Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2007 18:23 - за чудесата на Създателя
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 2240 Коментари: 4 Гласове:
0



Имало е много моменти , в които ме се е искало да възкликна , като псалмопевеца:
Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; Чудни са Твоите дела, И душата ми добре знае това.-Псалм139:14
Един ден прекаран сред природата вчера, ме накара отново да се замисля , за чудните творения на  Създателя..
Уникалноста на човека като творение е безпорна.Нашето устройство и начина по който функционират системите в нашия организъм превъзхождат всичко познато ни до сега като творение.Никаква случайност не би могла да бъде причина за началото на живота и органичната материя, мисля аз.

Чудесата на природата около нас също го потвърждават.Факта , че имаме това разнообразие от растителни и животински видове , доказва целта на нашия създател да ни дари с наслада и да ни покаже любовта си и мъдроста си.Потапяйки се в красотата от багри и цветове си мислех ,какъв художник е Бог.Ами формите, които е предал на творенията си?Велик склуптор и естет!
Замислих се ,какво би било ако не виждахме цветно?Как щяхме да изпитаме насладата от цветовете.Но Бог е създал зрението ни със способноста да различаваме цветовете.Какъв дар ни е това!
Как да не славя чудните божии творения ми кажете?Как да не се прекланям пред всичките красоти около нас?Слушах звуците на птиците и се наслаждавах на техните мелодии.Не мога да опиша спокойствието , което ме обзе слушайки концерта на Божия хор.Композитора си беше изпълнил задачата , достави ме ограмна наслада.В един момент обаче други мисли ме нападнаха.
Даваме ли си  сметка , че наша е отговорноста да опазваме повереното ни от Бог имущество.Май не!
Приемама всичко за даденост и правим с природата каквото си искаме.Когато ни връхлитат природни бедствия даже си казваме , че Бог ни наказва.Да ама не!Наказваме се ние с нашето безпардонно отношетие към природата.Тоновете отпадъци , които се изхвърлят под най- различна форма за причината , природата да се "бунтува".Докато не осъзнаем , че един ден министъра по околна среда от Божието правителство ще вземе крути мерки!
А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.-2Петър 3:13
image
Очаквайки това обаче нищо не ни пречи да се стараем всеки един от нас да подражава на Бога и да създаваме красота около нас а не да я унищожаваме.Едно засадено дръвче , цвете или храстче.По малко отпадъци хвърлени по улицата, ......незаконно изсичане на дърветата, ит.н.
Нека да благодарим , за дара на Създателя , живота , който ни е дал и да се опитаме да живеем в хармония с неговите стандарти.
Слушайте, вие далечни, що съм сторил; И вие близки признайте силата Ми.-Исая 33:13
image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iveta73 - Поздрав за чудесния постинг!
01.06.2007 07:46
Наистина са много малко хората, които се замислят кой е сътворил всичко около нас.Както една картина си има създател , така и ние си имаме наш създател и безпорно вярвам , че това е нашия Бог.Когато понякога ми остане време с интерес поразглеждам чудни пейзажи по Интернет.Чистота и кристалност лъхат.
За жалост на много места по света включително и в България природата е ,,изхабена''ако мога така да се изразя. Но бог не желае неговите картини да се опетняват.Мисля, че е човещината и възпитанието играят важна роля за това.

Панякога се замислям как ли ще е ако живеем като в рая, където Адам и Ева са живяли.Сигурно би било прекрасно.Мисля, че и това време скоро пак ще дойде .Но само бог ще може да каже кой ще живее вечно с него там.Поздрав и много целувки.
цитирай
2. az1961 - AZ :)))
01.06.2007 11:40
Поздравявам те за постинга merita !
Дано бъде прочетен от много ,много хора !
Поздрав и усмивки !
цитирай
3. merita - Не разбрах какво прави поста ми т...
06.06.2007 20:13
Не разбрах какво прави поста ми типично женски?
Вината ни е втова , че не се грижим добре са природата си и я унищожаваме без да си даваме сметка за последствията .Благодаря за коментарите!
цитирай
4. zari - Много чудеса в днешния ден!
11.06.2007 09:41
Ви пожелавам с много радост!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997520
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930