Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2007 23:21 - да дадеш най- ценното
Автор: merita Категория: Други   
Прочетен: 1684 Коментари: 4 Гласове:
0



Денят привършва и ти пътуваш към дома си. Когато включваш радиото си чуваш една кратка новина за малко село в Индия, където няколко жители на селото са умрели изведнъж и по един забелижителен начин от грип, който е абсолютно непознат. Това не е нормалния грип, който ние познаваме.Трима или четирима човека са умрели от него и някакси е интересно това. Няколко лекари били изпратени там, за да изследват това от близо. Това теб не те заинтригува много, но в неделя, когато тъкмо си се прибрал от служба чуваш друга новина по радиото. Всичкото, което казват е, че умрелите не са трима, но 30 000 човека там на гърба на планината, в тази специална местностот в Индия. Даже вечерта тази новина я пускат и по телевизията. CNN показва кратък репортаж, от заседание на високопоставени личности от центъра по здравеопазване в Атланта защото за такива симптоми на Болеста, човек никога не е чувал преди това. В понеделник сутрин, когато ставаш е вече новина номер едно. Болеста не е вече само в Индия, но се е разпространила в Пакистан, Авганистан, Иран и бива наричана “Мистериозния грип “. Министър- Президента на страната дава интервю в което той казва, че той и всички от правителството вярват и се молят, че всичко там в ония край ще се оправи. Но всичи се питат: “ Как да се справим с това нещо? “ Президента на Франция прави изявление, което шокира цяла Европа.Той затваря границите.Отрязва всички полети от Индия, Пакистан или коя да е друга страна в която върлува грипа.

 

Същата вечер гледаш още малко Новините по ВТ V преди да си легн еш. Оставаш със отворена уста, когато виждаш плачеща журналистка от гръцката национална телевизия да казва: “Тук в болницата в Атина има мъж, който умира от мистериозния грип “. Грипа достигнал и Европа! Настъпва паника навсякъде. Всичко, което се казва за сега е, че човек след като се зарази за около една седмица не знае това. След това страданията от невероятните симптоми продължават четери дена и смърт. Англия също затваря своите граници, но е вече твърде късно. South Hamptonq, Liverpoolq North Hampton ... Вторник сутрин е и президента на Съединените щати прави следното заявление: “ Поради риск свързан с националната сигурност, всички полети към Европа и от Европа и Азия се прекратяват. Ако ваши близки са отвът океяна съжалявам много. Те не биха могли да се върнат преди ние да сме намерили средство против тази напаст. “ Само за няколко дни цялата ни страна бива обхваната от невероятен страх. Парламента заседава, населението изпада в истерия. Всички се страхуват, че ужастната болест, ще дойде в нашата страна, а проповедниците казват: “ Това е наказание от Бога. “

 

Сряда вечер е. Ти си на молитвена вечер в твоята църква, когато някой връхлитява в залата и крещи: “ Включете радиото, включете радиото!” Докато един малък транзистор се държи до микрофона се чува следното съобщение: “ Вече е и при нас! Две жени лежат в болница във Варна и са на умиране в следствие от Мистериозния грип.”

 

Изглежда, като че ли това нещо се разпространява като мълния из цялятя страна. Учени работят денонощно да намерят ваксина. Нищо не става. Пловдив, София, Русе, Сливен, Бургас,... залята е като че ли цяла България.

 

Тогава изведнъж неочаквано, идва новината. Кода е разшифрован. Може да бъде произведена ваксина. И то като се вземе кръв от човек, който още не е бил заразен. И така из цяла Европа, чрез радиоканалите и телевизията, всеки бива молен да направи нещо много просто: “Отидете в болницата във вашия град да ви определят кръвната група. Това е всичко, което ви молим. Когато чуете сирената във вашия град, елате, ако обичате бързо в болниците. И наистина когато ти и твоето семейство в тази сряда вечер отиваш, виждаш че вече има голяма опашка от хора. Доктори и медицински сестри излизат и взимат кръв от пръстите на хората за определяне на кръвната група. Взета ви е кръв от цялото семейство и в момента се определя кръвнта ви група. Получавате следните инструкции – “Чакайте отвън и ако ви извикаме името сте свободни и може да си отидете в къщи”. Ти стоиш там заедно с твоите съседи наоколо и се питаш, “Какво става за Бога? Това края на света ли е?”

