Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2007 16:10 - ключът към успеха
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1424 Коментари: 2 Гласове:
0



Напоследък се замислям над това кое ни гарантира успеха в нещата които предприемаме.От крайния резултат на нашите начинания . тоест от успеха или неуспеха им зависи и нашето удовлетворение и от там и удовлетворението от живота като цяло.
Живеем в мателиалистичен свят.Усещам как с всеки изминал ден хората предават все по- голяма значение на материалните неща и си поставят цели свързани с придобиването на повече материални придобивки.
Успеха не винаги е гарантиран и тогава следва и разочарованието, раздразнението , зависта , злобата, негативизма.
Иска ми се да цитирам едни стихове от Библията:
А които ламтят за обогатяване, падат в изкушение, в примка и в много глупави и вредни страсти, които потопяват човеците в разорение и погибел. image
10 Защото сребролюбието е корен на всякакви злини, към което като се стремяха някои, те се отстраниха от вярата, и пронизаха себе си с много скърби

По-горния от двата стиха ни посочва , че тези които ламтят за обогатяване страдат.В печеленето на пари няма нищо лошо стига то да не е сяпроводено с прекален ламтеж.Да ако придаваме прекалено значениена материалните неща изпадаме в ситуация която ни прави роби на вещите, службогонци, кариеристи.
Библията обачи ни дава мъдър съвет:  Евреи13:5 "Не се впримчвайте в сребролюбието; задоволявайте се с това, що имате, защото сам Бог е рекъл: "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя";
Ключа към успеха според мен е да определим правилно приоритетите си в живота.Да поставим правилно нашите цели.Защо искаме по - високоплатената работа.С цената на какво ще печелим повече пари?
А семейството?Духовните ни нежди?Те ще страдат ли за сметка на материалните ни придобивки?

Ето на тези въпроси се опитвам да си отговарям , защото разбирам колко лесно мога да бъда завладяна от този материализъм на свита.

Смятам , че много по- важно е да внимаваме да не пострада нашата духовност , защото от това зависи и нашето бъдеще- вечния живот.

А това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил.-Йоан17:3
Живот според познанието за Бог и неговите стандарти , цели които са в хармония с тях ,са гаранция и ключ за успех в този свят въпреки неговите предизвикателства и проблеми.
Много хора днес изказват разочарованието си от ставащото около нас, от тази несправедливост и от нарастващия страх.Питат се накъде отива света?
Същевременно не искат да положат усилия и да намерят отговорите на своите въпроси а те са записани в книгата на Бог - Библията.
Затова аз казвам Хора търсете и ще намерите .
Търсете Господа и Неговата сила; Търсете лицето Му винаги.-Псалм105:4
Днес си мислех и за това как да сме радостни въпреки тези негативни тенденции в нашия живот и всичко лошо , което ни се случва.
Моя отговор за това е , че радоста ми идва от удовлствието да служа на един велик и всемогъщ Бог.Това , че имам такъв Бог ми дава радост и общуването с него е моя ключ към успеха!!!!!!!!!!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kelefarn - Когато човек вярва,
22.09.2007 09:18
той винаги успява, защото невъзможни неща няма, само пътищата са различни. Някои по-дълги, други по-къси.
цитирай
2. merita - благодаря за коментара. Прав си, че ...
23.09.2007 18:18
благодаря за коментара .Прав си , че нашата вяра в Бог е гаранция за успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997377
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930