Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2007 23:34 - Какво ни прави предубедени
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1663 Коментари: 4 Гласове:
0



Искам да споделя разочарованието от факта , че много хора които претендират да са мислещи и интелигентни, в много случаи исказват мнение и становище , без да имат достатъчно информация за това , което казват и твърдят.Понякога с лека ръка заклеймяваме хора , без да ги познаваме и даваме оценка за тях , без да сме наясно с техните качества или с обстоятелства довели до техни пъстъпки.
Като  че ли станахме хора със стадно мислене , и всеки инакомислещ , се заклеймява.Въпреки изминалите години на демокрация , които позволиха достъп до повече информация, хората не четат достатъчно а по скоро приемат един икточник за достоверен и не търсят потвърждение от друг.
Не искам да посочвам конкретния повод за това което пиша сега , защото не желая излишна полемика.Мъчно ми е обаче , че напоследък се направиха несправедливи коментари за хора , които не заслужават това.
Когато става въпрос пък за вярващи хора , винаги съм смятала , че в основата на християнската вяра стои обичта.Смирението и толерантноста са присъщи на един вярващ човек.Не приемам всички тези псевдохристияни , които призовават нетолерантно отношение и кам насилие над хора.
Не прави чест и на ръководители на християнски деноминации , които отправят открити призиви към насилие.
Християнството е учение , което ни подтиква да живеем в единство да правим добро и да прилагаме Божиите принципи в живота си.Дано всеки , който иска да се нарича християнин се замисли доколко толерантен е към другите .
"По това ще познаят , че сте мои ученици , ако имате любов по между си"
Наскоро в Блога прочетох един постинг за различията между християнските деноминации.Хората се фокусират между различията и това точно е целта и на Сатана да противопоставя християните и да ги отклонява от истината .А истината е в Божието Слово-Библията.Всичко друго е философия и плод на човешки разсъждения 
"До кога ще се колебаете между две мнения? Иеова, ако е Бог, следвайте Го; но ако е Ваал, следвайте него. А людете не му отговориха ни дума."-3 царе 18:21
До кога и ние ще се колебаем като непослушните израелтяни и ще нараняваме Създателя си?


Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



1. isis - всеки е предубеден
01.05.2007 01:12
Волю-неволю, дори и ти. Гените, възпитанието и случките, които ни се случват ни шлифоват до такава степен, че за свободна воля или избор на реакциите трудно може да се говори. Затова не се сърди, когато хората настояват на своето си мнение и им е трудно да видят чуждата гледна точка.
цитирай
2. blagorodnik - Да си призная
03.05.2007 21:07
и аз се боя да разкрия коя църква ми е по сърце, именно да не възбудя нечии предубеждения, макар и да съм намекнал тук и там в постингите си. Влизал съм много пъти в християнски форуми и чат-стаи за да се сблъскам с нехристиянско отношение за съжаление. Въпреки това, не съм се отказал да се държа така, както очаквам да се отнасят към мен :)
Поздрав за постинга.
цитирай
3. merita - Прав си Благородник, че много по ...
05.05.2007 22:20
Прав си Благородник , че много по -важно е това как постъпваме а не от коя църква сме.Начина ни на живот ни прави християни а не думите.Благодъря за мненията !
цитирай
4. анонимен - Много вярно, много точно!
05.05.2007 22:36
"Християнството е учение , което ни подтиква да живеем в единство да правим добро и да прилагаме Божиите принципи в живота си".

Имаше една приказка -" повикало, обадило се"
но вече май никой не чака да повика ами направо се почва с картечницата и като стадото овце.... а там все ще има има една черноглава...
Поздрав за актуалния постинг!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997197
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930