Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2007 10:47 - обещание , което не пропада
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1109 Коментари: 1 Гласове:
0



 В мъдрата книга на Бога четем: 6 И тъй, пазете и вършете ги; защото това е мъдростта ви и благоразумието ви пред очите на племената, които, като чуят за всички тия повеления, ще рекат: Ето, мъдри и разумни люде са тия на тоя велик народ. 
7 Защото кой народ е толкова велик щото да има бог тъй близо при себе си, колкото е
Иехова нашият Бог близо при нас всеки път, когато Го призоваваме? 
8 Или кой народ е толкова велик щото да има такива справедливи повеления и съдби, какъвто е целият тоя закон, който излагам пред вас днес? 
9 Само внимавай на себе си и пази добре душата си, да не би да забравиш делата, които очите ти са видели, и да не би да се изгубят от сърцето ти, през всичките дни на живота ти; но предавай ги на чадата си и на внуците си;
Това са стихове от книгата Второзаконие 4:6-9
Моисей говори на хората от своя народ като ги призовава да спазват законите на Бога и да учат и чадата си на тях.
Ние също решаваме да служим на Йехова бог защото го обичаме.Несъмнено трябва да обръщаме внимание на предупредителните примери от времето на израелтяните.В този сатанов свят , в който сме изправени има много изкушения и предизвикателства да извършим неморалност , да се отдадем на начин на живот, който да ни вкара в блатото на материализма и т.н.Не случайно в 1Тимотей 6:9-10 имаме предупреждението:9 А които ламтят за обогатяване, падат в изкушение, в примка и в много глупави и вредни страсти, които потопяват човеците в разорение и погибел. 
10 Защото сребролюбието е корен на всякакви злини, към което като се стремяха някои, те се отстраниха от вярата, и пронизаха себе си с много скърби,
Сатан този хитър ангел знае как да ни манипулира.Той използува най - различни начини да ни впримчи в капана на сребролюбието и неморалност
Стотици реклами ни засипват от телевизора и ни примамват с изобилието от стоки.
Виждаме как ни се налага един стандарт на живот , който ни кара да вземаме излишни заеми и да купуваме .Например наближаващите коледни празници карат хората да луднат от пазаруване.Няма нищо общо с раждането на Спасителя Христос и шопинг еуфорията.Да не говорим за измисления Дядо Коледа.
Да не говорим за пошлоста и неморалноста , която ни залива от малкия екран.
Новините са пълни с вести за престъпления и катастрофи.Прирозните бедствия са ежедневие.Всичко това е като отрова за нас.Ние определено се нуждаем от духовното лекарство и Бог се е прогрижил за това, като ни е оставил неговото Слово.

Но Бог е верен и както ни уверява неговото Слово:1Коринтяни10:13
13 Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път така щото да можете да го издържите.
В книгата на Исус Навин имаме също записани насърчителни стихова , които този водач е оставил на древните израелтяни и които могат също да ни послужат за поука и на нас днес:
6 Бъдете, прочее, много храбри, да пазите и да вършите всичко, що е написано в книгата на Моисеевия закон, без да се отклонявате от него ни надясно ни наляво, 
7 за да се не смесвате с тия народи, които останаха помежду ви, нито да споменавате имената на боговете им, нито да се кълнете в тях, нито да им служите, нито да им се кланяте; 
8 но към Господа вашия Бог да сте привързани, както сте били до днес.
Разбира се днес ние не сме подчинени на моисеевия акон а имаме Библията , която е писмто на Бог към нас.
Истинските християни , които четат тази мъдра книга водени от любов към Бога изследват написаното и прилагат Божиите принципи в живота си.Те се пазят от фалшивото поклонение, като отхвърлят лъжливите религиозни учения , които нямат библейска основа.
Това важи и за източниците на информация например , които ползуваме.
В много случаи и радиото и телевизията разпространяват лъжи за Бога и неговото Слово.
Не случайно и псалмописеца е казал в Псалм 119 следните думи:
35 Управяй ме в пътя на Твоите заповеди, Защото в него се наслаждавам. 
36 Приклони сърцето ми към Твоите свидетелства, А не към сребролюбие. 
37 Отвърни очите ми да не гледат суета, И съживи ме в пътищата Си. 
38 Потвърди словото Си към слугата Си, Което ще води към страх от Тебе. 
39 Отвърни от мене укора, от който се боя, Защото Твоите съдби са добри. 
40 Ето, копнея за Твоите правила; Съживи ме чрез правдата Си. 
41 . Нека дойдат върху мене и Твоите милости, Господи, Твоето спасение, според словото Ти. 
42 Ще имам какво да отговоря на онзи, който ме укорява, Защото уповавам на Твоето слово.
Уверена съм , че ако уповаваме на нашия мъдър Създател ние наистина ще имаме благословии въпреки ,че живеем в свят управляван от Сатан.
Бог наистина е верен.Предстои  той да извърши едно избавление, което ще засегне всеки един по лицето на земята.Чрез една забележителна проява на сила , той ще премахне всички , които му се противопоставят и ще въведе своя народ в един нов свят , в който ще царува праведност.В Откровението на Йоан21:1-5 четем:
1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. 
3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. 
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина. 
5 И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни.
Днес ние живеем във времето на края и истинското познание за Бога е важно.Чрез Святия дух тези , които обичат Бог научават истината за неговите цели.Днес неговата мъдра книга е разпространена по целия свят въпреки противопоставятето , което е имало през годините.Бог няма да позволи и в бъдеще ще ни закриля духовно като ни осигурява ценни напътствия от Словото си, докато дойде края на тази система.
Ще се върна пак на думите на Исус Навин:
14 И, ето, днес аз отивам по пътя на целия свят; и вие знаете с цялото си сърце и цялата си душа, че не пропадна ни едно от тия добри неща, които Господ вашият Бог говори за вас; всичките се сбъднаха за вас; ни едно от тях не пропадна.




Тагове:   обещание,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. doka - Мери,миличка.....!!! :)))*
10.12.2007 20:02
Чудесен пост ... и много точно и вярно си описала...,как стоят нещата.....!!! Съгласна съм с теб,мила...... наистина....живеем в последните дни.....!!! И сега ,като чета...знаеш ли за кои стихове от Словото на Бога се сещм... - " изработвайте спасението си със страх и трепет,...още повече като знаете,че денят наближава..." !!!
Права си...нашия Бог ще ни закриля...и както четем на друго място... - " ...кой ще ни отлъчи от Божията любов..."..... никой не може да ни отлъчи от Божията любов,която е в Христа Исуса нашия Господ...,май така беше стиха... :))) ... защото... " Бог и само Бог...достоен Е за вечния Си трон..." - се пее в една страхотна песен...!!! Истина е,мила...
Божиите обещания...никога не пропадат...!!!
И аз силно вярвам в това!!! KISSS :)))*
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997365
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930