Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2008 21:22 - Къде си Господи?
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 4348 Коментари: 14 Гласове:
0



 

По повод терористическите атаки от 11.09.2001 г., в Ню Йорк дъщерята на Били Греъм е била интервюирана от Ърли Шоу и Джейн Клейсън от СВS, които са я питали  Как Бог е могъл да допусне да се случи такова нещо?” Ани Греъм дава един изключително силен и проникновен отговор.

 

         Тя казва: Аз вярвам, че Бог е дълбоко наскърбен за това, колкото и ние, но от години ние казваме на Бог да си отиде от нашите училища, да си отиде от нашето управление и да си отиде от нашия живот.

         И аз вярвам, че той като истински джентълмен се е оттеглил мълчаливо. Как можем да очакваме Бог да ни даде Своите благословения и закрила, ако ние го призоваваме да ни остави сами?

         Вижте, аз мисля, че всичко започна когато Мадлин Мърей О`Хеа  (която беше убита и тялото и беше намерено неотдавна) изразяваше недоволство и казваше, че не желае да има молитви в нашите училища и ние казахме ОК!

         След това някой каза, че е по-добре да не се чете библията в нашите училища... Библията, която казва “не убивай, не кради, обичай ближния си както себе си”. И ние казахме ОК.

         После, д-р Бенджамин Спок казваше, че ние не трябва да шляпаме децата си, когато те имат лошо поведение, защото тяхната още неукрепнала личност ще се деформира и ние ще повредим тяхното самочувствие (синът на д-р Спок извърши самоубийство). Тогава казахме, че един експерт знае какво говори и ние казахме ОК.

         Тогава някой каза ,че е по-добре учителите и ръководителите да не наказват децата ни, когато те се държат лошо. И училищните администратори казаха на педагогическия персонал в училищата , че е по-добре да не докосват учениците, когато те имат лошо поведение,защото ние не желаем да имаме лошо име и със сигурност не искаме да бъдем упрекнати (Има голяма разлика между наказанието и докосването, биенето, шляпането, унижението, ритането и т.н.). И ние казахме ОК.

         Тогава някой каза, “нека нашите дъщери да абортират, ако желаят и даже да не казват на своите родители , ако не желаят”. И ние казахме ОК.

         Тогава някои мъдри членове на учителския съвет казаха, че ако нашите момчета така и така го правят, то нека им дадем всички кондоми, които те искат, така, че да имат всякакви развлечения, които желаят и ние няма да казваме на техните родители, какво те правят в училище. И ние казахме ОК.

         Тогава някои от нашите избраници на върха казаха, че няма значение какво правим в частния си живот тогава, когато ние сме на работа. И съгласявайки се с това ние казахме, че нас не ни засяга какво прави някой, включително и президентът, в частния си живот стига аз да имам работа и икономиката да е в добро състояние

         И тогава някой каза да печатаме илюстровани списания с голи жени и нарече това нещо благотворно и че трябва да се поклоним до земята пред красотата на женското тяло.И ние казахме ОК.

          И тогава някой отиде още една крачка по-нататък в своя поклон и започна да публикува картини на голи деца и отиде още по-нататък и започна да ги прави достъпни в Интернет.И ние казахме ОК, това се нарича свобода на словото.

         И тогава развлекателната индустрия каза да направим телевизионни шоута и филми, които представят богохулство, насилие и забранен секс. И нека да записваме музика, която окуражава изнасилването, наркотиците, убийствата, самоубийството и сатанинските теми.

         И ние казахме това е само развлечение, то няма неблагоприятен ефект и никой не го взема несериозно, така че вървете право напред.

         Сега ние се питаме защо нашите деца са безсъвестни, защо те не различават лошото от доброто и защо спокойно убиват чужденците, съучениците си и себе си... Може би, ако размислим достатъчно дълбоко и продължително ще разберем защо.

         Аз мисля, че имаме голямо основание да считаме, “ЧЕ НИЕ ЖЪНЕМ ТОВА, КОЕТО СМЕ ПОСЯЛИ”.

         “Мили Боже, защо не опази малкото момиченце, което беше убито в класната си стая?”-Искрено твой заинтересован студент. И ето отговорът: ”Драги заинтересован студент, не ми е разрешено да влизам в училище.” Искрено твой Бог.

         Странно е колко лесно хората изгонват Бога, а след това се учудват защо отиват към ада.

         Странно е, че ние вярваме в това, което казват вестниците, а поставяме под съмнение онова, което казва Библията.

         Странно е как всеки иска да отиде на небето при условие, че нито вярва, нито разсъждава, нито говори, нито върши нещо от онова, което казва  Библията.

         Странно е когато някой казва “аз вярвам в Бога”, но продължава да върви подир сатана, който впрочем също вярва в Бога.

         Странно е как ние бързаме да осъдим, но не и да ни осъдят.

         Странно е как може да се изпращат хиляди вицове по емайла и те се разпространяват със светкавична бързина, но когато трябва да изпратят една вест за  Бога, хората мислят двойно повече дали да я споделят.

