:8



Аз съм Господ; това е Моето име;
и не искам да дам славата Си на друг,
нито хвалението Си - на изваяните идоли.
Този стих от Исая 42:8 ни посочва обаче , че славата трябва да се отдава само и единствено на Бог!

В новозаветните книги на много места Апостолите призовават езичниците на които проповядват христовото учение да се откажат от служенето и поклонението на идоли , на носенето на амулети , които уж ги предпазват от зли неща."Дечица, пазете себе си от идоли."-1 Йоан 5:21

Вместо това е добре да знаем , че единствено силната вяра в Създателя и неговата сила - Святия дух са това , което носи истинската помощ и защита на тези които вярват и се молят за нея!







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. doka - Хеййй.....Мериии..... :)))**
02.03.2008 14:13
...Страхотен постинг,мила...! :)))
И си много...много...права.....и аз напълно
споделям твоето мнение...!!! :)))
" Аз Съм Господ,твоя Бог...да нямаш други Богове освен Мене... " !!!!!
Така е...нека се покланяме само на Всевишния
Бог...!!! Само Той Е достоен ... и заслужава
цялата Слава....!!!!! Амин !!!!!
Желая ти благословен ден...кара миа... :)))
KISS :)))**
цитирай
2. merita - Благодаря ти за подкрепата мила ...
03.03.2008 19:25
Благодаря ти за подкрепата мила приятелко!
цитирай
3. анонимен - бай Промо
28.04.2012 20:23
Традиционалистите не вярват в бъдещето, в собственити си сили и възможности, а непрекъснато идеализират и 'захаросват' миналото.
BG уж се води някаква християнска държава ... от 1200 год., а всъщност е потънала в езически суеверия, врачки, астролози, екстасенси, педали екстрасенси и всякакви простотии от рода на тричане на кучета ... и разцвет на чалгата и на духовната нищета във всичките и форми и прояви.
Може би ще ни трябват поне още 1200 год. за да вземем да разберем нещо и от християнството. Сега с тази демокрация, която уж вече имаме, вместо да станем по-добре ... станахме още по-зле. Вместо да се отворим към света, към познанието, към новите технолотии, към перспективите за развитие и благата на цивилизацията, да се стремим да станем материално и духовно по-богати ... се затворихме още повече в собствената си черупка на закостенели традиции, невежество и неспособност за адекватна реакция и адартипране към бързо променяща се среда.
Когато човек стане затворник на собственото си невежество и традиции ... и традиционната мизерия не е далеч. Традицията майка на мизерията ... там се чувстваме 'в свои води'.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997184
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930