Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2007 14:37 - облечете се със смирение
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1585 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2007 14:43


.В днешния свят определено преобладават егоистичния и съревнователен дух.Проявата на смирение определено се счита за слабост.Много хора смятат че ако са смирени , другите "ще им се качат на главата ", или ще бъдат "тъпкани".Липсата на смирение обаче често поражда конфликти ,както между отделни личности , така и между групи от хора.
Обратно проявата на смирение винаги води до добри резултати.
Мъдрата книга Библията изобилства с примери , които ни потвърждават това.Да сме смирени означава винаги да се подчиняваме на волята на Бога а не на нашите стандарти за добро и зло и тогава определено имаме полза.Ако се замислим за отношенията например в семейството , всеки един знае какво следва ако и двамата и мъжа и жената държат на своето .Ако обаче единия е по- смирен , нещата могат да бъдат изгладени в една по спокойна атмосфера .
На работното място почти навсякъде има ситуации, които изискват проява на смирение.Началници , колеги понякога ни унижават , карат ни да се чувстваме нищожни и тогава нашето Его започва да крещи и гордоста ни обзема като предизвиква гнева ни.
Но Исус също е бил унижаван.Никога обаче той не е отвръщал на това с лошо.Не се е превъзнасял въпреки чудесата , които е вършел.Той много добре е знаел , че всичко това го има благодарение на своя Отец.
Така и ние трябва да сме наясно , че всичко , което имаме е от Бог. Да ние живеем и дишаме благодарение на него.Работим и имаме неговата незаслужена милост въпреки нашето несъвършенство.Като знаем това трябва да сме подтиквани  към смирение , независимо от позициите и постовете , които заемаме.защото всичко това е суета.
Нека си припомним , че дори и Новохудоносор , великия цар на Вавилон беше принуден да се скита , обзет от лудост няколко години , за да се смири и да признае върховенството и силата на Йехова -Бог.
Нека не чакаме определени житейски ситуации да ни смиряват.Нека бъдем Христови подражатели и да сме преди всичко хора , които обичат ближния си.Защото за Бог всички сме равни.
"защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните."-Матей5:45
Интересно ми е да наблюдавам хора с позиции и власт , които са горделиви и високомерни.Как ги съжалявам ,когато чуя че в резултат на нещастие са претърпяли някаква загуба.Тогава ги виждам смирени и тъжни .Някаква доза човечност започва да има в тях .Разбират че и те са като всички други хора.

Гордостта предшествува погибелта, И високоумието - падането. image
19 По-добре да е някой със смирен дух между кротките, Нежели да дели користи с горделивите.
Това предупреждение от Притчи16:18 маже да бъде добър повод да се замислим.Божието Слово винаги е безценен источник на мъдрост и на съвети за наше добро.



Тагове:   облечете,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavei - Много хубаво послание, Мери!
05.11.2007 00:01
" облечете се със смирение "
Смирение - дума, чужда на нашето съвремие...
Дано наистина Бог да ни дава сили, да се учим на смирение, за да имаме благоденствие...
Хубава вечер!:)*
цитирай
2. merita - благодаря
05.11.2007 21:40
Благодаря ти за хубавите думи.Наистина ние се учим на смирение ежедневно.Дано да удпяваме!
цитирай
3. doka - Чудесен пост,мила! :)))
07.11.2007 09:46
Много ми хареса! :) И напълно се съгласявам с теб,......права си ... -
" .Нека бъдем Христови подражатели и да сме преди всичко хора , които обичат ближния си.Защото за Бог всички сме равни " !!!
" Нека се облечем с Исуса Хрисата..." -
Римляни 13:14(а)...
" Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.Понеже всички вие,които сте се кръстили в Христа,с Христа сте се облекли "
- Галатяни 3:26,27 !
Дано нашият милостив Небесен Баща,ни помогне да изградим характера на Исус Христос в нашия живот!... " Като гледаме на Него,...Начинателя...и Усъвършителя на нашата вяра..." !!! KISS :)*


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 996837
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930