 

Изведнъж дотичва млад мъж от болницата и вика силно. Той извиква някакво име и размахва няколко листи. Какво? Той извиква името още веднъж. И вашия 6 годишен син вкопчил се за твойто яке казва: “Татко, това съм аз.” И преди още да си разбрал какво става взимат сина ти. И ти викаш: “Чакайте!Ей, стойте!” Обаче те казват: “Всичко е наред, неговата кръв е чиста. Неговата кръв е чиста.” Искаме да сме сигурни обаче, че той наистина няма тази болест. Ние мислим, че той има правилната кръв. След пет минути, пълни с напрежение излизат докторите и медицинските сестри, плачещи и прегръщайки се един друг, някой се смее даже. Това е първия път от няколко дена насам да се вижда някой да се смее. Един възрастен доктор идва при теб и ви казва: “Благодаря ви Господине. Кръвта на вашия син е перфектна. Тя е чиста. И ние можем да произведем ваксина.”. Когато тази вест се разпростря из целия двор на болницата пълен с хора, се чува плач, смях от радост и молитви. Но тогава доктора с прошарената коса, взима теб и твойта съпруга на страна и казва тихо: “Можем ли да разговарям с вас за момент. Ние не предположихме че, дарителя на кръвта ще бъде непълнолетен. И ние ви молим... ние ви молим да подпишете този документ на съгласие.”

 

Ти започваш да подписваш и виждаш, че на полето на което трябва да се напише количеството кръв, което трябва да бъде взето, “К-к-к- о-лко кръв трябва да бъде взета?” В този момент усмивката от лицето на възрастния човек изчезва и казва: “Ние никога не сме мислили, че това ще бъде малко дете. Не бяхме подготвени за това. Ние имаме нужда от всичката кръв.” Но, - Но...”

“Вие не разбирате, става въпрос за населението на целия свят. Моля, подпишете. Ние – ние се нуждаем от всичката – ние се нуждаем от всичката!” “А не може ли да му прилеете друга кръв.” Когато получим чистата кръв ще го направим. Бихте ли подписали сега. Моля ви подпишете!”

 

В упойваща тишина ти го правиш. Тогава доктора пита: “Бихте ли желали да се видите преди да започнем?” “Можеш ли просто да влезеш, би ли могъл да отидеш при сина си в стаята където той седи на масата и пита: “Татко?Мамо?Какво става тука?Можеш ли да веземеш ръцето му и да кажеш: “Сине, ние те обичаме и ние никога няма да позволим, нещо лошо да ти се случи.” И когато възрастния доктор ти каза: “Съжалявам много, трябва да започваме, умират хора по целия свят.” Ще му позволиш ли да влезе? Можеш ли да излезеш, докато той вика: “Татко, мамо, татко, защо – защо ме оставяте”.

И следващата седмица, когато се прави празник в чест на твоят син, за да бъде почетен той, някой хора спят, някой изобщо не идват, защото отиват да плуват, пазаруват, да гледат телевизия... някой идват с надменна усмивка и само се представят че се интересуват. Не би ли желал да скочиш и да извикаш:

“МОЯ СИН УМРЯ ЗАРАДИ ВАС. ТОВА БЕЗРАЗЛИЧНО ЛИ ВИ Е?

 

Можеш ли сега да разбереш какво означаваа, когато Бог казва:

“МОЯ СИН УМРЯ. НЕ ЗНАЕШ ЛИ КАК МЕ БОЛИ.”

Това безразлично ли ти е. Ако ти би бил в ролята на бащата, няма ли да бъдеш съкрушен. Кога ще започнеш да разбираш тази огромна любов, която Бог има към теб? 
Наближава деня на честване възпоменанието от смърта на Божия син - нека да се смирим и да помислим за цената на жертвата!



Тагове:   най,   дадеш,


Гласувай:
0



1. lemonpie - ***
02.04.2007 11:08
Пффф... тъжно... и впечатляващо. Затова пък само някой имат силата да направят толкова огромна жертва.
цитирай
2. candysays - Един за всички....
02.04.2007 15:12
Бог е способен на такава жертва...
Дори и човека Е способен на това, според мен...
цитирай
3. merita - Много хора обаче не се замислят, ...
06.04.2007 11:52
Много хора обаче не се замислят, каква е висока цената на тази жертва.Дори не искат и да повярват на това , че можем да се возползуваме от нея!
цитирай
4. candysays - Така е, за съжаление, merita...
06.04.2007 11:56
Винаги навярно ще има хора, които не осъзнават някои много важни и съществени неща....

Пожелавам ти светло празнуване на Великден! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merita
Категория: Други
Прочетен: 997403
Постинги: 341
Коментари: 851
Гласове: 6255
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930