Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2008 21:03 - правилния фокус
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1294 Коментари: 1 Гласове:
0



Всеки , който е имал проблем със зрението знае , какво е късогледството.Това е неспособноста да се вижда надалеч.Има обаче и далекогледи ,хора , които не виждат пък наблизо.И двата вида хора имат нужда от очила , които да коригират този физически недостатък.Ако не се носят очила , тези хора изпитват трудности и проблеми .
Какво да кажем обаче за хора които са късогледи в духовен смисъл.Ще ме попитате , кои са те?За мен това са хората , които живеят с веруюто че живота ни е един и всичко приключва със смъртта.Тези хора са доста и живеят погълнати от страха от смъртта.Те са по скоро песемисти в живота и не виждат надежда за бъдещето си.Вярата за тях е нещо глупаво .За тези хора живота е много труден.Очакват нещо добро да се случи и възлагат надеждите си обикновено на поредното правителство , което идва на власт.Те очакват някой да се грижи за техните нужди и очаквания по справедлив начин но това се оказват в повечето случаи напразни надежди.Поради духовното си късогледство те изпитват много проблеми и трудности в живота си.
Тези хора според мен имат нужда от корекция на духовното си зрение, ако мога така да се изразя.
Днес ние живеем в "бурни времена"Условията в света все повече се влошават.Новините ежедневно изобилстват от случаи на тероризъм, афери, катаклизми и др.Подобно на хора оказали се с гората по време набуря ние търсим заслон и сигурно място на което да останем защитени.
Да за тези изплашени хора искам да кажа :ИМА ТАКОВА СИГУРНО УБЕЖИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!
Библията -мъдрата божия книга учи :Псалм91:2
1 Който живее под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия. image
2 Ще казвам за Йехова Той е прибежище мое и крепост моя, Бог мой, на Когото уповавам.
Представи си само!Йехова , Създатееля и върховен владетел на вселената, може да бъде убежище за нас.При него ще бъдем в безопасност , защото той е много по- силен от свяка друга личност.
Библията ни подканя още:Юда 21
21 пазете себе си в Божията любов, ожидайки милостта на нашия Господар  Исус Христос за вечен живот.
Да Бог ни обича и ни предлага най- сигурната защита още днес.Бог ни обича , като ни е дал земята за наш дом.Изпълнил я е с прекрасни условия за живот.Как обаче ние откликваме на тази любов.Какво правят хората със своята дейност -унищожават я.
Бог ни обича .Оставил ни е своето писано Слово Библията , в което е съхранил принципите и стандартите , които да ни осигурят добър живот.В 1 Тимотей  3:16,17 се казва
16 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;17 за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело.
Дали обаче използуваме пълноценно тези съвети в живота си.Полагаме ли усилия да я направим позната и за децата си.Учим ли на любов към Бога децата си.Те знаят ли кой е Бог?От кого могат да придобият те това познание , което да е като защита за тях.?
Нека се замислим малко.Осигури ли знанието и науката по - голяма сигурност на хората и по малко страх?Категорично не според мен.Причината за това е че хората отхвърлят Бог от живота си или не смеят да му се доверят напълно.Второзаконие6:4-8
Слушай, Израилю; Иеова нашият Бог е един Господ; image
5 и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичката си сила. image
6 Тия думи, които ти заповядвам днес, нека бъдат в сърцето ти; image
7 и на тях да учиш прилежно чадата си, и за тях да говориш, когато седиш в дома си, когато ходиш по пътя, когато лягаш и когато ставаш. image
8 Да ги връзваш за знак на ръката си, и да бъдат като надчелия между очите ти.

Нека не се притесняваме да коригираме нашето духовно късогледсто , като ежедневно настройваме зрението си чрез мъдрата книга на Бога.
Някой може би ще си кажат че пишещата тези редове е добре със зрението.Да ама не.И това важи както за физическото ми така и за духовното ми зрение.Апропо- нося 12 на 10 диоптъра.Високо късогледство и астигматизъм.Нося очилата нон стоп.Ежедневно обаче се старая да си фокусирам и духовното зрение защото виждам как света ме всмуква във вихъра си и измества правилния фокус.-Божия!


Тагове:   фокус,


Гласувай:
0



1. doka - Чудесен пост,Мери...! :)))**
26.02.2008 00:30
Много точно си отразила действителността...!!!
И аз ...напълно споделям твоето мнение.....
наистина...трябва ежедневно да насочваме
духовното си зрение...към правилния фокус -
Божият... - най-добрия за нас...!!!
Бог да те благослави,мила...! :)))**
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996824
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930