Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2008 22:21 - Дали всички религии са угодни на Бога?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2734 Коментари: 8 Гласове:
0



Бог е загрижен за нас и иска да извличаме полза от неговото любещо ръководство.Ако му служим по правилен начин, ще бъдем щастливи и ще се радваме на неговата благословия и на помоща му.Съществуват обаче стотици  религии ,които твърдят че учат истината за Бога .В ученията им обаче има големи различия относно това кой е Бог и какво очаква той от нас.Как можем да разберем кой е правилния начин по който да се покланяме образно казано на Създателя-Йеова Бог?
Ще дам един пример .Ако искаме да разберем дали една банкнота е фалшива , трябва да знаем атрибутите на истинската и по нея да сравняваме фалшивата.
С риск да създам ненужна полемика, ще ми се да предизвикам размисъл и да разбера дали има ясни стихове от Библията , които да ни дадат отговор на този въприс.
Исус казал че истинската религия ще с вижда в начина на живот на хората , които я изповядват.Той казал:Матей7:16-17
16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? image
17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.


Аз, Господ, изпитвам сърцето, Опитвам вътрешностите, За да въздам всекиму според постъпките му, И според плода на делата му.
  Това какво мислим и какво вършим, ни определя като вярващи или не.Не можем да се самозалъгваме и да си казваме аз вярвам в Бог и дотам.
Когато се опитвам да говоря с хората за това какво иска Бог от нас те ми отговарят, че те си вярват и спазват традициите и обичаите и така доказват своята вяра.ходят по празниците на църква и не им трябва да си пълнят главите с четене на Библията например.
Самата Библия обаче казва:2Тимотей 3:16-17
16 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата; image
17 за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело.
Смятам че един от отличителните белези на истинската религия е това да основава учението си на Божието слово-Библията.До колко тази мъдра книга присъства в основните християнски деноминации днес?Как се използува във възпитанието в семействата ?Как обществото ни , което уж е в болшинството си християнско приема ценностите проповядвании от Исус Христос?
Вярванията и делата на истинската религия не се основават на човешки възгледи и традиции.Апостол Павл писал на своите събратя християни:1Солунци2:13
13 И за туй и ние непрестанно благодарим на Бога загдето, като приехте чрез нас словото на Божието послание, приехте го, не като човешко слово, а като Божие слово, каквото е наистина, което и действува между вас, вярващите
Нека да помислим за времето на Исус и неговите апостоли.
Единственото , което Исус е правел е благовестието на Добрата новина за Божието Царство.Проповедната му дейност е включвала разговори и поучения , както и вършенето на чудеса , които да укрепят вярата на хората.
В неговата дейност няма никаква показност а напротив цялата същтост на учението му го прави достъпно точно с необвързаноста му с обичаи и традиции.В това учение са важни принципите и ползата от тях ако бъдат прилагани.
Той се е облягал на старозаветните писания , които често е цитирал.Порицавал е даже фарисеите за излишната и фалшива показност, която са проявявали.Това е довра поука , за онези днешни "фарисеи" от псевдохристиянктвото.
Те зи , които с лека ръка приеха хомосексуалните бракове , абортите , които участвуват в светските политически дела.
Да струва си да се замислим коя е истинската религия?


Тагове:   дали,


Гласувай:
0



1. ivesa - Интересни въпроси повдигаш,Марита...
19.02.2008 20:28
Според мен истинската религия е тази,която служи добре на хората.
Бог е един,а хората го възприемат по различни начини.Щом съществуват различни религии,значи са нужни такива-различни.Така е угодно Богу.
Библията е много ценна книга.Винаги я чета с огромно удоволствие,защото я чувствам точно такава,каквато ти я описваш-мъдра,Боговдъхновена,полезна за наставление в правда.
Не съм от тия хора,на които им е достатъчно да спазват традициите и обичаите,да ходят по празници на църква.Не ходя на църква по празниците.Ходя,когато изпитам силна нужда да съм в храм(там винаги се чувствам много добре).
Не позволявам други хора да ми тълкуват Библията.Когато ми звънят на вратата да ме канят на разни сбирки за разяснения на Светото писание,аз категорично отказвам и заявявам,че считам себе си за достатъчно интелигентна ,за да разбирам написаното.
цитирай
2. merita - "Не позволявам други хора да ...
19.02.2008 22:28
"Не позволявам други хора да ми тълкуват Библията" ...считам себе си за достатъчно интелигентна ,за да разбирам написаното."
Преди 5 години не знаех почти нищо за мъдрата книга на бога мила Ивеса.Точно тогава благодарение на едни такива , хора , които позвъниха на моята врата , днес имам това познание и тази любов към Бог.Поздрав!

цитирай
3. анонимен - Уж съм християнка, а защо като отида ...
20.02.2008 07:33
Уж съм християнка, а защо като отида на църква там се чувствам странно. Незнам какво да направя.Би трябвало да е мои дом, а аз се чувсвам като на чуждо място
цитирай
4. ivesa - Пътищата към Бога и познанието са различни
20.02.2008 20:13
Радвам се,че си намерила твоя път за познание и за любов Към Бога!
Поздрави!
цитирай
5. merita - Познато ми е това чувство което и...
20.02.2008 22:15
Познато ми е това чувство което изпитваш Анонимен.
Искам да ти кажа че църквата е една сграда и там се извършват църковните служения .Щом обаче се чувстваш не на място значи трябва да потърсиш мястото , което наистина ще те доведе до Бог.За целта се моли Бог да ти го покаже!Поздрав!
цитирай
6. anlov - Поздравявам те!
23.02.2008 09:24
Чудесно си го написала!
цитирай
7. eien - Точно и мъдро!
23.02.2008 17:29
Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
8. doka - :)
24.02.2008 14:35
:)))*
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 989408
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031