         Странно е как похотта, грубостта, простащината и порнографията свободно се разпространяват в мрежата, но откритата дискусия за Бога се заглушава в училищата и работното място.

         Странно е как някои могат да бъдат толкова пламенни за Христос в неделя, но са невидими християни в останалата част на седмицата.

          Усмихвате ли се?

         Странно е, че когато вие препратите по-нататък това послание, няма да го изпратите на мнозина от вашия списък с адреси, защото не сте сигурен какво вярват те, или какво ще си помислят за вас, поради това, че сте им го изпратили.

         Странно е как мога да се  безпокоя повече за онова, което другите мислят за мен, отколкото от това, което Бог мисли за мен.

         Не мислите ли?

         Не обръщайте внимание на тези думи, ако считате, че те не заслужават това. Или пък прекъснете веднага тези размишления, за да не знае никой какво е в главата ви. Но ако вие престанете да мислите върху това, тогава не се оплаквайте колко лошо е устроен светът. (Край на интервюто)

        




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - До този момент е почетено от 27 чо...
08.01.2008 09:44
До този момент е прочетено от 27 човека,и поста е без коментар.Странно е, нали?
цитирай
2. doka - Хей.....Мери......
08.01.2008 14:20
....Чудесен постинг.....кара миа....!!! :)))
И...според мен...е много права дъщерята на
Били Греъм...!!!!!!!!!!!!!
За мен...най-важно е това... - какво мисли
Бог за мен....и това,че аз отговарям за себе си
пред Него....а моето най-силно желание....
е да Му бъда угодна......!!! KISS :)))
цитирай
3. merita - Това, че няма коментар наистина е ...
08.01.2008 19:39
Това , че няма коментар наистина е интересен факт Ген и аз си мисля по скоро , че хората не се вълнуват от тази тема когато става въпрос за вярата и по коро за начина на живот чрез тази вяра.За съжаление не им харесва да не са част от света и неговите похоти.
Твърде много неща ни се струват нормални и не ни впечатляват.
Последствията са си обаче за наша сметка!
цитирай
4. eien - Не намирате ли нещо сходно между събитията:
09.01.2008 12:25
11 -ти септември и водната стихия в Тайланд само няколко години по-късно. Мисля, че това са сериозни предупреждения от Бог, на които ние продължаваме да не отдаваме внимание.
Трябва много да се молим!
цитирай
5. bizcocho - neka kaja ne6ti4ko otnosno dve ne6ta postinga i komentariite predi men
11.01.2008 02:46
nqma lo6o v napisanoto v postinga. naprotiv! dobro e !az samata vqrvam v mnogo ne6ta za da gi svedq samo do edno,a imenno vqra v religiqta.makar 4e ako pofilosostva 4ovek moje i da se stigne dotam,4e te po nqkakav na4in sa vzaimnosvarzani, no po nikakav na4in bibliqta ne bi bila edinstvenata kniga v jivota mi. jiveq v katoli4eska strana,no neimoverno mnogo darja na tova,4e sam izto4no pravoslavna!vlizala sam v katedrali,za6toto sa veli4estveni i imat svoqta hubost,no te ne zapalvat lipsata ot "moqta si" carkva!ne 4e na vseki praznik vlizam v neq. v carkva az vlizam (sam vlizala)togava,kogato sama go pojelaq,a ne za6toto drugite hodqt v "tozi"den. 4ela sam korana v original , uvajavam i budizma. edinstveno ,nepriqzan hranq kam evangeliski,petdesqtnici i drugi podobni sektanski organizacii.
otnosno lipsata na komentarii...tq e normalna. temata e delikatna, i qvno horata posetili postinga ili ne iskat da spodelqt svoite vijdaniq bilo 4e se razminavat s tezi na avtora,bilo 4e s4itat 4e biha zapazili svoqta vqra za po tesen krag auditoriq. i v dvata slu4aq se sblaskvame s tozi tip 4itateli za koito mojem da kajem .4e sa s dobri i 4isti sarca. te ne sa si pozvolili da obidqt sablogar s koito po nqkakav na4in ne sa saglasni.i imenno po tozi na4in sa se doblijili spored men do u4enieto na bibliqta "ne huli !"
a i kakvo to4no da se komentira? bibliqta?nima i tq trqbva da podlehi na samneniq ili komentarii? neka da ne sme po-golemi dqvoli ot dqvola,4e na Gospod i prekaleniq svetec ne e drag.
a na koito ne e 4el noviq zavet bih kazala ,ako mu e po silite( ne vseki moje da 4ete podobna literatura) da go pro4ete.az li4no sam go pro4ela na dva ezika,no pod4ertavam pro4ela. po dobre pro4etete vednaj bibliqta otkolkoto "zaribqvkite" ot sektite. tova e moeto mnenie!
цитирай
6. merita - Здравейте !Благодаря ви за коме...
11.01.2008 21:12
Здравейте !Благодаря ви за коментара !
Не ме притеснява факта , че има различни гледни точки.Това е нормално.Притеснява ме това , че църквата като религиозна организация не прави коментар в обществото а напротив продължава с пасивноста си да толерира тази ценостна система, която трайно се налага днес.
Това за мен е много тъжно.Авторитета на Библията и нейното влияние в живота на хоората е проверен в годините.Тя щепродължава да бъде писмото на Бог до нас.Всеки , който има желание да се приближи до Бог не може да го направи без познание върху неговото Слово.Другото е просто суеверие.Поздрав!
цитирай
7. veshter - Не съм съгласен :)
12.01.2008 10:52
Интервюто, което прочетох всъщност е доста повърхностен и елементарен разрез на проблемите на днешното общество - на липсата на духовност и надделяването на материалното и най-вече на стимулирането на използване на насилие под всякаква форма. Нищо силно и проникновено няма в това интервю - напротив. Съгласен съм, че Ани Греъм има донякъде правилни заключения, но начина и на ръзсъждение и формулиране на отговорите е леко тъповат и смешен. Всъщност зависи и от превода, но все пак се усеща.
цитирай
8. merita - здравеи вещер! Ниамам претенции ...
12.01.2008 14:55
здравеи вещер!
Ниамам претенции горната статиа да е из4ерпателна и да покрива тематиката за морала но исках да покажа една гледна то4ка за вразката между Бог и на4инана на живот.Относно коментарите то жсеки дажа коментар според сарцето си и пак казвам не с4итам това за изли6ен 6ум.Поздрав и добре до6ал винаги.
цитирай
9. estir - Здравейте
12.01.2008 21:42
Харесва ми това което е казала Ани Греъм. Много често ние слагаме каруцата пред коня.Искаме нещо от
Бог, но не Го допускаме до нас.Молиме се и плачем ,но сърцата ни са затворени и ни Го допускаме да влезе и да работи в него.
Много често чувад репликите " Ако има Бог защо
стана така ,защо онака",а никой не си задава въпроса "Ако има Бог защо аз не го познавам и как
мога да го позная".
Изобщо човика е станал много груб,злобен и т.н.
Бъди благословенна!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
10. анонимен - ????
15.01.2008 13:47
Не мисля, че има Бог и той има нещо общо със събитията, изброени по-горе.
Мисля, че всичко, написано в Библията е дело на група хора и нищо не е продиктувано от Бог.
Няма да се съглася детето ми да му бъде втълпявана идеята за съществуването на бог, че светът е направен от него, че няма такова нещо като еволюция.
Мисля, че ако се върне вероучението в училище насилието там няма да спре. Ако политиците ни са праведни християни, то ще живеем по-добре и няма да има войни? Ами вижте хубавия президент на САЩ- Дж.У.Буш, той е пръв християнин, а направи безброй поразии и много хора загинаха.
И изобщо този пост е лоша агитация че сме наказвани, защото сме се отвърнали от бога (разбирай християнския бог).
Аз не съм вярващ, но това не означава, че съм лош човек, склонен към насилие, разврат и лъжа.
Христо
цитирай
11. merita - Здрасти Христо! Увжгавам всиако ...
15.01.2008 18:46
Здрасти Христо!
Увжгавам всиако мнение.Поздрав!
цитирай
12. kliment - Колкото до 11 септември, това беше ...
15.01.2008 23:48
Колкото до 11 септември, това беше една голяма измама.

http://www.syti.net/AttentatsUS2.html - филмов материал
цитирай
13. анонимен - Да
16.01.2008 18:24
Надявам се, че не съм обидил никой с предишното ми писание.
Понякога аз наистина чувствам присъствието на нещо по-голямо от мен. Често се случва, когато вървя само по някой пуст път сред дървета и храсти. Въпреки че съм сам, то не се чувствам самотен.
Въпреки това смятам, че не бива да намесваме бог във всяко случило се зло. За някои неща си има обяснение. Ако родителите имат прекалено дълъг работен ден, то децата ще израстнат като изоставени и самотни. И като пораснат, има вероятност да имат проблеми с околните. Това е плосък пример, но не е ли по-добре да търсим решенията на проблемите някъде около нас, отколкото да твърдим, че бог ни наказва.
Смятам религиозното изживяване за нещо лично. И в този смисъл не трябва да викаме "Бог ни наказва" и "Затова станете по-вярващи". Наказваме се самите ние. Съмнявам се, че ако има бог, то той би се намесвал толкова пряко в живота на хората.
Желая на всички да са здрави и щастливи!

Христо
цитирай
14. merita - Напълно съм съгласна с последния ти ...
17.01.2008 08:33
Напълно съм съгласна с последния ти коментар Христо!
В никакъв случай не бива да си мислим , че Бог ни наказва!
Бог е Любов се казвав Библията.Той проявява и други качества , като милост дълготърпение мъдрост , сила!
Ние като създания по негов образ се предполага да проявяваме също тези качества.Що се отнася до лошите неща , които ни се случват то причината не е в Бог.Има едно духовно създание , което се противопоставя на върховенството на Бог и това е Сатан, което в превод означава отстъпник и клеветник.От началото той мами хората и оспорва правото на Бог да определя , кое е най- добро за нас.Така нашия живот се определя от нашите стандарти за добро и зло а не от Божиите , за което си носим и отговорноста.Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997461
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930